Τρίτη 20 Μαρτίου 2012

O Παπανδρέου θα "διδάξει" Δημοκρατία

 
Με διάθεση να μιλήσει για τα σχέδιά του, χαιρέτησε τους πολιτικούς συντάκτες που καλύπτουν το ρεπορτάζ του ΠΑΣΟΚ, ο απερχόμενος πρόεδρος του Κινήματος, Γιώργος Παπανδρέου, στα κεντρικά γραφεία του ΠΑΣΟΚ, στην Ιπποκράτους.

Σύμφωνα με όσα είπε, σκέπτεται να προχωρήσει στην αξιοποίηση της παράδοσης που έχει η Ελλάδα στην δημοκρατία, προκειμένου να οργανώσει συνέδρια, σεμινάρια και εκδηλώσεις για την δημοκρατική ηγεσία στην χώρα μας.
Στο σημείο αυτό στάθηκε ιδιαίτερα, καθώς, όπως είπε, πρέπει να δούμε τι σημαίνει δημοκρατική ηγεσία και πολιτική ηγεσία στην εποχή της παγκοσμιοποίησης και του διαδικτύου.

Ταυτόχρονα ο κ. Παπανδρέου είπε ότι θα ασχοληθεί και με τη Σοσιαλιστική Διεθνή, για την προεδρία της οποίας είναι ως τώρα ο μόνος υποψήφιος.

Αναφέροντας τη σταθερή θέση του για διεύρυνση της συμμετοχής των πολιτών στη λήψη των αποφάσεων, είπε ότι η εκλογή προέδρου της Διεθνούς στο συνέδριό της που θα πραγματοποιηθεί στη Νότιο Αφρική, θα γίνει από διευρυμένο Σώμα, το οποίο είναι το Κογκρέσο της Διεθνούς, ενώ πρόσθεσε ότι θα ήταν θετικό αν κατ' αρχήν σε ευρωπαϊκό επίπεδο μπορούσαν να εκλεγούν θεσμικά πρόσωπα, όπως πχ αυτός που προτείνει το Ευρωπαϊκό Σοασιαλιστικό Κόμμα (ΕΣΚ), για την προεδρία της Κομισιόν, από την βάση των σοσιαλιστικών κομμάτων.

Ο κ. Παπανδρέου ρωτήθηκε και για ζητήματα της τρέχουσας πολιτικής επικαιρότητας, με πρώτο εκείνο των εσωκομματικών εκλογών του ΠΑΣΟΚ και στην ερώτηση αν ψήφισε τον Ευάγγελο Βενιζέλο απάντησε: «Φυσικά».

Επίσης ρωτήθηκε τι θα γίνει με όσους έφυγαν από το ΠΑΣΟΚ και εντάχθηκαν σε άλλους πολιτικούς σχηματισμούς και απάντησε: «Θα δούμε τι θα γίνει».

Ερωτηθείς αν το ΠΑΣΟΚ θα είναι πρώτο κόμμα στις εκλογές, είπε: «Θα το παλέψουμε».

Η συζήτηση που είχε με τους δημοσιογράφους ο κ. Παπανδρέου περιελάμβανε και ορισμένες παλαιότερες στιγμές πολιτικής δραστηριότητας, όπως εκείνες με τις Επιτροπές Λαϊκής Επιμόρφωσης, για τις οποίες ο τέως πρωθυπουργός συμφώνησε με την παρατήρηση πολιτικού συντάκτη ότι το «μήνυμα από τη δημιουργία τους δεν έφθασε ως τη βάση».

«Έγιναν κάποια πράγματα, αλλά πράγματι η προσπάθεια δεν έφθασε ως την βάση» είπε ο κ. Παπανδρέου, προσθέτοντας ότι το παλιό σύστημα αντέδρασε και κατάφερε να εγκολπωθεί, μέσω διαπλάτυνσης του δημόσιου τομέα, το όλο εγχείρημα, ο σκοπός του οποίου ήταν διαφορετικός.

Στις στιγμές του παρελθόντος που συζήτησε ο κ. Παπανδρέου με τους συντάκτες ήταν και εκείνη της ταβέρνας του «Δαλαμάρα» στη Νάουσα, βραδιά από την οποία ο κ. Παπανδρέου διατηρεί πολύ ωραία ανάμνηση, ενώ δεν έκρυψε την πικρία του λέγοντας «τα ενοχοποιήσαμε όλα, το ζεϊμπέκικο, το κολύμπι, το κανό και την γυμναστική».

Ο κ. Παπανδρέου είπε ότι θα ενημερώνει τους πολιτικούς συντάκτες για τις όποιες δραστηριότητές του, προσθέτοντας ότι θα διατηρήσει γραφείο στην Βουλή, ενώ αποδέχθηκε την πρόσκληση των πολιτικών συντακτών για τραπέζι και συζήτηση, στην οποία, όπως είπε: «Θα πούμε και μερικές ιστοριούλες».

Αποχωρώντας, «πριν το κάνουμε συνέντευξη Τύπου», όπως είπε, ο κ. Παπανδρέου, στις τελευταίες ερωτήσεις που δέχθηκε για τον Φρανσουά Ολάντ και τον Ντανιέλ Κον Μπεντίτ απάντησε για τον πρώτο ότι «είναι σοβαρός πολιτικός» και για τον δεύτερο ότι «έχει κάνει πολύ καλή δουλειά για την Ελλάδα».
 
http://www.nooz.gr/greece/seminaria-dimokratias-8a-organosei-o-giorgos
ΚΑΛΟ,Ε;;;;;;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου