Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2011

ΑΠΕΡΓΩ, ΑΡΑ ΥΠΑΡΧΩ


Εδώ δεν χρειάζεται απλώς να απεργήσουμε, να καταλάβουμε υπουργεία, να παρεμποδίσουμε τη «χρήση» της ΔΕΗ για τη συγκέντρωση φόρων, να εκδώσουμε ψηφίσματα διαμαρτυρίας, να αναρτήσουμε καταγγελίες στους ιστότοπους, να βρεθούμε σε αντιμνημονιακές συγκεντρώσεις, να κάνουμε πορείες, να αναρτήσουμε πανώ. Εδώ χρειάζεται όλα αυτά να συντρέξουν, να συντονισθούν, να πραγματοποιηθούν παράλληλα : Γιατί έτσι θα έχουμε αποτελέσματα.




Πολλά έχουν ειπωθεί για τη στάση της ΑΔΕΔΥ, όμως η τελευταία της προτροπή προς τη ΓΣΕΕ για μετατροπή της προγραμματισμένης για τις 19 Οκτωβρίου γενικής απεργίας σε 48ωρη, είναι αναμφίβολα θετική. Ενδεχομένως όμως και αυτή η «δοσολογία» σύντομα να μην φτάνει : Ενδεχομένως να χρειασθεί  μια απεργία διαρκείας, με βασικό αίτημα την κατάργηση της «κυβέρνησης» των ανδρείκελων και τον σχηματισμό ανεξάρτητης επιτροπής για την δικαστική διερεύνηση των ποινικών ευθυνών τους.




Απεργούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς, ενώ οι εργαζόμενοι στο Υπουργείο Πολιτισμού, οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι, οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία, οι δικαστικοί υπάλληλοι, κάνουν στάσεις εργασίας. Η ΔΟΕ ανακοινώνει 48ωρη απεργία στις 19 και 20 Οκτωβρίου, συνεχίζεται ο αποκλεισμός του ΧΥΤΑ Φυλής, ενώ σε 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες προχωρά η ΠΝΟ (Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία) από τη Δευτέρα 17 Οκτωβρίου, ενώ η ΟΜΥΛΕ (Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμένων Ελλάδας) εξήγγειλε τρεις 24ωρες απεργίες και στάσεις εργασίας . Ακόμη η ΓΣΕΒΕΕ και η ΕΣΕΕ καλούν τα μέλη τους σε κλείσιμο των επιχειρήσεων στις 19 Οκτωβρίου….




http://oikonikipragmatikotita.blogspot.com/

Απεργούν πολλοί , το ζήτημα όμως είναι να απεργήσουν ΤΩΡΑ, και μάλιστα να απεργήσουν περισσότεροι, κατανοώντας το βάραθρο στο οποίο μας οδηγεί η πολιτική των υποχωρήσεων. Να απεργήσει ο καθένας γιατί μόνο έτσι υπάρχει σαν αξιοπρεπής άνθρωπος, στηρίζοντας ταυτόχρονα τις απεργίες των άλλων και πετώντας στα σκουπίδια τις διχαστικές ιδέες που λανσάρουν  οι πολιτικοί ρουφιάνοι κάθε είδους. Να ορθωθεί η  κοινωνία και  να αντισταθεί στον εγχώριο και ευρωπαϊκό εκβιασμό , διαολοστέλνοντας  αυτούς και την 6η δόση…..

ΥΓ. Εν όψει, εικαστική δημιουργία άγνωστου καλλιτέχνη , που "αναρτήθηκε" στην οδό Σίνα....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου