Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2012

Την Τετάρτη στο Eurogroup o ειδικός λογαριασμός για το δημόσιο χρέος

Την Τετάρτη στο Eurogroup o ειδικός λογαριασμός για το δημόσιο χρέος
Την Τετάρτη στο Eurogroup o ειδικός λογαριασμός για το δημόσιο χρέος
Ο λογαριασμός θα είναι διπλής κατεύθυνσης, που σημαίνει ότι αρχικά θα δέχεται τα δάνεια των εταίρων και του ΔΝΤ και θα διασφαλίζει την αποπληρωμή του χρέους
 

Στο προσκήνιο ο ειδικός λογαριασμός για την εξυπηρέτηση του ελληνικού δημόσιου χρέους.

Υπενθυμίζεται ότι ο εν λόγω λογαριασμός θα είναι διπλής κατεύθυνσης, που σημαίνει ότι θα δέχεται τα δάνεια των εταίρων και του ΔΝΤ και θα διασφαλίζει την αποπληρωμή του χρέους, ενώ από την Ελλάδα τα φορολογικά έσοδα του κράτους πρώτα θα κατευθύνονται στην εξυπηρέτηση του χρέους και μετά θα καλύπτονται οι άλλες δαπάνες.
Στη συζήτηση για την έγκριση της νέας στήριξης στην Ελλάδα, την Τετάρτη στο Eurogroup θα τεθεί και η γαλλογερμανική πρόταση για την πρόβλεψη ενός δεσμευμένου λογαριασμού γιά την εξυπηρέτηση του δημόσιου χρέους. Το επιχείρημα του γαλλογερμανικού άξονα για το δεσμευμένο λογαριασμό είναι ότι η πρόβλεψη αυτή θα ενισχύσει την αξιοπιστία της χώρας έναντι των ιδιωτών επενδυτών και θα βοηθήσει την ταχύτερη έξοδό της στις αγορές για δανεισμό. Η πρόταση προβλέπει την κατοχύρωση με νόμο του κράτους της εξυπηρέτησης του δημόσιου χρέους ως πρώτη προτεραιότητα, μάλιστα πριν και από τις πρωτογενείς δαπάνες, δηλαδή τα έξοδα λειτουργίας του κράτους.

http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=12336&subid=2&pubid=112817514

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου