Τρίτη, 13 Μαρτίου 2012

Πατήρ Αθανάσιος Χενείν. Η θαυμαστή μεταστροφή στην Ορθοδοξία του προϊσταμένου των Κοπτών Αθηνών

Πατήρ Αθανάσιος Χενείν. Η θαυμαστή μεταστροφή στην Ορθοδοξία του προϊσταμένου των Κοπτών Αθηνών
Σε ένα τόσο θαυμαστό γεγονός είναι καλύτερα αντί προλόγου δικού μας να μιλήσει ο ίδιος ο π. Αθανάσιος με τα δικά του λόγια, γι΄αυτή την ευλογημένη μεταστροφή στην όντως Ζωή, την Αλήθεια, που υπάρχει μόνο στην Μία Καθολική και Αποστολική Εκκλησία μας, την Ορθόδοξη Εκκλησία.
Δοξάζουμε τον Θεό για τα θαυμαστά έργα του και ευχόμαστε στον π. Αθανάσιο, δια πρεσβειών της Υπεραγίας Θεοτόκου και πάντων των Αγίων, ο Κύριος ημών Ιησούς Χριστός να ευλογεί και να ελεεί και να στηρίζει τον ίδιο και την οικογένειά του.
Επίσης τον ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη του και τα κείμενα που μας απέστειλε, τα οποία και θα δημοσιεύσουμε σιγά-σιγά και στα Ελληνικά, και στα Αραβικά,  προς ωφέλεια ψυχών και δόξαν Κυρίου.

Πατήρ Αθανάσιος Χενείν. Η μεταστροφή μου στην Ορθοδοξία

«Πολλοί μιλάνε για την αίρεση, αρκετοί γράφουν για την αίρεση, αλλά λίγοι είναι εκείνοι που έχουν γευτεί την πίκρα  της αίρεσης, και ακόμα ελάχιστοι είναι αυτοί που την έζησαν και έχυσαν αίμα για να απελευθερωθούν από την αιχμαλωσία της.

Η αίρεση είναι τρόπος ζωής, είναι μεγάλη φυλακή, είναι ασθένεια ψυχική αλλά και σωματική. Εγώ ο Αθανάσιος Χενείν τα έζησα όλα αυτά τα τραγικά γεγονότα  ως προϊστάμενος της κοπτικής παροικίας  των Αθηνών για δέκα πέντε χρόνια.
Οι κόπτες διχάζουν το πρόσωπο του Χριστού μας και καταργούν την διανθρώπινη πραγματική και ρεαλιστική παρουσία του στον κόσμο και στην εκκλησία.

Αλλά το θαύμα της θεραπείας μου και της μεταστροφής μου στη μητέρα μας την Ορθόδοξη εκκλησία,  έγινε με την χάρη του Τριαδικού Θεού αλλά και την έμπρακτη αγάπη του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πειραιώς κ.κ. Σεραφείμ, του γέροντα Μεθόδιου Κρητικού και των πατέρων της Ιεράς Μονής Αναστάντος Χριστού.
Αυτά τα λόγια που θα διαβάσεις αγαπητέ αναγνώστη είναι ομολογία πίστης, αλλά και δείγμα ευγνωμοσύνης αλλά  ταυτόχρονα είναι  μια έκκληση να συνεργασθούμε όλοι μαζί να βοηθήσουμε τους απλούς  κόπτες (15 χιλιάδες ζουν στην Αθήνα) να γνωρίσουν το  κάλος της  Ορθοδοξίας».  

Πατήρ Δρ. Αθανάσιος Χενείν

http://www.impantokratoros.gr/athanasios-xenein-metastrofh.el.aspx

1 σχόλιο:

 1. Πολύ σύντομο σχόλιο
  Αυτός ο άνθρωπος που προσέγγισε εξήντα χρόνια ηλικίας, έζησε περισσότερα από σαράντα χρόνια στη χάρη και το χρήμα της Κοπτικής Εκκλησίας
  Ο στόχος του ήταν μόνο να βρει την πηγή του εύκολου χρήματος για να ολοκληρώσει τις σπουδές του,και τα βρήκε στην υπηρεσία της Εκκλησίας .
  Άρχισε με την καθαγίαση τον εαυτό του στην υπηρεσία με τον Επίσκοπο Αθανάσιο, επίσκοπο του Beni Σουέφ.
  με την εύκολη πηγή χρήματος , ταξίδεψε στην Ελλάδα για σπουδές, και στη συνέχεια στη Γαλλία, και έχει αφήσει εκεί την καθαγίαση του για μια γυναίκα απο τη Συρία την οποιά παντρεύτηκε
  Ξεκίνησε εδώ στη μεγάλη απληστία του εύκολο χρήματα για να δαπανήσει στους τρεις παιδιά του
  Κατέφυγε στην ιεροσύνη για το σκοπό αυτό, και παρέμεινε φυλακισμένος για το σκοπό αυτό 15 χρόνια ( και όχι στην αίρεση που ανέφερε ) στην Ελλάδα
  Αυτό έγινε πολύ φωτισμένο, και εκδιώχθηκε από το ιερατείο
  Αυτός ο άνθρωπος είναι ακόμα και θα συνεχίσει να ζήσει με αυτόν τον στόχο, και περιμένουμε για να αποβληθεί για δεύτερη φορά .
  καθώς και οι μέρες θα του αποδείξει σύντομα
  Αυτός είναι άνθρωπος που γνωρίζει την έννοια της Ορθόδοξης ; η είναι αυτός που γνωρίζει την έννοια της απληστία του εύκολο χρήματα

  ΑπάντησηΔιαγραφή