Τρίτη 12 Ιουλίου 2011

Μετάφρασμενο] Goliath - You are Warned - David is Coming ...

Γολιάθ -σε προειδοποιούμε- ο Δαβίδ έρχεται... 


Το κείμενο έχει συνταχθεί από τους Dror Feiler, Vangelis Pissias, Takis Politis, Thomas Sommer- Houdeville and Stellan Vinthagen.

Ο Στόλος της Ελευθερίας ΙΙ έχει ήδη πετύχει πολλά σε πολιτικό επίπεδο πριν καν ξεκινήσει. Το μέγεθος του φόβου του Ισραήλ απέναντι στον Στόλο της Ελευθερίας αποκαλύφθηκε σε όλο τον κόσμο, η πρόθεση του να χρησιμοποιήσει κάθε νόμιμο ή παράνομο, πολιτικό αλλά και στρατιωτικό μέσο ώστε να σταματήσει την διεθνή κοινωνία των πολιτών από το να στείλει καράβια με πολίτες, να δράσει βάσει των ανθρωπιστικών κανόνων, να αποστείλει βοήθεια και μηνύματα υποστήριξης, μέσω μιας ειρηνικής αντίστασης στον αποκλεισμό. Η υποκρισία του Δυτικού κόσμου απογυμνώθηκε: η ρητορική υποστήριξη του διεθνούς δικαίου, τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις ανθρωπιστικές αξίες, καθώς και η ρητορική κριτική του αποκλεισμού της Γάζας, ενώ την ίδια στιγμή συνεργάζεται πλήρως στη διαχείριση του αποκλεισμού. Κατά την διαδικασία αυτή κατέστη επίσης σαφές πως το Ισραήλ δεν θα μπορούσε να διατηρήσει τον αποκλεισμό χωρίς την προθυμία της διεθνούς κοινότητας να υποκύψει στις Ισραηλινές απαιτήσεις.

Γνωρίζαμε τις δυσκολίες πριν ακόμη φτάσουμε στην Ελλάδα. Γνωρίζαμε πως το Ισραήλ θα χρησιμοποιούσε όλη τη δύναμή του ώστε να μας σταματήσει.

Σήμερα, ίσως να μένουμε έκπληκτοι από την ένταση των δυσκολιών που αντιμετωπίζουμε. Είναι ωστόσο πλέον σαφές, τόσο για τα κυρίαρχα ΜΜΕ όσο και για το ευρύ κοινό, πως δεν είναι μόνο το Ισραήλ που προσπαθεί να μας σταματήσει, αλλά και η πλειοψηφία του Δυτικού κόσμου: οι ΗΠΑ, τα Ηνωμένα Έθνη του κυρίου Ban Ki-Moon, το Κουαρτέτο και σχεδόν το σύνολο των κυβερνήσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκονται είτε ενάντια στον Στόλο, είτε αποθαρρύνουν μια τέτοια πρωτοβουλία.

Η Ελληνική κυβέρνηση -σε μια εξαιρετικά άσχημη οικονομική συγκυρία- έχει αποδεχθεί τον ρόλο της ως υπεργολάβου ώστε να εφαρμόσει στην πράξη το σχέδιο Ισραήλ/Δύσης να μπλοκάρουν τον Στόλο, κοινώς την de-facto εξαγωγή του Ισραηλινού αποκλεισμού της Γάζας.

Το κοινό σχέδιο Ισραήλ και Δυτικών κυβερνήσεων είναι πως μέσω διαφόρων μέτρων (δολιοφθορές, γραφειοκρατικές διαδικασίες, πίεση στα κέντρα αποφάσεων, ψέμματα, πλαστά έγγραφα κ.α.) προσπαθούν να εμποδίσουν ή να καθυστερήσουν την αναχώρηση μας και να μας εξαντλήσουν σωματικά, ηθικά και οικονομικά. Η ελπίδα τους είναι πως θα χάσουμε το κίνητρο μας, χρήματα, επιβάτες και την προσοχή των ΜΜΕ, ενώ ελπίζουν πως θα καταλήξουμε σε εσωτερικές αντεγκλήσεις αντί για αμοιβαία υποστήριξη και διεθνή αλληλεγγύη.

Αυτή τη στιγμή  μόνο σε δύο καράβια έχει επιτραπεί ο απόπλους: στο Dignite  και το Juliano (αν και το δεύτερο βρίσκεται σε αβεβαιότητα εξαιτίας της Ισραηλινής πίεσης στη Σιέρρα Λεόνε). Το Dignite είναι έτοιμο να αποπλεύσει εδώ και δύο μέρες.

Dignite + Juliano στη θάλασσα με προορισμό τη Γάζα = η ψυχή και το σώμα του Στόλου της Ελευθερίας ως μια έκφραση του διεθνούς χαρακτήρα του.

Οι επιβαίνοντες στα καράβια δεν αντιπροσωπεύουν πλέον μόνο τους εαυτούς τους, αλλά όλους εμάς, τα εκατοντάδες και χιλιάδες ενεργά μέλη από όλες τις πρωτοβουλίες.

Αγαπημένοι Σύντροφοι, κατά τη διάρκεια των τελευταίων εβδομάδων όλοι προσπαθήσατε να αποπλεύσετε και γνωρίζουμε την έντονη επιθυμία σας να βρίσκεστε σε ελεύθερα πλοία, όπως εμείς αυτή τη στιγμή. Είμαστε δε σίγουροι πως θα κάνατε ότι και εμείς, αν βρισκόσαστε στην ίδια κατάσταση.

Η δυνατότητα απόπλου είναι αποτέλεσμα των συνδυασμένων προσπαθειών όλων των 22 οργανώσεων του Στόλου της Ελευθερίας.

Η προφανής συνέχιση των προσπαθειών να μας σταματήσουν ή καθυστερήσουν την αναχώρηση μας για τη Γάζα, αποδεικνύει την αναγκαιότητα συνέχισης της αποστολής μας και πιστεύουμε πως πρέπει να κάνουμε μια τελευταία απόπειρα να δραπετεύσουμε από την φυλακή στην οποία η ΕΕ έχει μετατραπεί.

Τώρα, σε αυτό το κρίσιμο σημείο, εντείνουμε τις προσπάθειες μας να αποπλεύσουμε και μέσω της μικρής μας αποστολής να στείλουμε ένα μήνυμα αλληλεγγύης στον λαό της Γάζας καθώς και ένα συμβολικό όσο και ισχυρό μήνυμα αντίστασης σε Ισραήλ και Δύση: δεν παραιτούμαστε, δεν φοβόμαστε και σύντομα θα ξανάρθουμε με έναν μεγαλύτερο στόλο.

Χρειαζόμαστε την στήριξη όλων όσοι βρίσκεστε στη στεριά από το Διεθνές Steering Committee. Μαζί, εμείς στη θάλασσα και εσείς στη στεριά θα πετύχουμε στον κοινό μας στόχο να πλεύσουμε προς την Γάζα.

Έχουμε την ανάγκη ενός εποικοδομητικού και υποστηρικτικού SC ώστε να καταφέρουμε να αποπλεύσουμε. Βασιζόμαστε πάνω σας.

Χαιρετισμούς και αλληλεγγύη από το Dignite και το Juliano που βρίσκονται στην Κρήτη.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου