Δευτέρα 26 Μαρτίου 2012

Κομψά» τους τα λέει ο Θεοδωράκης…

Διαψεύδει ο Μίκης Θεοδωράκης  την  είδηση περί εκλογικής  παρέμβασής του στο πλευρό   κομμάτων της ευρύτερης αριστεράς. …Λέει ο Θεοδωράκης :


«Για να ηττηθεί … το συμπαγές αντεθνικό και αντιλαϊκό Μέτωπο της εθνικής μειοδοσίας και της αντιλαϊκής λαίλαπας, θα έπρεπε να δημιουργηθεί ένα επίσης συμπαγές μέτωπο των κοινωνικών δυνάμεων που θίγονται από τις πολιτικές των Μνημονίων, υπεράνω ιδεολογικών και κομματικών συνόρων. Και γι’ αυτό ανέλαβα να δημιουργήσω το Κίνημα Ανεξάρτητων Πολιτών (ΚΑΠ), που το θεωρούσα και το θεωρώ ως ένα συνδετικό κρίκο γι’ αυτόν ακριβώς το σκοπό.
Δυστυχώς ομολογώ ότι απέτυχα, δεδομένου ότι αντιμετώπισα γενικώς άρνηση συνεργασίας και μάλιστα αναζωπύρωση του κομματικού πατριωτισμού, που καταδικάζει και πάλι τα κόμματα της Αριστεράς που επιδιώκουν την παρουσία τους στη Βουλή, σε ένα ρόλο παθητικού παρατηρητή, ανίκανα να εμποδίσουν ουσιαστικά, όπως έγινε έως τώρα, τις δραματικές εξελίξεις με θύμα τη χώρα και τον Ελληνικό Λαό»….

 Σωστά, αλλά πολύ «κομψά»  τους τα ψέλνει ο Θεοδωράκης.  Θα μπορούσε λόγου χάρη να τους πει, ότι μια πολύ ελαφριά  «απόξεση»   των επαναστατικών και ταξικών λεονταρισμών, αποκαλύπτει το ΦΟΒΟ  που έχουν κάποιοι στο να  μορφοποιήσουν  μια συγκεκριμένη κυβερνητική πρόταση για την έξοδο από το μνημόνιο... Γιατί τότε , θα έμπαιναν στη μπούκα του κανονιού και θα κινδύνευαν !

Τώρα, με μια μερίδα Λένιν, «ολίγη» Γκράμσι, πολύ αριστερωσύνη  και κάτι παραπάνω πόντους   στα γκάλοπ, τη βγάζουν «καθαρή» -  και τα σκυλιά του μνημονίου δεμένα…. 

YΓ. Εν όψει, "ανάρτηση" έξω από ένα μπαρ στην οδό Ιπποκράτους : Η κρίση που υπάρχει ως αποτέλεσμα της "κρίσης" που λείπει....

http://oikonikipragmatikotita.blogspot.com/2012/03/blog-post_8758.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου