Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2011

Ενα Καραβι για τη Γαζα 2- "Έλληνες καπετάνιοι στα πλοία προς τη Γάζα.."‏

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 2
 
Έλληνες καπετάνιοι στα πλοία προς τη Γάζα...
 
 
Αθήνα, 2 Νοέμβρη 2011, ώρα 11:55 μμ 
 
Τα δύο πλοία της αποστολής "Κύματα Ελευθερίας" - Freedom Waves, που απέπλευσαν το απόγευμα από τις ακτές της νότιας Τουρκίας βρίσκονται ήδη στα διεθνή ύδατα και πλέουν προς τον προορισμό τους, το λιμάνι της Γάζας, χωρίς κάποιο συμβάν μέχρι αυτή την στιγμή.
 
Στα δύο σκάφη κυβερνήτες είναι Έλληνες πολίτες και αλληλέγγυοι στον αγώνα του Παλαιστινιακού Λαού και στις προσπάθειες σπασίματος του ισραηλινού αποκλεισμού της Γάζας.
 
Στο καναδικό σκάφος "Tahrir" - Απελευθέρωση στα αραβικά, με 12 επιβάτες, μεταξύ των οποίων ευρωβουλευτής και εκπρόσωποι διεθνών ΜΜΕ, κυβερνήτης είναι ο κρητικός καπετάνιος Γιώργος Κλώντζας, γνωστός από τις πρώτες αποστολές στην Γάζα το 2008.
 
Στο δεύτερο σκάφος με 15 επιβάτες, το ιρλανδικό "Saoirse" - Ελευθερία στα κέλτικα, κυβερνήτης είναι ο δεύτερος κρητικός καπετάνιος Ζαχάρης Στυλιανάκης και αυτός γνωστός από την προηγούμενη αποστολή του Στόλου της Ελευθερίας τον Μάη του 2010, που δέχθηκε την δολοφονική επίθεση των ισραηλινών κομάντος. Ο καπετάν Ζαχάρης ήταν ο καπετάνιος του ελληνικού εμπορικού πλοίου "Ελεύθερη Μεσόγειος", ελληνόκτητου πλοίου που ακόμα κρατείται παράνομα στην Χάϊφα του Ισραήλ.               
 
Ο νους και η καρδιά μας είναι μαζί με τα 27 αδέρφια μας στο δύσκολο ταξίδι τους. Ευχόμαστε κάθε επιτυχία στην αποστολή τους !
Ας είμαστε όλοι σε επιφυλακή!
 
 
Πρωτοβουλία "Ένα Καράβι για τη Γάζα"
 
Twitter: @PalWaves #FreedomWaves
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου