Σάββατο, 5 Νοεμβρίου 2011

Αναλύσεις... "ούρων" από ξένα ΜΜΕ


 
Τα ακραία σενάρια σε πολιτικό και κοινωνικό επίπεδο δεν λείπουν από αρκετά πρωτοσέλιδα και ιστοσελίδες μεγάλων διεθνών Μέσων, που παρακολουθούν λεπτό προς λεπτό τις εξελίξεις στην Ελλάδα, προχωρώντας σε υπερβολικές προβλέψεις και εκτιμήσεις εκτός πραγματικότητας, προκαλώντας αρκετά ερωτηματικά.

Η αλλαγή στην ηγεσία των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων δημιούργησε αρκετό "θόρυβο" σε διεθνή Μέσα που χωρίς να το πολυσκεφτούν, δημιούργησαν σενάρια πραξικοπήματος, εξαιτίας των ραγδαίων πολιτικών εξελίξεων στη χώρα μας, μετά την ανακοίνωση Παπανδρέου για τη διενέργεια δημοψηφίσματος.

Ο ανταποκριτής της γαλλικής εφημερίδας Liberation στις Βρυξέλλες, Ζαν Κατρεμέρ, έγραψε στον λογαριασμό του στο Twitter ότι ο Γιώργος Παπανδρέου δικαιολογήθηκε στους ευρωπαίους ομολόγους του στις Κάννες για την απόφαση του δημοψηφίσματος, προκειμένου να αποφύγει σχεδιαζόμενο πραξικόπημα.

Παράλληλα, παρόμοιο σενάριο έσπευσαν να υιοθετήσουν και οι βρετανικές, λαϊκότερες εφημερίδες, Telegraph και Daily Mail, οι οποίες θεώρησαν την κίνηση του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Μπεγλίτη, ως προληπτική κίνηση κατά ενδεχόμενου πραξικοπήματος.

Ακόμα και η έγκυρη γερμανική οικονομική εφημερίδα Handesblatt, σε άρθρο του διευθυντή της, Γκαμπόρ Στάινγκαρτ, αναφερόταν σε "στρατιωτικό μηχανισμό που ίσως περιμένει ευκαιρία για εκδίκηση".

"Αν ήμουν από την Ελλάδα, θα ήμουν ανάμεσα σ' εκείνους που βρίσκονται σε επιφυλακή και ανησυχούν. Θα παρακολουθούσα με δυσπιστία τον στρατιωτικό μηχανισμό που κυβέρνησε τη χώρα ως το 1974 και ο οποίος μπορεί να περιμένει μια ευκαιρία για εκδίκηση. Το γνωρίζουμε από πολλές χώρες: ο δρ. Σοκ είναι εχθρός της δημοκρατίας", γράφει χαρακτηριστικά.

Παρόμοιο σενάριο είχε δημοσιοποιήσει και η λαϊκή Bild, η οποία, επικαλούμενη τη CIA, ανέφερε ότι τον περασμένο Μάιο ότι τα μέτρα λιτότητας και η γενικότερη κατάσταση στην Ελλάδα, μπορούν να οδηγήσουν ακόμα και σε στρατιωτικό πραξικόπημα στη χώρα μας!

Η ίδια εφημερίδα την Πέμπτη είχε τίτλο "Κυρία Μέρκελ, θέλουμε κι εμείς δημοψήφισμα. Πάρτε το ευρώ πίσω από τους Έλληνες", χωρίς όμως αποτέλεσμα, αφού η γερμανική κυβέρνηση απλά αδιαφόρησε.

Τραβηγμένα πολιτικά σενάρια δεν έλειψαν ούτε και από τα κορυφαία δίκτυα, όπως το Reuters και το BBC, τα οποία έσπευσαν την Πέμπτη να "παραιτήσουν" μέσα σε διάστημα μιας ώρας τον Γιώργο Παπανδρέου, βγάζοντας και το όνομα του Λουκά Παπαδήμου ως αυτό του αντικαταστάτη του.

Παράλληλα, δεν θα πρέπει να ξεχνάμε πόσες φορές έχουμε αρχίσει να κόβουμε δραχμές, βγαίνοντας από το ευρώ, με χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτό του περιοδικού Der Spiegel και της ιστοσελίδας του, που είχε αποκαλύψει στις αρχές Μαΐου ότι υπήρξε μυστικό Eurogroup στο Λουξεμβούργο με αντικείμενο την επιστροφή της χώρας μας στη δραχμή.

Η Ελλάδα βρίσκεται στο επίκεντρο των διεθνών Μέσων εδώ και πολύ καιρό, εξαιτίας των οικονομικών προβλημάτων της, έχοντας γίνει στόχος πολλών κιτρινισμών και πηγών παραπληροφόρησης.

Τα ξένα ΜΜΕ παρακολουθούν κάθε πτυχή του πολιτικού, οικονομικού και κοινωνικού μας βίου, έχοντας αυθαίρετα αποκτήσει δικαίωμα να ερμηνεύουν όπως επιτάσσουν τα συμφέροντα που εξυπηρετούν, τα ελληνικά δρώμενα. Ας προσέχαμε που τους δώσαμε "πάτημα".
 
http://www.nooz.gr/world/analiseis-oiron-apo-ksena-mme

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου