Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2011

Μολότοφ και ξύλο στο Σύνταγμα – Άρωμα προβοκάτσιας για μια ακόμα φορά . . .

Για μια ακόμα φορά η προβοκάτσια κυριάρχησε στο κέντρο της Αθήνας.
Η πορεία της ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ, των φοιτητών, των μαθητών και του ΠΑΜΕ, που κατέληξε στο Σύνταγμα, είχε σαν αποτέλεσμα να κάνει η αστυνομία χρήση χημικών, όταν δέχθηκαν (ως συνήθως) επίθεση μολότοφ από κουκουλοφόρους. Μια ακόμα κίνηση να φοβίσουν τον κόσμο να μην διαδηλώνει και να φοβάται να κατέβει στο Σύνταγμα.
Η ατμόσφαιρα στο σημείο είναι αποπνικτική λόγω των δακρυγόνων, ενώ οι ταραξίες κρύβονται στα γύρω στενά και εμφανίζονται ανά διαστήματα προκειμένου να πετάξουν πέτρες και βόμβες μολότοφ.
Άγνωστοι με κουκούλες επιτέθηκαν και σε πολίτες πους τους προπηλάκισαν στο μετρό και μάλιστα χτύπησαν στο κεφάλι έναν άντρα, όπως μεταδίδει το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ.
Περί τις 2.30 το μεσημέρι, μία διμοιρία των ΜΑΤ εισέβαλε στο Μετρό του Συντάγματος, όπου έχουν βρει καταφύγιο κουκουλοφόροι. Πληροφορίες κάνουν λόγο για έναν τραυματία και για επεισόδια εντός του σταθμού.
Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες, δημοσιογράφοι χτυπήθηκαν από τα ΜΑΤ στην οδό Όθωνος, κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων με κουκουλοφόρους που βρίσκονταν σε εκείνο το σημείο.
Επεισόδια σημειώθηκαν και στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο που είναι σε εξέλιξη στα Προπύλαια και στο οποίο μετέχουν μαθητές και φοιτητές.

http://olympia.gr/2011/10/05/%ce%bc%ce%bf%ce%bb%cf%8c%cf%84%ce%bf%cf%86-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%ce%be%cf%8d%ce%bb%ce%bf-%cf%83%cf%84%ce%bf-%cf%83%cf%8d%ce%bd%cf%84%ce%b1%ce%b3%ce%bc%ce%b1-%ce%ac%cf%81%cf%89%ce%bc%ce%b1-%cf%80%cf%81/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου