Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2011

κάποιο λάκο έχει το δημοψήφισμα‏

Όλη η ιστορία για το δημοψήφισμα ήταν μία πολιτική μπλόφα και φυσικά δεν την εμπνεύστηκε ο ΓΑΠ, απλώς ακολούθησε τον σχεδιασμό ενός από τους αφεντάδες του, στην περίπτωση αυτή την Μέρκελ και όσων συμφερόντων αυτή εκπροσωπεί.

Στόχος δεν ήταν η χειραγώγηση του λαού,  αλλά των βουλευτών του Πασοκ και της αντιπολίτευσης κυρίως, στην με κάθε τρόπο εφαρμογής της σύμβασης, μεταφέροντας στις πλάτες τους την ευθύνη μιας ολοκληρωτικής εθνικής καταστροφής σε αντίθετη περίπτωση.

Ήταν λάθος του να παραβλέψει τα συμφέροντα του ντόπιου κατεστημένου, οι οποίοι ανησυχούν έντονα από τις επιλογές του και σταδιακά απέσυραν την στήριξη που του παρείχαν (ΜΜΕ, τράπεζες κ.α.), με συνέπεια να τρίζει η καρέκλα του και να αρχίσει ο διαγκωνισμός για την αρχηγία του ΠΑΣΟΚ (βλέπε δηλώσεις Βενιζέλου, Λομβέρδου σήμερα το πρωί) ή οι ανεξαρτητοποιήσεις κυρίως γυναικών βουλευτών.

Είμαι σίγουρος, πως οι ευρωπαίοι όσο χαμηλού πολιτικού αναστήματος ηγέτες και αν είναι, γνωρίζουν πώς να διαφυλάξουν τα οικονομικά συμφέροντα τους, από το ενδεχόμενο της ελληνικής χρεοκοπίας και πως το κόστος είναι δυσανάλογα μεγαλύτερο του συνολικού χρέους της, λόγω και των CDS, με απρόβλεπτες συνέπειες για το ευρώ και την ΕΕ.

Άρα δεν θέλουν μία Ελλάδα έξω από το ευρώ, η οποία θα είναι παράγοντας αποσταθεροποίησης για τα συμφέροντα τους στην περιοχή και ευάλωτη σε εξωευρωπαϊκές ή εξωαμερικάνικες επιρροές. Θέλουν μία χώρα προσκυνημένη, γονατισμένη, με εξαθλιωμένο τον λαό της και απόλυτα ελεγχόμενο το πολιτικό προσωπικό λόγω των άμεσων ή έμμεσων εμπλοκών τους με σκάνδαλα (siemens, βατοπεδι, ολυμπιάδα, και άλλα).

Θέλουν την Ελλάδα μέσα στο ευρώ για να ελέγχουν καλύτερα τις δημόσιες επιχειρήσεις ή επενδύσεις που έχουν ζητήσει ως εγγύηση στην δανειακή σύμβαση του μνημονίου και φυσικά να επανακάμψουν γεωπολιτικά οι Γερμανοί στα Βαλκάνια και την Ανατολική Μεσόγειο.

Θεωρώ δεδομένο πως η τελευταία συμφωνία με την ΕΕ θα εφαρμοστεί με τον ένα ή άλλο τρόπο, από μία σειρά νέων κυβερνήσεων, από τα υπάρχοντα κόμματα, στην απέλπιδα προσπάθεια. Για αυτό τον λόγο πρέπει να θέσουμε συγκεκριμένους και εφικτούς όρους, σε όσους διεκδικήσουν την ψήφο ή την συνεργασία μας!

Παράδειγμα τα 3 παρακάτω σημεία είναι αποδεκτά από το σύνολο των ελλήνων και υπό προϋποθέσεις θα λειτουργούσε ως σημείο αναφοράς και συνεργασίας με άλλους φορείς:
  • το αίτημα της επιστροφής του κατοχικού δανείου και των λοιπών γερμανικών οφειλών και η λογιστική εγγραφή τους στον προϋπολογισμό, πρέπει γραφτεί σε όλων των πολιτικών σχηματισμών τα προγράμματα.
  • Η ανακήρυξη της ΑΟΖ και
  • Η δυνατότητα διενέργειας δημοψηφισμάτων με συγκεκριμένο αριθμό υπογραφών πολιτών και δεσμευτικό  αποτέλεσμα είναι στρατηγική επιλογή σε αυτή την συγκυρία.
  
Δ.Π.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου