Κυριακή 10 Ιουλίου 2011

Η απάντηση για τους προπηλακισμούς βουλευτών έχει δοθεί από… το Νεύτωνα!!

Η απάντηση για τους προπηλακισμούς βουλευτών έχει δοθεί από… το Νεύτωνα!!.png
 
Πολύς λόγος έχει γίνει τελευταία, ατέλειωτες διαμάχες μεταξύ βουλευτών έχουν καταγραφεί στη βουλή, πολύτιμός (για ποιούς άραγε) τηλεοπτικός χρόνος έχει σπαταληθεί και πολύ μελάνι έχει χυθεί για το ποιος βρίσκεται πίσω από τους προπηλακισμούς ενάντια σε βουλευτές. Αλλά νομίζω ότι όλοι εσκεμμένα αποφεύγουν να δουν το αυτονόητο…
Το ΠΑΣΟΚ και ίσως και άλλα κόμματα βλέπουν το ΣΥΡΙΖΑ πίσω από τις επιθέσεις… Αυτό είναι τουλάχιστον ανακριβές. Φυσικά και σε κάποιες επιθέσεις πιθανότατα να συμμετέχουν και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, όπως και άλλων πολιτικών κομμάτων. Αυτό δε σημαίνει φυσικά ότι οι επιθέσεις αυτές οργανώνονται από βραδύς στα γραφεία τους ΣΥΡΙΖΑ, και εκτελούνται την επόμενη ημέρα. Πολλές από τις επιθέσεις γίνονται σε ανύποπτο χρόνο, όταν κάποιος βουλευτής γίνεται αντιληπτός. Εξάλλου υπάρχουν περιπτώσεις βουλευτής του ΠΑΣΟΚ (κυρία Μερεντίτη) αναγνώρισε και στελέχη του κόμματός της ανάμεσα στο πλήθος.
Σαφώς και τα φαινόμενα αυτά θα πρέπει αν μη τι άλλο να μας προβληματίσουν όλους, αλλά κυρίως τους πολιτικούς. Και εγώ σίγουρα δεν είμαι από αυτούς που θα δηλώσω κατηγορηματικά ότι είμαι αντίθετος σε αυτά, γιατί πολύ απλά..δεν είμαι!! Δεν έχω συμμετάσχει ποτέ σε τέτοιες εκδηλώσεις, όμως είμαι σχεδόν σίγουρος ότι σε πρώτη ευκαιρία θα αποδοκίμαζα φραστικά ένα μεγαλοστέλεχος και νυν ή πρώην υπουργό. Πολύ απλά γιατί τους θεωρώ κύρια υπεύθυνους για την κατάσταση που βρίσκεται αυτή τη στιγμή η χώρα. Όσο για τους νεότερους βουλευτές, αυτοί απλά πληρώνουν την επιλογή τους να ψηφίσουν το μεσοπρόθεσμο, με το οποίο το μεγαλύτερο μέρος του ελληνικού λαού δε συμφωνεί.
Αν ρίξει κανείς μια ματιά στα βίντεο που έχουν κυκλοφορήσει στο διαδίκτυο από τους “προπηλακισμούς” θα δει ότι αυτοί που συμμετέχουν σίγουρα δεν είναι κάποιοι “μπράβοι”. Σε όλες σχεδόν τις περιπτώσεις διακρίνεις από νέους μέχρι ηλικιωμένους. Δεν μπορεί όλοι αυτοί να είναι “βαλτοί”… Όπως άλλωστε δείχνει και η δημοσκόπηση της Kαππα Research, που δημοσιεύεται σήμερα στο “ Βήμα της Κυριακής”, ένας στους δύο πολίτες (49,6%), τάσσονται υπέρ των προπηλακισμών βουλευτών, ενώ οι περισσότεροι (58,7%), δεν φαίνεται να πιστεύουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ φταίει για τα επεισόδια.
Όμως η καλύτερη μαρτυρία για το ποιοι συμμετέχουν σε τέτοιου είδους επεισόδια προέρχεται.. από το ΠΑΣΟΚ, και από τη βουλευτή Έβρου κυρία Ολγα Ρενταρή:
«Περικύκλωσαν το βουλευτικό μου αυτοκίνητο και άρχισαν να μου πετούν πέτρες, γιαούρτια, αβγά και μπουκάλια με νερό.Ένας μάλιστα είχε και μια ντουντούκα και την έβαλε στο αφτί μου και με εξέβριζε με τον πιο χυδαίο τρόπο και χειρονομούσε εναντίον μου. Εγώ που τίποτε δεν με φοβίζει έπαθα εκείνη την ημέρα σοκ. Και ξέρετε γιατί; Γιατί όλοι αυτοί που με προπηλάκιζαν ήταν άτομα ηλικίας πάνω από 60 ετών. Φαίνονταν “ αγανακτισμένοι”, δεν είδα ούτε έναν κουκουλοφόρο ούτε μασκοφόρο ούτε τίποτε. Ήταν ηλικιωμένοι-το καταλαβαίνετε;-αυτοί που μας πετούσαν τα αβγά και τα γιαούρτια. Αυτό ήταν το τραγικό».
Ίσως ο πατριώτης μας ο Καρχιμάκης και η παρέα του θα έπρεπε να ρωτήσουν και την κα Ρεντάρη πριν προβούν σε βαρυσήμαντες δηλώσεις… Ή απλά να παρακολουθήσουν τα επίμαχα βίντεο… Ή απλά να ρωτήσουν μερικούς ανθρώπους στο δρόμο… Αλλά η προπαγάνδα στην πολιτική είναι πάντα εύκολη, και εξυπηρετεί καλύτερα τους πονηρούς σκοπούς απ’ ότι η αλήθεια.
Η οποία αλήθεια είναι ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να αναζητήσει τους λόγους που οι πολίτες αντιδρούν με αυτό τον τρόπο στις ίδιες τις πολιτικές της. Πολιτικές που έχουν ανατρέψει προγραμματισμούς πολλών ετών για πολλές οικογένειες και έχουν ανατρέψει τα σχέδια εκατοντάδων χιλιάδων νέων για το μέλλον.
Και τελικά η απάντηση για τα φαινόμενα βίαιης συμπεριφοράς στους βουλευτές από πολίτες βρίσκεται στον 3ο Νόμο του Νεύτωνα:“Κάθε δράση φέρνει και μια αντίδραση”. Και όσο πιο βίαιη είναι η δράση που ασκείται από την κυβέρνηση με την πολιτική της, τόσο πιο βίαιη θα είναι και η αντίδραση…
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου