Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2011

Κουνούν το δάχτυλο από... πανάκριβες σουίτες


 
Κουνούν απειλητικά το δάχτυλο στις χώρες με δημοσιονομικά προβλήματα και ζητούν μέτρα λιτότητας, οι ίδιοι ωστόσο καταλύουν σε πανάκριβα ξενοδοχεία... Ο λόγος για τον πρόεδρο της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί, ο οποίος χρέωσε το γαλλικό δημόσιο περισσότερο από 115.000 ευρώ για τη διαμονή του στις Κάννες, κατά την  πρόσφατη διάσκεψη της G-20.

Οι Γάλλοι είναι έξαλλοι. "Τη στιγμή που λαμβάνονται έκτακτα μέτρα λιτότητας, τη στιγμή που κινδυνεύει η γαλλική οικονομία είναι σχεδόν εγκληματικό, δείγμα ανάλγητης φιλοσοφίας του προέδρου, να ξοδεύονται τόσα ευρώ για καλοπέραση", γράφει η Le Parisien.

Συγκεκριμένα όπως έγινε γνωστό, ο Σαρκοζί κατέλυσε για τρεις ημέρες στο υπερπολυτελές ξενοδοχείο "Majestic", το οποίο χρεώνει 38.500 ευρώ τη βραδιά, ξεπερνώντας ακόμα και τον bon viveur ιταλό πρωθυπουργό Σίλβιο Μπερλουσκόνι, ο οποίος ενώ ετοιμαζόταν να εφαρμόσει νέα μέτρα λιτότητας στους συμπολίτες του, έμεινε στο "Palace", πληρώνοντας 30.000 ευρώ ανά διανυκτέρευση.

Ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα έμεινε στη σουίτα της Γκρέις Κέλι στο ξενοδοχείο "Carlton", με χρέωση 36.000 ευρώ τη βραδιά, ενώ η γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μερκελ και ο ρώσος πρόεδρος Ντμίτρι Μεντβέντεφ έμειναν σε ξενοδοχεία 5 αστέρων που χρέωναν 13.000 και 19.000 ευρώ τη βραδιά, αντιστοίχως.

Ο βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον έμεινε σε σουίτα του ξενοδοχείου "Marriott" με χρέωση 2.000 ευρώ, ενώ ο τούρκος ομόλογός του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έμεινε σε διαμέρισμα των 1.700 ευρώ τη βραδιά.

Να σημειωθεί ότι οι Κάννες είναι μία από τις πιο ακριβές πόλεις της Ευρώπης. Ενδεικτικά, κατά τη διάσκεψη της G-20 ένα ποτήρι κρασί σε μπυραρία κόστιζε 12 ευρώ, ένα απλό τοστ 20 ευρώ, το πρωινό σε ξενοδοχείο 4 αστέρων τουλάχιστον 36 ευρώ, ενώ ένα δείπνο σε καλό εστιατόριο πάνω από 180 ευρώ.

Διαβάστε: Wikileaks: Γιατί η Μέρκελ "έκρυψε" την ελληνική κρίση
 
http://www.nooz.gr/world/linoun-tin-krisi-se-souites-panakrivon-ksenodoxeion

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου