Τρίτη, 4 Οκτωβρίου 2011

Αύξηση 72% στα περιστατικά καρκίνου του στόματος που οφείλονται στο στοματικό σεξ

Ο σεξουαλικά μεταδιδόμενος ιός των ανθρωπίνων θηλωμάτων (HPV), εμφανίζεται πλέον σε μια τεράστια μερίδα του πληθυσμού, παγκοσμίως. Μερικά στελέχη του προκαλούν τα κονδυλώματα, ενώ μερικά άλλα πιο επικίνδυνα προκαλούν ακόμα και καρκίνο.
Οι κυριότερες μορφές καρκίνων που προκαλούνται από τον συγκεκριμένο ιό είναι ο καρκίνος του τραχήλου της μήτρας στις γυναίκες και ο καρκίνος του στόματος (φάρυγγα) κυρίως στους άντρες.
Μάλιστα στους άντρες, ο ιός φέρεται να προκαλεί περισσότερα περιστατικά καρκίνου του στόματος από ότι το τσιγάρο.
Ειδικοί από το Πολιτειακό Πανεπιστήμιο του Οχάιο ανέλυσαν τα βιοστατιστικά στοιχεία από 271 κακοήθειες ασθενών των τελευταίων 10 ετών και διαπίστωσαν ότι οι περιπτώσεις καρκίνου που οφείλονταν στον ιό των ανθρώπινων θηλωμάτων (HPV) παρουσίαζαν δραματική αύξηση 72%.
Οι ειδικοί εκτιμούν πως έως το 2020 καρκίνοι που σχετίζονται με τον σεξουαλικώς μεταδιδόμενο ιό θα εμφανίζονται συχνότερα και από τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας, που επίσης οφείλεται σε αυτόν.
Η μελέτη δημοσιεύεται στην επιστημονική επιθεώρηση Journal of Clinical Oncology.

http://www.cosmo.gr/Epikairotita/Technologia/Eidiseis/aukshsh-72-sta-peristatika-karkinoy-toy-stomatos-poy-ofeilontai-sto-stomatiko-seks.1397186.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου