Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2011

Γράμμα - "φωτιά" στους Β. Λυριτζή και Δ. Οικονόμου. "Το θράσος σας δεν έχει ούτε όρια, ούτε πάτο."

από το φιλικό blog Λόγιος Ερμής,
Γράφει ο Πύρινος Λόγιος
ΠΡΟΣ: ΣΚΑΙ TV – Πρωινή εκπομπή “Πρώτη Γραμμή”
ΚΟΙΝ: κ.κ. Βασίλη Λυριτζή, Δημ. Οικονόμου
“Αγαπητοί” κύριοι Βασίλη Λυριτζή και Δημήτρη Οικονόμου,
Εχω επικοινωνήσει και παλαιότερα μαζί σας διαμαρτυρόμενος για την επαίσχυντη παραπληροφόρηση
που παρέχετε στον Ελληνα πολίτη εδώ κι αρκετά χρόνια, αλλά φυσικά απάντηση (γραπτή) δεν πήρα.
Φυσικό κι επόμενο. Γιατί να ασχοληθείτε με κάποιον ασήμαντο μετανάστη, όπως εγώ. Δεν θα σας αποφέρει αυτή η ασχολία μαζί μου ουδένα κέρδος, παρά μόνον…έλεγχο συνείδησης. Πράγμα ενοχλητικό, έτσι δεν είναι;
Το μόνο που κάνατε τότε, ήταν να …

ψελλίσετε στηυν εκπομπή σας κάτι για “αστειότητες” και “ανευθυνότητες” κάποιου απ την Αυστραλία που …διαμαρτύρεται λέει γιατί “χαιδεύουμε” τα αυτάκια των πολιτικών! Και τί να τους κάνουμε, να τους δείρουμε; αναρωτήθηκε με περισσή απαξίωση ο κύριος Οικονόμου. Είπε και κάτι άλλα, που είναι ανάξια σχολιασμού.
Απάντηση λοιπόν μηδενική, απο δύο …ογκόλιθους της δημοσιογραφίας! Μπράβο…
Απο τότε, δεν ξαναμπήκα στον κόπο να σας…παρακολουθήσω, μέχρι χτές. Χτές, που μπήκα κατα…τύχη στην ιστοσελίδα σας, και έπεσα πάνω στην…”έγκυρη” εκπομπή σας. Μισή ώρα άντεξα τον αισχρό σας κατήφορο. Και πραγματικά ήταν χρόνος-ρεκόρ, διότι αυτά που ακούστηκαν απο το δικό σας στόμα, έχουν ξεπεράσει τα επιτρεπτά όρια της αθλιότητας και του θράσους.
“Επεσα” το λοιπόν πάνω στον σχολιασμό σας επί των τίτλων των ημερήσιων εφημερίδων. Την ώρα που σχολιάσατε μια απο τις πλέον γνωστές προφητείες του μεγάλου μας Αγίου, ευεργέτη και Εθνικού Ήρωα, πατέρα Κοσμά του Αιτωλού. Η προφητεία που σχολιάσατε με τον πιο ειρωνικό και αισχρό τρόπο ήταν αυτή που λέει “Θάρθει η ώρα που θα μας κυβερνούν τα άλαλα και τα μπάλαλα”. Ο λόγος αυτός του Αγίου είχε δημοσιευτεί (αν δε κάνω λάθος) δυστυχώς, στην εφημερίδα του Μιχαλόπουλου “Ελεύθερη Ωρα”, μια “φυλλάδα” ενός απο τους μεγαλύτερους απατεώνες και βρώμικους δημοσιογράφους που έχουν εμφανιστεί ποτέ στον ελληνικό Τύπο. Και αντί να σχολιάσετε τον όποιο βρώμικο ρόλο του εκδότη της ή απλώς να προσπεράσετε, μιας και ο τίτλος αναφερόταν σε μια μεγάλη μορφή του Γένους μας, εσείς σχολιάσατε ειρωνικά και χλευαστικά όχι μόνον μια προφητεία που έχει ΕΠΑΛΗΘΕΥΤΕΙ ΣΤΟ ΑΚΕΡΑΙΟ, αλλά κάνατε και…πλακίτσα με τις κατα καιρούς προφητείες ή ρήσεις άλλων μεγάλων προσωπικοτήτων της θρησκείας μας, όπως ο γερο-Παίσιος κλπ. Ο κύριος Οικονόμου δε, αναρωτιόταν με περισσή …αφέλεια “Ποιά είν΄αυτά τα άλαλα και μπάλαλα ρε παιδιά; Ε, ρε τι κάθεται κι ακούει ο κόσμος…”
Ετσι ε, κύριε Οικονόμου! Σοβαρά; “Ε, ρε τι κάθεται και ακούει ο κόσμος;” Το “Σαν δεν ντρέπεστε” σαν κουβέντα, δε νομίζω οτι σας αξίζει. Είναι πολύ φτωχή. Δυστυχώς όμως, ούτε η θέση, ούτε η ανατροφή μου μου επιτρέπει να σας προσφωνήσω με τη φράση που πραγματικά ΣΑΣ ΑΞΙΖΕΙ. Οπότε αρκούμαι σε αυτό.
Ευτυχώς όμως που εκφραστήκατε έτσι, γιατί μας αποδεικνύετε ότι εκτός από ασεβής και κυνικός, είστε και αμόρφωτος! Και με αυτή σας την …αμορφωσιά, φιλοδοξείτε να ενημερώνετε και να διαμορφώνετε τη κοινή…γνώμη!…
Αφού λοιπόν είστε σε αυτό το επίπεδο μόρφωσης κύριε Οικονόμου, να σας πώ εγώ τι σημαίνουν τα…άλαλα και μπάλαλα του μεγάλου Παππούλη, που ούτε σε μια του τρίχα απο τα γένεια του δεν είστε άξιος.
Αλαλα = Παράγωγο της λέξης λαλιά, δηλ. ομιλία, παίρνοντας το στερητικό α- Αυτό που δεν μιλάει, το ά-λαλο.
Μπάλαλα = Επίσης παράγωγο της λέξης λαλώ στην πιο λαική της μορφή. Σημαίνει αυτό που μιλάει χωρίς λαλιά, που είναι τρελλό και ακαταλαβίστικο. Επίσης σημαίνει και το ψεύτικο, αυτό που μιλάει με ψευδή λαλιά
Η προφητεία λοιπόν αυτή κύριε Οικονόμου, θα μπορούσε να είναι ακαταλαβίστικη μέχρι και πρίν απο 40 χρόνια. Σήμερα όμως, περισσότερο απο ποτέ, είναι πιο διαφανής και ξεκάθαρη, όσο κι ένα ποτήρι νερό. Ο Μέγας Παππούλης, μας προειδοποιεί κοντά 200 χρόνια πρίν, οτι κ΄ποια μέρα θα μας εξουσιάζουν αυτά που δεν μιλάνε και αυτά που μιλάνε με ψεύτικη γλώσσα. Και αυτά που δεν μιλάνε, είναι ασφαλώς τα κομπιούτερ και το ίντερνετ και αυτά που μιλάνε με ψεύτικη γλώσσα είναι η τηλεόραση και τα παράγωγά της. Πιο απλό δε γίνεται. Και το κυριότερο, ΟΥΔΕΝ ΑΛΗΘΕΣΤΕΡΟΝ ΤΟΥΤΟΥ.
Ο Κοσμάς ο Αιτωλός αγαπητοί κύριοι του ψεύδους και της ισοπέδωσης, υπήρξε ένας φάρος του Γένος μέσα στο απόλυτο σκοτάδι της σκλαβιάς. Την μεγάλη αυτή μορφή, μέχρι και οι αιμοδιψείς κατακτητές σεβάστηκαν και υπολόγιζαν, μέχρι κι ο αιμοσταγής Αλή Πασάς, που σχεδόν ποτέ δεν τον εμπόδιζε στο έργο του και στα κηρύγματά του! Τόσο πολύ τον σεβόταν. Δεν μιλάμε για την αγιοσύνη της μορφής του. Μιλάμε για την λαμπρότητα της προσωπικότητάς του και την ΤΕΡΆΣΤΙΑ πάλη του για την Ανάσταση του Γένους μας.
Ηταν εκείνος που ΓΚΡΕΜΙΖΕ εκκλησίες και ΕΧΤΙΖΕ στη θέση των ΣΧΟΛΕΙΑ. Ετσι, για να μη…νομίζετε πως είμαι τίποτε κανένας φανατικός θρησκόληπτος κι αηδίες. Είμαι απλώς Ελλην κύριοι Οικονόμου και Λυριτζή. Εσείς οι δύο δε ξέρω τι είστε. Οχι στην υπηκοότητα, αλλά στη ψυχή σας Γιατί άλλο Ελλην στην υπηκοότητα και άλλο στη ψυχή. Κι εγώ (αναγκαστικά) είμαι Αυστραλός υπήκοος, αλλά στη ψυχή μου είμαι Ελλην.
Και πως άραγε να είστε Ελληνες, πως μπορείτε να είστε Ελληνες, εφ΄όσον …υμνείτε καθημερινά την…αναγκαιότητα της ύπαρξης της νέας “κυβέρνησης” του πρώην υπαλλήλου της Goldman Sachs, της FED και του ΔΝΤ κυρίου Παπαδήμου. Μιας δοτής και παντελώς παράνομης κυβέρνησης, η οποία και συστάθηκε απο ξένα προς το Εθνος συμφέροντα και με εντελώς δικτατορικό τρόπο. Για εσάς κύριοι Λυριτζή και Οικονόμου, η νέα δανειακή σύμβαση και η συμφωνία της 26ης Οκτωβρίου είναι η “χείρα βοηθείας” που θα πρέπει να …αγκαλιάσει ο κόσμος για να βγεί απο τα…δεινά των τελευταίων ημερών!
Σα δεν ντρέπεστε!
Δεν είστε μόνον αισχροί ΨΕΥΤΕΣ, είστε ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ!
Γιατί η αμορφωσιά σας ξεπερνάει κάθε όριο!
Καλά, δε γνωρίζετε οτι αυτή η νέα δανειακή σύμβαση και ό,τι έχει συνεπαγωγή η νέα συμφωνία της 26ης Οκτωβρίου δεν πρόκειται ΠΟΤΕ να βγάλει την Ελλάδα απο το τέλμα; Και όχι ασφαλώς μόνο αυτό, αλλά δημιουργήθηκε για να δέσει χειροπόδαρα έναν ολόκληρο λαό, να δεσμεύσει τη περιουσία του και να υποθηκεύσει το μέλλον του; Να εκχωρήσει πλήρως την εθνική του κυριαρχία; Πως θα σας φαινότααν εσάς προσωπικά κύριοι, εαν βρισκόσασταν να χρωστάτε (χωρίς ποτέ να τα έχετε δανειστεί) κάνα δυό εκατομμύρια γιούρο και τα ετήσια \ έσοδά σας δεν ξεπερνούσαν τις 50.000 ετησίως; Και να σας δανείζουν κάποιοι με τη βία άλλα 500.000 για να …σας βοηθήσουν να ξεχρεώσετε και να σας επιβάλλουν επίσης να εκχωρήσετε εγγύηση όχι απλά το σπίτι σας αλλά την ίδια σας τη ζωή; Πώς θα σας φαινόταν αυτό; Θα το δεχόσασταν; Εγώ, με τα φτωχά μου γράμματα, λέω πως όχι. Θα προτιμούσατε τη χρεωκοπία παρά το θάνατο. Ετσι δεν είναι;
Αφού λοιπόν είναι έτσι, γιατί …λιβανίζετε ως …εθνοσωτήρια αυτή την εγκληματική παρωδία εις βάρος του Εθνους; Εις βάρος ΔΙΚΟ ΣΑΣ και δικό μας; Γιατί ούτε εσείς πρόκειται να ξεφύγετε απο τη λαίλαπα αυτή ούτε θα σας υπολογίσει κανείς απο ένα σημείο και μετά. Είστε απλώς ένας “λεκές” στο πουκάμισο των αφεντικών του Παπαδήμου κι όταν έρθει η ώρα θα σας φερθούν όπως φέρονται όλοι σε ένα “λεκέ”. Θα σς στείλουν δηλαδή στο κοντινότερο στεγνοκαθαριστήριο.
Μα θα μου πείτε “και τί να κάνουμε! απλοί υπάλληλοι είμαστε κι εμείς, αυτά μας λένε να λέμε, αυτά λέμε”! Ε, αυτή ακριβώς είναι και η ειδοποιός διαφορά του μεγέθους της ανθρώπινης προσωπικότητος.
Ο πατρο-Κοσμάς προτίμησε τον μαρτυρικό θάνατο παρά να απαρνηθεί τον αγώνα του κι εσείς απλά είστε αυτοί που είστε. Δούλοι.
Μα θά ρθει και η δική σας στιγμή. Ο καθένας θα πληρωθεί κατά τις πράξεις του. Και οι πράξεις οι δικές σας είναι συνώνυμες της δοσιλογίας. Γιατί ΞΕΡΕΤΕ τι λέτε και το κυριότερο, ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ το αποτέλεσμα της προπαγάνδας σας. Και δυστυχώς για σας και τους ομοίους σας, έχουν αρχίσει να μαθαίνουν και οι υπόλοιποι Ελληνες. Που θα σας πετάξουν εσάς και όλον τον συρφετό σας εκεί που πραγματικά ανήκετε. Στα σκουπίδια.
Kind Regards
John Vouros

http://udemand.wordpress.com/2011/11/16/%CE%B3%CF%81%CE%AC%CE%BC%CE%BC%CE%B1-%CF%86%CF%89%CF%84%CE%B9%CE%AC-%CF%83%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%82-%CE%B2-%CE%BB%CF%85%CF%81%CE%B9%CF%84%CE%B6%CE%AE-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%B4-%CE%BF%CE%B9/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου