Δευτέρα, 13 Φεβρουαρίου 2012

ΙΔΟΥ ΠΩΣ ΠΑΡΑΔΙΔΕΤΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟ ΑΓΓΛΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ! ΑΥΤΟ ΘΑ ΨΗΦΙΣΕΤΕ "ΕΘΝΙΚΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΙ" ΨΕΥΤΟΠΑΤΡΙΩΤΕΣ;

Δείτε τι προβλέπει η νέα Σύμβαση Διευκόλυνσης PSI Διαχείρισης Υποχρεώσεων, που κατατέθηκε χθες στην Βουλή για ψήφιση την Κυριακή.

Διαβάστε την σελίδα 28 του Παραρτήματος Ι…
Εφαρμοστέο Δίκαιο και Αρμόδια Δικαστήρια

Η παρούσα Σύμβαση και κάθε εξωσυμβατική αξίωση που γεννάται σε σχέση με αυτή θα διέπονται και θα ερμηνεύονται
σύμφωνα με το Αγγλικό δίκαιο.
Τα Μέρη υποχρεούνται να υπαγάγουν κάθε διαφορά που ενδέχεται να προκύψει σε σχέση με τη νομιμότητα, εγκυρότητα, ερμηνεία ή εκτέλεση της παρούσας Σύμβασης στην αποκλειστική αρμοδιότητα των δικαστηρίων του Μεγάλου Δουκάτου του Λουξεμβούργου.
Ο Όρος 13(2) εφαρμόζεται προς όφελος του ΕΤΧΣ. Κατά συνέπεια, τίποτε από όσα αναφέρονται στον όρο 13(2) δεν εμποδίζει το ΕΤΧΣ από το να εκκινήσει διαδικασίες αντιδικίας (οι “Διαδικασίες”) στα δικαστήρια του Επωφελούμενου Κράτους Μέλους ή του εφαρμοστέου δικαίου της παρούσας Σύμβασης και το Επωφελούμενο Κράτος Μέλος αποδέχεται αμετάκλητα την υπαγωγή στην αρμοδιότητα των ανωτέρω δικαστηρίων. Στο μέτρο που το επιτρέπει ο νόμος, το ΕΤΧΣ θα μπορεί να εκκινήσει παράλληλες Διαδικασίες σε περισσότερες από μια από τις ανωτέρω δικαιοδοσίες.

Το Επωφελούμενο Κράτος Μέλος και η Τράπεζα της Ελλάδος παραιτούνται με την παρούσα αμετάκλητα και ανεπιφύλακτα από κάθε δικαίωμα ασυλίας που ήδη έχουν ή μπορεί να δικαιούνται σε σχέση με τους ίδιους και τα περιουσιακά τους στοιχεία έναντι δικαστικών ενεργειών σχετικά με την παρούσα Σύμβαση, συμπεριλαμβανομένων ενδεικτικά από κάθε δικαίωμα ασυλίας έναντι άσκησης αγωγής, έκδοσης δικαστικής απόφασης ή άλλης διάταξης, κατάσχεσης, εκτέλεσης ή ασφαλιστικού μέτρου και έναντι κάθε εκτέλεσης ή αναγκαστικού μέτρου σε βάρος των περιουσιακών τους στοιχείων στο μέτρο που αυτό δεν απαγορεύεται από αναγκαστικό νόμο.

Διευκρινίζεται ότι η ίδια παράγραφος έχει συμεριληφθεί και στηνΣύμβαση Διευκόλυνσης της Πιστωτικής Ενίσχυσης ΕΚΤ (σελίδα 32 Παράρτημα ΙΙΙ)
ΠΗΓΗ.

Η υπαγωγή στο αγγλικό δίκαιο είναι κατά τη γνώμη μας το σπουδαιότερο διακύβευμα της νέας δανειακής σύμβασης ΚΑΙ ΟΧΙ ο 13ος - 14ος μισθός κλπ!
Μεγάλε...νομικέ Βορίδη, μπορείς να μας εξηγήσεις τι ακριβώς σημαίνει αυτό ΓΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗ ΧΩΡΑ; Και γιατί θες σώνει και καλά να το ψηφίσεις, όταν ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΜΑΣ ΔΕΣΜΕΥΕΙ ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΜΕΤΑΚΛΗΤΑ ΣΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ;
Ο...έτερος τηλεπώλης, έχει ιδέα σε τι ετοιμάζεται να πει ΝΑΙ; Διότι μια τέτοια σύμβαση όχι απλώς είναι αποικιοκρατική, αλλά ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΚΑΙ ΑΠΟ...ΒΟΡΕΙΑ ΚΟΡΕΑ, που τάχα παλεύει για να μην γίνουμε!
Καλούμε τους δύο συγκεκριμένους ΝΑ ΞΕΣΤΡΑΒΩΘΟΥΝ και να διαβάσουν τις συγκεκριμένες διατάξεις, διότι πλέον δεν έχουν κανένα ελαφρυντικό αν διαπράξουν αυτή ΤΗ ΝΕΑ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ!

Υ.Γ. Για τον...τρίτο της παρέας δεν μιλάμε, γιατί είναι γνωστό πως κάνει ό,τι του πουν οι άλλοι δύο. Θα θέλαμε πάντως η γνώμη...του πατέρα του!
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου