Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2011

Παρασκευή 11 Νοεμβρίου στις 20:00: Ανοιχτή προβολή του Ντοκιμαντέρ, «Ένα τραγούδι για τον Αργύρη».

Την Παρασκευή 11 Νοεμβρίου στις 20:00 σας προσκαλούμε όλες και όλους στην ανοιχτή προβολή του ντοκιμαντέρ «Ένα τραγούδι για τον Αργύρη», με θέμα τις γερμανικές πολεμικές οφειλές. Μετά το τέλος της προβολής θα ακολουθήσει ανοιχτή συζήτηση. Η προβολή θα πραγματοποιηθεί στον εναλλακτικό χώρο πολιτικής και πολιτισμού του περιοδικού Άρδην, Βαλαωρίτου 1 και Δωδεκανήσου γωνία. Για πληροφορίες μπορείτε να τηλεφωνείτε στο 2310 543 751.
Δυο λόγια για την ταινία:

Η συγκινητική ιστορία του Αργύρη Σφουντούρη, 4χρονου που επέζησε της κτηνώδους σφαγής των Γερμανικών Δυνάμεων κατοχής, την 10η Ιουνίου 1994 στο Δίστομο, όταν σε λιγότερο από δύο ώρες σκοτώνονται 218 κάτοικοι του χωριού-γυναίκες, άνδρες, γέροι, μωρά και βρέφη, μέσα από το συγκλονιστικό ντοκιμαντέρ του Στέφαν Χάουπτ.
Εξαιρετικά επίκαιρο εν όψει της γνωστής υπόθεσης των αποζημιώσεων του Διστόμου που εκδικάσθηκε στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης περί τα τέλη του περασμένου Σεπτεμβρίου μετά από προσφυγή του Γερμανικού Κράτους κατά των ιστορικών αποφάσεων της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου (2000) και του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου της Ρώμης (2008) και οι οποίες αποτελούν σημαντική νίκη στη δικαίωση των Ελλήνων θυμάτων του Ναζισμού και τις γερμανικές αποζημιώσεις.
Εξαιρετικά επίκαιρο θυμίζοντας στην ελληνική κυβέρνηση να πράξει επί τέλους το ιστορικό της χρέος και να διεκδικήσει τις αποζημιώσεις από την Γερμανία, ως Ελλάδα, τη μόνη ευρωπαϊκή χώρα που ΔΕΝ έχει αποζημιωθεί από την Γερμανία.
Εξαιρετικά επίκαιρο για τους αναγκαίους συνειρμούς που παράγονται από την δική μας κατάσταση ως λαού-βορρά στην «εξυπηρέτηση του χρέους» των δανειστών μας, Γερμανών και λοιπών Ευρωπαίων-ΔΝΤών.
Εναλλακτικός χώρος πολιτικής και πολιτισμού του περιοδικού Άρδην
Βαλαωρίτου 1 & Δωδεκανήσου γωνία στον 8ο όροφο.
τηλ 2310543 751

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου