Δευτέρα, 7 Νοεμβρίου 2011

Μέρκελ σε Γιώργο: Σε σέβομαι

 
Η καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ τηλεφώνησε στον Γιώργο Παπανδρέου και του εξέφρασε τον "σεβασμό" της για την απόφασή του να παραιτηθεί, δήλωσε εκπρόσωπος της κυβέρνησης στο Βερολίνο.

"Η καγκελάριος εξέφρασε τον σεβασμό της για την απόφαση του πρωθυπουργού", να αποχωρήσει από την εξουσία για να διευκολύνει την έξοδο της χώρας του από την κρίση, δήλωσε ο εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ. "Η καγκελάριος εκτιμά πολύ αυτό που κατάφερε ο Γιώργος Παπανδρέου. Με θάρρος και τη δύναμη των πεποιθήσεών του, έβαλε τη χώρα στον σωστό δρόμο και κατάφερε να ξεπεράσει πολυάριθμα εμπόδια", συνέχισε.

"Η Ελλάδα έχει ανάγκη από μεγάλες μεταρρυθμίσεις και σημαντικά μέτρα εξοικονόμησης χρημάτων. Είναι ένας δύσκολος δρόμος (...) όμως είναι επίσης ένας δρόμος αναπόφευκτος", υπογράμμισε η Μέρκελ κατά την τηλεφωνική συνομιλία της με τον Γιώργο Παπανδρέου.

"Οι δύο συμφώνησαν στο ότι η απόλυτη προτεραιότητα της μεταβατικής κυβέρνησης θα είναι να εφαρμόσει πλήρως όλες τις ευρωπαϊκές αποφάσεις", πριν από τη διεξαγωγή πρόωρων βουλευτικών εκλογών, δήλωσε ο Ζάιμπερτ.
 
 
Τώρα το λέμε "σεβασμο"......

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου