Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2011

ΜΙΑ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΠΟΥ ΤΙΜΗΣΕ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΟΥ ΟΧΙ- Ανακοίνωση της Κίνησης Πολιτών Άρδην‏

Download ardin_1.jpg (64.0 KB)
 
Download ardin_2.jpg (36.2 KB)
ΜΙΑ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΠΟΥ ΤΙΜΗΣΕ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΟΥ ΟΧΙ

            Η Θεσσαλονίκη έζησε μια διαφορετική επέτειο του ΟΧΙ. Τα ανδρείκελα της Μέρκελ περίμεναν ότι θα έχουν μια εθιμοτυπική γιορτή, διαλέγοντας μάλιστα για πρώτη φορά να στήσουν την εξέδρα τους μπροστά στην Γερμανική πρεσβεία, ώστε τα αγήματα να αποδίδουν τιμές κάτω από την Γερμανική σημαία, για να τονίσουν την καταισχύνη των όπλων μιας πατρίδας που παραδίδουν αμαχητί στη νέα εποπτεία -κατοχή. Ο λαός όμως είχε διαφορετική γνώμη, όπως διαφορετική γνώμη είχε και στις 25 Μάρτη του ’42, όταν μετέβαλλε την επέτειο της απελευθέρωσης σε πράξη αντίστασης. Ήταν μια παρέλαση διαφορετική, τα τμήματα παρέλασαν και καταχειροκροτήθηκαν από τον λαό, που ήταν ο πραγματικός τιμώμενος έχοντας αναγκάσει τους εγκαθέτους της τρόικας σε ατιμωτική αποχώρηση.
Το ΟΧΙ στη νέα κατοχή ακούστηκε ηχηρό και έχει πολλούς αποδέκτες στο πολιτικό κατεστημένο, συμπολιτευόμενο και «αντιπολιτευόμενο», που έσπευσε σύσσωμο να καταδικάσει το αυθόρμητο ξέσπασμα του κόσμου, που πια δεν χωράει στην προκρούστεια κλίνη των πολιτικών τους. Προσπαθούν μαζί με τα γνωστά παπαγαλάκια των ειδησεογραφικών δελτίων που χθες πανηγύριζαν για το νέο «κατόρθωμα» της προδοσίας να διαστρεβλώσουν τα γεγονότα που πήραν πανελλαδική διάσταση, μιλώντας για μειοψηφίες που θέλησαν να ματαιώσουν την παρέλαση, αποσιωπώντας ότι η παρέλαση έγινε με προτροπή των διαδηλωτών, με τεράστια συμμετοχή του λαού, πλην των στρατιωτικών αγημάτων, που, άγνωστο με ποιού διαταγή, αποσύρθηκαν και στερήθηκαν τις εκδηλώσεις συμπάθειας και το χειροκρότημα  που δέχτηκαν τα τμήματα που επέλεξαν να παρελάσουν.
Ο λαός της Θεσσαλονίκης έστειλε με τον τρόπο του το μήνυμα της νέας αντίστασης τόσο στους επικυρίαρχους, που είδαν τη γερμανική σημαία τους να φλέγεται, όσο και στους επιγόνους του Τσολάκογλου, που προδίδοντας την πατρίδα και την ιστορία τους εισέπραξαν και θα εισπράττουν το τίμημα των πράξεων τους. Έτσι τιμάει ο ελληνικός λαός  την επέτειο του ΟΧΙ.

ΖΗΤΩ Η 28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ – ΤΟ ΠΑΛΛΑΪΚΟ ΟΧΙ ΣΕ ΦΑΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΝΑΖΙΣΜΟ

ΟΧΙ ΣΤΗ ΝΕΑ ΚΑΤΟΧΗ- ΚΑΤΩ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΟΤΣΟΛΙΑΔΩΝ


ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΑΡΔΗΝ
ΕΘΝΙΚΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ•ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΧΕΙΡΑΦΕΤΗΣΗ
ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ • ΑΜΕΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου