Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2011

2) Να Αντισταθούμε ΤΩΡΑ πολλαπλά και ενιαία! Ο Μπένυ ανήγγειλε τον ερχομό της … Αργεντινής

Το «κακό», το «καλό» και το «καλύτερο» σενάριο παρουσίασε με δήλωσή του ο Πρωθυπουργεύων του σχεδόν «προτεκτοράτου» Ελλάδα. Μας παραμυθιάζει με το καλό δήθεν (Μεσοπρόθεσμο) με το δήθεν καλύτερο με τις «εμπράγματες» υποθήκες με κερασάκι το κούρεμα των «δανειστών» κατά 50% και αντάλλαγμα τη δημόσια και ιδιωτική περιουσία των πολλών – για τις οποίες εδώ και πολύ καιρό παρουσιάζουμε εδώ – 13-6-2011 στο  ΜτΒ, αλλά και το κακό:
«…Το κακό: Το χειρότερο – δεύτερο – σενάριο είναι να μην προχωρήσει η συμφωνία με την τρόικα και η χώρα να οδηγηθεί σε ανεξέλεγκτη χρεοκοπία – πρόκειται για τον κίνδυνο στον οποίον αναφέρθηκε κατά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας με αναφορές στην Αργεντινή…».
Όλα τα σενάρια που «αποκάλυψε» σήμερα είναι βέβαια κακά και το ξέρουμε πολύ καλά τώρα. Γιατί όμως παρουσιάζει και τα άλλα δύο ο Μπένυ; Νομίζω ότι πετυχαίνει τρία «τρυγόνια»:
α) Τα … «προβλέπει», αφού το … «καλύτερο» αποτελεί το στρατηγικό σχεδιασμό του συστήματος  και γι’ αυτό μας έβαλαν στη Τρόικα.
β) Μας τρομοκρατεί για να δεχτούμε τον ορυμαγδό των νέων τρομακτικών μέτρων (Μειώσεις των μισθών προς το 50%, απολύσεις και μονίμων στο δημόσιο τομέα σε αριθμό εκατοντάδων, εργασιακό μεσαίωνα των νέων, φτώχεια και διάλυση στα δημόσια αγαθά κλπ.
γ) Βάζει πολιτικάντικες υποθήκες ως δήθεν αυριανός αρχηγός του κάποτε ΠΑΣΟΚ, για να αποτελέσουν το πλαίσιο αντιπολίτευσης μόλις αποκολληθεί το Pa-sok από την δήθεν κυβέρνηση της Χώρας…
Η γνώμη μου είναι, εάν συνεχίσουμε να τους λιβανίζουμε – λαός και καθεστωτική αριστερά – και μένουμε μόνο στο «Δεν αντέχω- δεν πληρώνω» ή «βλέπω-υπομένω-περιμένω τον από μηχανής θεό» θα φτάσουμε στην Αργεντινοποίηση με όρους Ευρωζώνης, δηλαδή Αργεντινή εις τον κύβο λόγω και της γεωοικονομίας στην Ανατολική Μεσόγειο… Πριν χάσουμε και τα τελευταία ίχνη αστικής δημοκρατίας….
Χρειαζόμαστε ένα όντως Ενιαίο Παλλαϊκό Μέτωπο, που δεν θα ανήκει μονομερώς … κάπου. Αυτό θα το κτίσουμε μέσα στους ενιαίους αγώνες… και όχι σε κομματικά ή μη γραφεία…
Για δείτε-προσέχτε τώρα και ένα ακόμα σχετικό βίντεο…
Αργεντινή ή το μέλλον την Ελλάδας;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου