Κυριακή, 6 Νοεμβρίου 2011

Γερμανία "κερδίζει" € 55 δισεκατομμύρια, μετά από λογιστικό λάθος

Γερμανία "κερδίζει" € 55 δισεκατομμύρια, μετά από λογιστικό λάθος

€ 55 δισεκατομμύρια λιγότερα για το γερμανικό χρέος, σε μια μέρα ... χάρη στην ανακάλυψη 28 Οκτωβρίου από ένα λογιστικό σφάλμα. Στη ρίζα αυτού του λάθους; Μια «παρεξήγηση» μεταξύ της γερμανικής τράπεζας Hypo Real Estate (HRE), εθνικοποιήθηκε το 2009 για να αποφύγει την πτώχευση, και της «κακής τράπεζας» δομή που διαχειρίζεται τα τοξικά περιουσιακά στοιχεία που HRE ανακουφίστηκε [ 1 ]. Μια "write-οφειλέτη», δηλαδή ένα λάθος της πρόσθεσης και αφαίρεσης στους λογαριασμούς για τους οποίους οι δύο δομές είναι κατηγορούν ο ένας τον άλλον.
Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Wolfgang Schäuble, προσπάθησε 2 του Νοεμβρίου να θέσει αυτή την ανακάλυψη. HRE είναι, όμως, αφού ήταν εθνικοποιηθεί υπό την άμεση εποπτεία του υπουργείου. HRE συνεχίζει να διαχειρίζεται τους λογαριασμούς της "bad bank" του. Αλλά σύμφωνα με την εβδομαδιαία εφημερίδα Die Zeit , HRE, αντί να διασφαλιστεί ότι τα λογιστικά του, είχε αναθέσει με υπεργολαβία μερικές εργασίες σε μια ιδιωτική εταιρεία. Οι πληροφορίες που θα μπορούσε να αναβιώσει η διαμάχη σχετικά με τις ευθύνες αυτού του λάθους. Επίσης συμμετέχουν, PricewaterhouseCoopers, ο οποίος δεν έχει δει το λάθος του ελέγχου του το 2010 από την «κακή τράπεζα».
Τις τελευταίες ημέρες, το γερμανικό δημόσιο χρέος είναι επίσημα μειώθηκε από 83,7% σε 81,1% του ΑΕΠ. Μια μείωση κατά 55 δισ. ευρώ, που ισοδυναμεί με το ποσό των ετήσιων εσόδων της στην Ελλάδα. Και 1/7th ελληνικού χρέους. Η Γερμανία θα είναι ίσως δεν είναι εντελώς αξιόπιστα μέσα στις επόμενες μέρες θα δώσουμε μαθήματα, όταν λογιστικής για την Ελλάδα ...

Σημειώσεις

1 ] Wertmanagement FMS είναι μια "αντέγγραφο δομή εξωτερικό" δημιουργήθηκε για να αποθηκεύουν τα περιουσιακά στοιχεία που κινδυνεύουν από HRE. Έχει, μεταξύ άλλων, € 7.000.000.000 των τίτλων του δημοσίου χρέους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου