Τετάρτη, 14 Μαρτίου 2012

Εκπαιδεύονται για να είναι έτοιμοι τόσο για πόλεμο όσο και για εξέγερση των πολιτών...

Μαρτίου 2012,  16:42 
Έντονο προβληματισμό και ποικίλα σχόλια και έχει προκαλέσει η ανακοίνωση για τη δημιουργία σε ολόκληρη τη χώρα τμημάτων της Πατριωτικής Πολιτοφυλακής η οποία αποτελείται μόνο από εφέδρους στρατιώτες και αξιωματικούς οι οποίοι όμως δεν υπηρετούν στις ένοπλες δυνάμεις .

Ο επικεφαλής τους κ. Ανεστόπουλος υποστηρίζει ότι τα μέλη της Πατριωτικής Πολιτοφυλακής εκπαιδεύονται πάνω στα βουνά για να είναι έτοιμοι τόσο για πόλεμο όσο και για να σταθούν στο πλευρό των πολιτών της χώρας σε ενδεχόμενο ξέσπασμα το οποίο θα ξεκινήσει από τα δεινά που φέρνουν τα οικονομικά μέτρα και η κρίση.

Αν βγουν οι πολίτες στους δρόμους σίγουρα κάποιοι πρέπει να τους βοηθήσουν υποστηρίζει.

Την ίδια στιγμή δηλώνει ότι δεν υπάρχει συγκεκριμένη δομή στα μέλη της Πατριωτικής Πολιτοφυλακής. Όλοι όσοι είναι έφεδροι στρατιώτες και αξιωματικοί - όχι απόστρατοι των Ενόπλων Δυνάμεων ή της Αστυνομίας - έχουν τη δυνατότητα να ενταχθούν στην Πατριωτική Πολιτοφυλακή.

Τα μέλη της Πατριωτικής Πολιτοφυλακής εκπαιδεύονται πάνω στα βουνά χωρίς όπλα όπως αναφέρει η ανακοίνωσή τους κάτι για το οποίο δεν υπάρχει και απαγόρευση .

Σε κάθε περιοχή οι έφεδροι μπορούν να δημιουργήσουν ομάδες αυτόνομες της Πατριωτικής Πολιτοφυλακής.

Ο εκπρόσωπος της Πατριωτικής Πολιτοφυλακής αναφέρει ότι υπογράφει σαν Γεράκι υποστηρίζοντας ότι αυτό έχει συμβολικό χαρακτήρα.

Μάλιστα τονίζει ότι στην περιοχή της Μεσογείου η Ελλάδα έχει συνηθίσει να αναφέρεται σαν περιστερά με ότι αυτό συνεπάγεται .

Για όσους θεωρούν την Πατριωτική Πολιτοφυλακή σαν παραστρατιωτική οργάνωση οι υπεύθυνοι τονίζουν ότι δεν έχει καμία αλήθεια ενώ συμπληρώνουν ότι δεν έχουν καμία σχέση η εξάρτιση με οποιοδήποτε πολιτικό κόμμα .

Ο εκπρόσωπος της Αστυνομίας Αστυνομικός Διευθυντής κ. Αθανάσιος Κοκκαλάκης ερωτηθείς από το newsbeast.gr σχετικά με την Πατριωτική Πολιτοφυλακή δήλωσε: «Η συντεταγμένη πολιτεία έχει καθορίσει τα όργανα που είναι υπεύθυνα για την τήρηση της έννομης τάξης. Πέραν αυτών όποιος με οιονδήποτε τρόπο τα υποκαθιστά παραβιάζει το νόμο. Μάλιστα πρόσθεσε ότι η χρήση των όπλων τύπου Paint Balls δεν απαγορεύεται».
http://www.newsbeast.gr/greece/arthro/318372/ekpaideuodai-gia-na-einai-etoimoi-toso-gia-polemo-oso-kai-gia-na-adimetopisoun-tous-polites/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου