Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2011

Φραστική επίθεση στον Οικουμενικό Πατριάρχη στο Άγιον Όρος

0-oik.oros
Στο Περιβόλι της Παναγίας έφτασε σήμερα ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, όπου έγινε δεκτός από τον Πρωτεπιστάτη Βαρνάβα Βατοπαιδινό, τα μέλη της Ιεράς Επιστασίας και τον Πολιτικό Διοικητή του Αγίου Όρους, Αρίστο Κασμίρογλου.

Στο χαιρετισμό του προς του παραβρισκόμενους, ο Πατριάρχης εξέφρασε την ικανοποίηση του διότι κατά τη διάρκεια του προσκυνήματος στο 'Αγιον Όρος, θα δοθεί η ευκαιρία της συνάντησής του με τον πρωθυπουργό, τον υπουργό Εξωτερικών και μέλη της κυβέρνησης, ώστε να ανταλλαχθούν απόψεις για θέματα κοινού ενδιαφέροντος "όχι μόνο για το 'Αγιον Όρος, αλλά και για την Μητέρα Εκκλησία".
Να αναφερθεί ότι ο κ. Βαρθολομαίος έπεσε «θύμα» φραστικής επίθεσης στις Καρυές του Αγίου Όρους, όταν έφτασε εκεί αμέσως μετά τη Δάφνη.
Συγκεκριμένα ρασοφόροι επιτέθηκαν με φραστικές ύβρεις και απειλές εναντίον του Οικουμενικού Πατριάρχη φωνάζοντάς τον προδότη και εγκάθετο του Πάπα, παρουσία δεκάδων αστυνομικών και άλλων δυνάμεων ασφαλείας.
Οι ρασοφόροι αποκρούσθηκαν από τους αστυνομικούς και απομονώθηκαν ενώ συνέχιζαν να φωνάζουν «έξω ο πάπας» και άλλα συνθήματα.
Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες πρόκειται περί των λεγομένων «ζηλωτών», όπου δύο εξ αυτών προσήχθησαν στο Αστυνομικό Τμήμα Καρυών
Δεδομένης της μεθαυριανής επίσκεψης του Πρωθυπουργού της χώρας και του αρμοδίου για το Άγιον Όρος υπουργού Εξωτερικών κ. Λαμπρινίδη, η κατάσταση κρίνεται ιδιαίτερα επίφοβη μιας και οι «ζηλωτές» παραμένουν ανενόχλητοι και προκλητικοί.
Τον Παναγιώτατο υποδέχθηκε η Ιερά Κοινότητα του Αγίου Όρους και οι 20 Ηγούμενοι στο Πρωτάτο, την κεντρική εκκλησία του Αγίου Όρους, όπου έγινε επίσημη δοξολογία.
Κατόπιν ανέβηκαν στο κτίριο της Ιεράς Κοινότητος για το καθιερωμένο κέρασμα, προς τιμήν του Προκαθημένου της Ορθοδοξίας.
Εκεί παραβρέθηκε και ο Πρόεδρος της Ουκρανίας κ. Βίκτωρ Γιανούκοβιτς.
Αυτή την στιγμή γίνεται πανηγυρική Διπλή Ιερά Σύναξη με τους 20 Ηγουμένους και τους αντιπροσώπους των Ιερών Μονών.
Τέλος θα ακολουθήσει δείπνο προς τιμήν του, του Πατριάρχη και των Μελών της Ιεράς Κοινότητας.
0-oik.oros1
0-oik-oros2
0-oik.oros4
0-oik.oros3

http://romfea.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=9455:2011-10-07-19-01-21&catid=33:2009-12-18-08-37-34

Σχόλιο διαχειριστή:Έτσι,να δει ο Βαρθολομαίος ότι τίποτα δε μένει αναπάντητο.Δεν έχει κανένα να φέρεται ως Πάπας της Ανατολής!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου