Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2011

Τι ακριβως συνεβη στη Θεσσαλονικη με τα στρατιωτικά τμήματα αμεσως μετα την αποχωρηση του κρατους απο την παρέλαση‏

Αυτόπτης μάρτυς ανώτατος Αξιωματικός ε.α , απόλυτα αξιόπιστος μου περιέγραψε τι ακριβώς συνέβη στη Θεσσαλονίκη αμέσως μετά την αποχώρηση του κράτους..από την παρέλαση.
Λοιπόν,
Αμέσως μετά την αποχώρηση του "κράτους" εκινηθησαν να παρελάσουν διάφορες κοινωνικές ομάδες και Σωματεια και στη συνέχεια η ιδιωτική λέσχη καταδρομών [ΜΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΤΜΗΜΑ][αυτοι που ήταν και στην πλατεια  Σύντάγματος προ μηνος] με τις γνωστές αντεγκλήσεις.
Στη συνεχεια τα στρατιωτικά τμήματα που ήταν έτοιμα να παρελάσουν ευρισκόμενα πιο πίσω[στο υψος περίπου της οδου Μπότσαρη], με επικεφαλής το Λόχο Ευελπίδων, ετοιμαστήκαν για αποχώρηση .
Ο Διοικητής του Λόχου Ευελπίδων διέταξε όπως τραγουδήσουν το άσμα "Μακεδονία Ξακουστή" το οποίο και έψαλλαν με μεγάλο ενθουσιασμό και ενω χειροκροτούσε το παριστάμενο πλήθος,
Στη συνέχεια ο Λοχαγός διέταξε όπως κλείνουν επί δεξιά και μετέφερε την πολεμική σημαία στο κέντρο της παράταξης προκειμένου να την υποστείλει[αφού δεν θα γινόταν η παρέλαση] .Η ενέργεια αυτή ήταν απολύτως ορθή γιατί η Σημαία είναι αναπεπταμένη μόνον σε επίσημες τελετές και παρελάσεις,
Ο Λόχος Ευελπίδων παρουσίασε όπλα προς την πολεμικη Σημαία[ως όφειλε] και κατά τη διάρκεια της παρουσιάσεως οι Ευέλπιδες έψαλλαν τον Εθνικό Ύμνο[ως όφειλαν ]
Στη συνεχεία υπεσταλη η Σημαια  και εδιπλώθη στον κοντό και την σκέπασαν με το προβλεπόμενο κάλυμμα.
Εν συνεχεία ο σημαιοφόρος [ο οποίος κατά τον κανονισμό είναι ο Αρχηγός των Ευελπίδων] μετά των παραστατών της Σημαίας επανήλθε επί κεφαλης του Λόχου και ο Λόχος απεχώρησε.
Όπισθεν του Λόχου των Ευελπιδων ήταν το τμήμα καταδρομών που θα ακολουθουσε την παρέλαση[αν γινόταν ] και απεχώρησε και αυτό τραγουδώντας με ενθουσιασμό το "Μακεδονία ξακουστή"
Αυτά χωρίς να προσθέσουμε ή να αφαιρέσουμε τι,
Η όλη ενέργεια των τμημάτων ήταν απολύτως νόμιμη και προβλεπομένη από τους στρατιωτικούς κανονισμούς.
Δημήτρης Αλευρομαγειρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου