Κυριακή, 19 Φεβρουαρίου 2012

Debate με κορυφαίους οικονομολόγους: Πρέπει η Ελλάδα να φύγει από το Ευρώ;

Η Intelligence Squared Greece, σε συνεργασία με το BBC World News, διοργανώνουν ένα πολύ επίκαιρο debate με θέμα: «Η Ελλάδα πρέπει να χρεοκοπήσει και να φύγει από το Ευρώ» ("Greece should default on its debt and leave the Euro"), την Τρίτη 21 Φεβρουαρίου, στο «ΘΕΑΤΡΟΝ», Κέντρο Πολιτισμού 'Ελληνικός Κόσμος' καλώντας κορυφαίους ομιλητές.Η Intelligence Squared Greece σε συνεργασία με το BBC World News διοργανώνει ένα άκρως επίκαιρο debate για το μέλλον της Ελλάδας και το Ευρώ, στο οποίο θα φιλοξενήσει
τον παγκοσμίου φήμης οικονομολόγο Nouriel Roubini, τον Καθηγητή Νομικής και Κοινωνικών Επιστημών του School of Oriental and African Studies (SOAS), Κώστα Λαπαβίτσα, τον βουλευτή Μεγάλης Βρετανίας και πρώην Υπουργό για την Ευρώπη Denis Macshane και την Μιράντα Ξαφά, πρώην μέλος του Δ.Σ του ΔΝΤ.

Το debate, που θα διεξαχθεί στα αγγλικά σε παράλληλη μετάφραση, θα συντονίσει η Κα. Zeinab Badawi, δημοσιογράφος και παρουσιάστρια του BBC World News και θα μεταδοθεί από το παγκόσμιο τηλεοπτικό δίκτυο BBC World σε κοινό 80 εκατομμυρίων τηλεθεατών.

Η κλιμάκωση του Ελληνικού εθνικού χρέους σηματοδοτεί την πρώτη μεγάλη κρίση της Ευρωπαϊκής οικονομίας από όταν τέθηκε σε κυκλοφορία το ενιαίο νόμισμα το 2002.

Μέσα σε λίγους μήνες, η Ελλάδα έπαψε να είναι μια χώρα στο περιθώριο της ευρωζώνης και έγινε η πηγή των μεγαλύτερων φόβων των Ευρωπαίων ηγετών. Παρά τα πακέτα διάσωσης της Τρόικα και τα αυστηρά μέτρα λιτότητας, δεν φαίνεται να υπάρχει φως στο τούνελ. Όλο και περισσότεροι, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, αρχίζουν να υποστηρίζουν μια λύση που έμοιαζε αδιανόητη πριν από λίγο καιρό: ότι η Ελλάδα οφείλει να χρεοκοπήσει και να επιστρέψει στη δραχμή.

Χρειάζεται η Ελλάδα να έχει περισσότερο έλεγχο του νομίσματός της; Πως θα επηρέαζε η επιστροφή στη δραχμή τις διεθνείς και εγχώριες αγορές, αλλά και την καθημερινότητα των ανθρώπων; Είναι η Ελλάδα το πρώτο ντόμινο; Ποιες θα ήταν οι επιπτώσεις μιας τέτοιας κίνησης για την Ισπανία, την Ιταλία, την Πορτογαλία και την Ιρλανδία; Θα επιβίωνε η Ευρωζώνη ενός τέτοιου σοκ;
Η IQ2 παρουσιάζει ένα debate για τη λύση του κορυφαίου διλήμματος στον κόσμο αυτή τη στιγμή: Ευρώ ή Δραχμή ;
Ομιλητές Υπέρ της Πρότασης:

• Nouriel Roubini, Professor of Economics and International Business, Stern Business School, NYU
• Costas Lapavitsas, Professor of Economics and Finance, SOAS

Ομιλητές Κατά της Πρότασης:

• Denis MacShane, former Minister of State for Europe, UK
• Μιράντα Ξαφά, πρώην μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Διεθνές Νομισματικού Ταμείου, Πρόεδρος EF Consulting

Είσοδος: 10 €

Ώρα: 19:30-21:30

«ΘΕΑΤΡΟΝ», Κέντρο Πολιτισμού 'Ελληνικός Κόσμος', αίθουσα Αντιγόνη: Πειραιώς 254, Ταύρος
Τηλ. 212 254 0300
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου