Κυριακή, 30 Οκτωβρίου 2011

ΟΧΙ ΣΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ ΤΟΥ1940 - ΟΧΙ ΣΤΗ ΚΑΤΟΧΗ ΤΟΥ 2011

ΟΧΙ ΣΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ ΤΟΥ1940  - ΟΧΙ  ΣΤΗ   ΚΑΤΟΧΗ ΤΟΥ 2011
ΟΧΙ   ΣΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ ΤΟΥ 1940 - ΟΧΙ  ΣΤΗ   ΚΑΤΟΧΗ ΤΟΥ 2011

Από το ΕΑΜ*

Το ΟΧΙ στο φασισμό τον Οκτώβρη του 1940 φυσικά και δεν χωράει στην εικόνα ενός στιγμιαίου εθνικιστικού παροξυσμού που σκόπιμα εξέπεμψε το φασιστικό καθεστώς Μεταξά από αδυναμία και ιδιοτέλεια.


Όπως απέδειξε και η συνέχεια από τότε μέχρι σήμερα, με το ΟΧΙ τον Οκτώβρη του 1940, ο λαός άνοιγε μια νέα σελίδα στην ιστορία του. Αυτή της εθνικής χειραφέτησης του νεοελληνικού κοινωνικού σχηματισμού από την ΞΕΝΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ και ΚΗΔΕΜΟΝΙΑ που τον δυνάστευε και τον στιγμάτιζε από την συγκρότηση του το 1828.
                                          ‘‘ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ-ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ-ΕΙΡΗΝΗ-ΠΡΟΟΔΟΣ-ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ’’
Σε αυτό το ΟΧΙ οι γενιές του’40 ενώθηκαν με τις γενιές του 2011 με την πάνδημη και σε πανεθνική κλίμακα αυθόρμητη κινητοποίηση του εργαζόμενου λαού και της νεολαίας.
 Αυτό το ΟΧΙ τίμησαν και αναστύλωσαν στη θέση του, οι μυριάδες λαού και νεολαίας και στη πιο μικρή κωμόπολη και χωριό της χώρας.
Αποκατάστησαν στις εξέδρες των επισήμων τους πραγματικούς εκπροσώπους του ΟΧΙ, τους μαχητές του αλβανικού μετώπου, της αντίστασης της κατοχής και των μετέπειτα αντιιμπεριαλιστικών αγώνων, την Ηλέκτρα, το Σουκατζίδη, το Μπελογιάννη, το Λαμπράκη, τον Πέτρουλα, τους νεκρούς του Πολυτεχνείου…..!
Οι γενιές του ΟΧΙ τον Οκτώβρη του 2011 αποκατάστησαν έτσι και την ιστορική υποχρέωση τους στις γενιές του ΟΧΙ του 1940, αποδεικνύοντας  και έμπρακτα γιατί το ΟΧΙ του 1940 δεν ήταν του Μεταξικού φασισμού αλλά του δημοκρατικού λαού.
κ. Παπαρήγα δεν ήταν οι προβοκάτορες και οι χαφιέδες που έβαλαν την σφραγίδα τους στο ΟΧΙ του 2011. Ξεχωρίστε επιτέλους, έστω και τυπικά από τα κυβερνητικά ανδρείκελα, τους θλιβερούς Σαμαράδες, τους Καψήδες και τους Πρετεντέρηδες εκπροσώπους των συμφερόντων και της εξουσίας τους.
Οι κίνδυνοι για τη δημοκρατία, το λαϊκό κίνημα, την εργατική τάξη και την χώρα βρίσκονται στους φασιστικούς θύλακες που με την ανοχή, την συναίνεση και την κάλυψη του θλιβερού εξουσιαστικού συστήματος προωθούν δυναμικά την κοινωνικοπολιτική τους νομιμοποίηση και την θεσμική τους υπόσταση.
Είναι οι οργανώσεις με τους ουλαμούς στρατιωτικής δομής και οργάνωσης, που «κατάλαβαν» το πεντάγωνο και το σύνταγμα, που παρελαύνουν μπροστά σε δημάρχους πολιτικούς και πολιτειακούς επισήμους σε στρατιωτικούς σχηματισμούς με οπλισμό και παραφρασμένα απριλιανά συνθήματα.
 Απέναντι και σε αυτούς στάθηκαν οι εκατοντάδες χιλιάδες του δημοκρατικού λαού στο ΟΧΙ του Οκτώβρη του 2011. Με αυτό το λαό όφειλε να συμπορεύεται και κάθε προοδευτική δημοκρατική πολιτική δύναμη.   

30-Οκτώβρη 2011
* ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ – ΕΑΜ, eamgr.wordpress.com  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου