Πέμπτη, 13 Οκτωβρίου 2011

2η ΜΑΡΑΘΩΝΙΑ ΝΥΧΤΕΡΙΝΗ ΛΑΜΠΑΔΗΔΡΟΜΙΑ «ΑΓΗΜΑ ΕΛΛΗΝΩΝ» - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ‏

2η ΜΑΡΑΘΩΝΙΑ ΝΥΧΤΕΡΙΝΗ ΛΑΜΠΑΔΗΔΡΟΜΙΑ
«ΑΓΗΜΑ ΕΛΛΗΝΩΝ»
Ο Σύνδεσμος Ελλήνων Βατραχανθρώπων (Σ.Ε.Β.), αποτελεί ένα μη κερδοσκοπικό αθλητικό σωματείο, που ενώνει όλους τους αποφοίτους της Σχολής Υποβρυχίων Καταστροφών του Πολεμικού Ναυτικού , ναυτικού και καταδρομών (άνω των 1.100 μελών πανελληνίως) και από το 1992 ενεργοποιείται κατά κύριο λόγο σε ζητήματα εθελοντικής κοινωνικής προσφοράς (έρευνα και διάσωση, βοήθεια σε φυσικές καταστροφές, περιβαλλοντική προστασία , υποβρύχιοι καθαρισμοί κλπ) ανάδειξης της Ελληνικής ιστορίας και συμμετοχής σε αθλητικά , πολιτιστικά και ιστορικά δρώμενα σχετικά με το αντικείμενό μας.
Στις 8 Οκτωβρίου 2011, ημέρα Σάββατο, ο ΣΕΒ διενήργησε τη 2η συμβολική νυκτερινή Μαραθώνια Λαμπαδηδρομία (ΑΓΗΜΑ ΕΛΛΗΝΩΝ) από την Αθήνα (Καλλιμάρμαρο) στο Μαραθώνα , προκειμένου οι Βατραχάνθρωποι και οι φίλοι τους να τιμήσουν με το δικό τους ιδιαίτερο τρόπο τα 2.500 χρόνια από τη Μάχη του Μαραθώνα , σε αναζήτηση του μηνύματος των Μαραθωνομάχων , της ενότητας , αγωνιστικότητας , φιλοπατρίας και άλλων λησμονημένων πατρικών αρετών των Ελλήνων, ως του αναγκαίου μέσου εξόδου από την κρίση, που απειλεί και βαραίνει την Ελλάδα. 
Η Λαμπαδηδρομία τελούσε υπό την Αιγίδα του Δήμου Αθηναίων και του Οργανισμού Νεολαίας και Άθλησης, του Δήμου Μαραθώνα , του Δήμου Ραφήνας - Πικερμίου και των λοιπών Δήμων της Μαραθώνιας διαδρομής.
Στη Μαραθώνια Λαμπαδηδρομία συμμετείχαν 37 μαραθωνοδρόμοι Βατραχάνθρωποι, Αλεξιπτωτιστές και Καταδρομείς , φίλοι των Ειδικών Δυνάμεων και αθλητές, ηλικία από 18 ως 60 ετών.
Η συγκέντρωση των αθλητών άρχισε στις 5,00 μ.μ. στο Καλλιμάρμαρο και η έναρξη της λαμπαδηδρομίας στις 6,00 μ.μ. και είχε διάρκεια 6 ωρών . Το «ΑΓΗΜΑ ΕΛΛΗΝΩΝ», έτρεξε ως ομάδα , χωρίς διακοπή, τη διαδρομή των 42 χλμ, φέροντας ως συμβολικό οπλισμό δάδες, σωματική ρώμη , ψυχικό σθένος, πνευματική αρετή και μία αναμμένη φωτιά στις ψυχές όλων των «πολιτών - οπλιτών» , που έκαιγε το μη αναλισκόμενο ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΦΩΣ, καθώς απαγγέλλονταν και τραγουδούνταν στροφές του Εθνικού Ύμνου, τόσο επίκαιρες σήμερα, αν και 188 χρόνια μετά την έμπνευσή τους από το Διονύσιο Σολωμό!


6
«Και ακαρτέρει και ακαρτέρει
φιλελεύθερη λαλιά,
ένα εκτύπαε τ' άλλο χέρι
από την απελπισιά.
9
Με τα ρούχα αιματωμένα
ξέρω ότι έβγαινες κρυφά
να γυρεύεις εις τα ξένα
άλλα χέρια δυνατά.
10
Μοναχή το δρόμο επήρες,
εξανάλθες μοναχή·
δεν είν' εύκολες οι θύρες
εάν η χρεία τες κουρταλεί.
11
'Αλλος σου έκλαψε εις τα στήθια,
αλλ' ανάσαση καμμιά·
άλλος σου έταξε βοήθεια
και σε γέλασε φρικτά.
78
Ω τρακόσιοι, σηκωθείτε
και ξανάλθετε σε μας·
τα παιδιά σας θελ' ιδείτε
πόσο μοιάζουνε με σας.
150
Πόσο λείπει, στοχασθείτε,
πόσο ακόμη να παρθεί·
πάντα η νίκη, αν ενωθείτε,
πάντα εσάς θ' ακολουθεί.
151
Ω ακουσμένοι εις την ανδρεία,
καταστήστε ένα Σταυρό
και φωνάξετε με μία:
"Βασιλείς, κοιτάξτ' εδώ!
152
Το σημείον που προσκυνάτε
είναι τούτο, και γι' αυτό
ματωμένους μας κοιτάτε
στον αγώνα το σκληρό.
157
Τι θα κάμετε; Θ' αφήστε
να αποκτήσομεν εμείς
λευθεριάν, ή θα την λύστε
εξ αιτίας πολιτικής;
158
Τούτο ανίσως μελετάτε
ιδού εμπρός σας τον Σταυρό:
Βασιλείς, ελάτε, ελάτε,
και κτυπήσετε κι εδώ!"».

Η ομάδα σαν ένα σώμα , με μια ψυχή και πνεύμα ξεχύθηκε στους δρόμους της Αττικής, συνοδευόμενη από ποδηλάτες και ιστορικά στρατιωτικά οχήματα , ενώ στο Πικέρμι στο Άγημα εντάχθηκαν και 15 μαθητές του 1ου Δημοτικού Σχολείου, του Γυμνασίου και του Λυκείου και γονείς, που έτρεξαν με δάδες στα χέρια τμήμα της διαδρομής. Πλήθος των θεατών και των οδηγών αυτοκινήτων, που έστω για λίγο συνδέθηκαν ψυχοπνευματικά με το ΑΓΗΜΑ σε ένα κλίμα ενθουσιασμού, που προκάλεσε ρίγη συγκίνησης σε όλους, καθώς ο Εθνικός Ύμνος, τραγούδια και συνθήματα για την Ελλάδα και η επίκληση των Ηρώων του γένους μας δονούσαν τον αιθέρα  , τη ραχοκοκαλιά της Αττικής Γης και των παλληκαριών και λεβεντισσών της, που ακόμη ριγούν πατριωτικά. Ο τερματισμός έγινε περί τις 24.00, στο φιλόξενο Μουσείο Μαραθώνιου Δρόμου του Δήμου Μαραθώνα, όπου και απονεμήθηκαν αναμνηστικά και δώρα στους συμμετέχοντες και όλους τους αρωγούς της Λαμπαδηδρομίας.
Ο εκ των δρομέων και Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Ελλήνων Βατραχανθρώπων κ. Κυριάκος Κόκκινος απηύθυνε θερμές ευχαριστίες σε όλους τους συμμετέχοντες, δρομείς και συλλόγους, στους συνοδούς ποδηλάτες και οδηγούς, στον ΠΣΕΕΔ-ΣΑΚ και στον Πρόεδρό του Έφεδρο Ταγματάρχη κ. Αλέξανδρο Κόντο, στο Δήμο Αθηναίων και την κα Ψαράκη, πρόεδρο του Αθλητικού Οργανισμού, στο Δήμο Ραφήνας, στο Δήμαρχο κ. Γιώργο Χριστόπουλο και στην Αντιδήμαρχο κα Ηλέκτρα Παπαδημητρίου, στο Δήμο Μαραθώνα , στην διευθύντρια του Μουσείου Μαραθώνιου Δρόμου κα Ειρήνη Σπανού και τον Πρόεδρο του Πολιτιστικού Οργανισμού Μαραθώνα κ. Ανέστη Πιοτόπουλο, στην εταιρία Coca Cola - Ελληνική εταιρεία εμφιαλώσεως 3Ε , για τη χορηγία των powerade και νερών, ενώ ιδιαίτερες ευχαριστίες απευθύνθηκαν στην Ελληνική Αστυνομία, στον Υπαρχηγό στρατηγό κ. Γιάννη Ραχωβίτσα,  στο Διοικητή του τμήματος Τροχαίας Αγ. Παρασκευής κ. Θανάση Παπακωνσταντίνου , τον Υποδιοικητή και τους συνοδούς αστυνομικούς για την μεγάλη τους προσπάθεια και άψογη τήρηση των μέτρων ασφαλείας.

ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΛΛΗΝΩΝ ΒΑΤΡΑΧΑΝΘΡΩΠΩΝ
Ο ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣΚυριάκος Κόκκινος - Δικηγόρος παρ' Αρείω Πάγω
Δικηγορικό Γραφείο Κυριάκου Κόκκινου & Συνεργατών
ΑΘήνα: Κάνιγγος 33-τηλ. 2103300990-1-2
Παλλήνη: Ελ. Βενιζέλου 18-τηλ. 2106666658
Kιν. τηλ. 6973022722
E-mail: kokkinosinterlaw@hotmail.com
My profiles: Blogger Facebook Facebook YouTube WordPress
ΠΡΟΒΟΛΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ ΔΙΑΦΑΝΕΙΩΝ ΛΗΨΗ ΟΛΩΝ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΩΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝ
Αυτό το ηλεκτρονικό άλμπουμ έχει 4 φωτογραφίες και θα είναι διαθέσιμο στο SkyDrive μέχρι την 10/01/2012.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου