Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2011

«Η παρακολούθηση της εφαρμογής του ελληνικού προγράμματος γίνεται από άλλη …ΟΝΤΟΤΗΤΑ»(!!!)

Η Ελλάδα έχει ήδη κάνει σημαντικά βήματα, λέει ο κ. Ράιχενμπαχ

Λίγες μέρες μετά τη δημοσιοποίηση της Έκθεσης της Ομάδας Δράσης (Task Force), o επικεφαλής της Χορστ Ράιχενμπαχ μίλησε στο Βήμα της Κυριακής, για το σχέδιο μεταρρύθμισης του Δημοσίου και τις αλλαγές στον φοροεισπρακτικό μηχανισμό.
Σημείωση εγκόλπιου: Τους “φεύγουν” ή πλεόν δεν κρατούν ούτε τα προσχήματα; 
«Η πάταξη της φοροδιαφυγής δεν θα αρέσει σε όλους» λέει, ξεκαθαρίζοντας ότι είναι απαραίτητη για την κοινωνία στο σύνολό της.
Απαντώντας σε όσους μιλούν για «δύναμη κατοχής» στην Ελλάδα, ο κ. Ράιχνεμπαχ απαντά: «δρούμε σε τομείς που καθορίζονται από την ελληνική διοίκηση. Οι περισσότεροι θα μας κρίνουν από το αποτέλεσμα της δουλειάς μας. Χαίρομαι για αυτό και θέλω πραγματικά η ΟΜάδα Δράσης να στηρίξει την Ελλάδα για να πετύχει.» Για το αν εκτιμά ότι υπάρχει ανάγκη απολύσεων στο δημόσιο, απαντά ότι αυτό δεν το αποφασίζει η Ομάδα Δράσης, αλλά είναι αρμοδιότητα της ελληνικής κυβέρνησης να εξετάσει τι είδους απολύσεις θα κρίνονταν αναγκαίες για ένα πιο αποτελεσματικό περιβάλλον στον δημόσιο τομέα.
Ο κ. Ράιχενμπαχ επαναλαμβάνει σε όλους τους τόνους ότι οι εμπειρογνώμονες βρίσκονται στην Ελλάδα ανεξάρτητα από τις αποφάσεις της 26ης Οκτωβρίου και έχουν σταλεί για την παροχή τεχνικής βοήθειας.
«Η παρακολούθηση της εφαρμογής του ελληνικού προγράμματος γίνεται από άλλη οντότητα» εξηγεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου