Παρασκευή, 27 Ιανουαρίου 2012

ΔΕΝ ΤΡΩΓΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΙΠΟΤΕ…

Τους ενοχλεί ο κύριος Πεπόνης, ο οικονομικός εισαγγελέας,  γι αυτό έχουν αρχίσει να επιδίδονται σε όλων των ειδών τους αμυντικούς ελιγμούς -  από την αντεπίθεση του Λοβέρδου και την απειλή για «μακελειό»  έως τον αντιπερισπασμό με την  αναφορά στα «μπλέ πεπόνια» , κοντολογίς στη περίπτωση μιας πρώην υποψήφιας στο ψηφοδέλτιο επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας, που διοργάνωσε τόσο άψογα τα σπέσιαλ Ολύμπικς ώστε να μισθοδοτήσει  το γυιόκα της με 93.000 ευρώ…

Έχουν χάσει τη ψυχραιμία τους, τρέμουν και λένε σαχλαμάρες κατ’ εξακολούθηση, εκτός θέματος. Εξισώνουν πράγματα άνισης αξίας, π.χ έναν πορτοφολά με τους δικούς τους αστέρες της   Ζήμενς, θυμίζοντας έντονα κάτι «αριστερούς» της περιόδου των βανδαλισμών του 2008, που επιδίδονταν σε ιδεολογικό ανταρτοπόλεμο παραπέμποντας διαρκώς στις πρακτικές  του αντίπαλου μέρους αλλά χωρίς να δίνουν λογαριασμό για τις δικές τους… Θυμίζουν τη Τουρκία , που αντί να αμυνθεί και να επιχειρηματολογήσει σχετικά με τις κατηγορίες περί γενοκτονίας ,  απειλεί  με  αντίποινα τους κατήγορούς της… Και κοντά σε αυτούς οι «περιφερειακοί» ΠΑΣΟΚτζήδες, παραΠΑΣΟΚοι ούτως ειπείν, που τελούν σε κατάσταση συγκοινωνούντων δοχείων με το κόμμα της ντροπής και της καταστροφής, που φιλοδοξούν να το κληρονομήσουν πολιτικά , που του ανοίγουν  διαρκώς διόδους και για τούτο το λόγο αμείβονται  πλουσιοπάροχα από τα μίντια, με την επιβράβευση των κοινοτοπιών και ασημαντοτήτων που βγάζουν στον αέρα… Και μαζί έρχονται οι μουλωχτοί της μνημονιακής εποχής – αυτοί που ήξεραν για τη νανόχηνα αλλά έκαναν «μόκο» για τα μέτρα που συνέθλιβαν τουλάχιστον 3 εκατομμύρια συμπολίτες τους … Το μήνυμα ελήφθη και από αυτούς : Καταγγέλλουν το unfair της αποκάλυψης της σκευωρίας αλλά όχι την ίδια τη σκευωρία(!), ενώ υπογείως προσδοκούν ανταλλάγματα. Γι αυτό εξ άλλου οι πάτρωνές τους, μάζεψαν στο συνέδριο των Γερμανών Πρασίνων το Σημίτη και διάφορους  ελαφρολαϊκούς παράγοντες – από εκείνους που με τις εμβριθείς τους πόζες παραμυθιάζουν την Αριστερά –για να μιλήσουν  και κυρίως να υπαινιχθούν : Έχετε λαμβάνειν !

Δεν έχουν προηγούμενο οι ελιγμοί του μνημονιακού συστήματος εξουσίας για το ζήτημα της διόγκωσης του ελλείμματος , από τον Νοέμβριο του 2011 έως τις ημέρες μας. Έτσι στα τέλη του Νοεμβρίου ο πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ Α. Γεωργίου  εισέπραξε την άρνηση της Επιτροπής Οικονομικών, όταν επιχείρησε να αλλάξει τον κανονισμό λειτουργίας της ΕΛΣΤΑΤ. Αντίθετα η επιτροπή επέμεινε στην αναπλήρωση του ΔΣ της ΕΛΣΤΑΤ – που είχε καρατομηθεί από τον Βενιζέλο.   
Σε χτεσινή  ανάρτησή της η  Σοφία Βούλτεψη  ερωτά: «Με συγχωρείτε, αλλά δεν αντιλαμβάνομαι προς τι όλος αυτός ο πανικός μετά την εκ μέρους του οικονομικού εισαγγελέα Γρηγόρη Πεπόνη αποστολή της δικογραφίας, για την διόγκωση των στατιστικών στοιχείων για το χρέος, στη Βουλή (μέσω της εισαγγελίας του Αρείου Πάγου).

Η πρώτη δικογραφία είναι που πάει στη Βουλή ή μήπως η τελευταία; Γιατί ειδικά για την ΕΛΣΤΑΤ θορυβηθήκατε τόσο πολύ;

Και μάλιστα σε σημείο να χαθεί εντελώς η ψυχραιμία, σε σημείο να καταγγέλλει ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ (δηλαδή του κ. Παπανδρέου που τον αποδέχονται όλοι οι υπόλοιποι, για να μην ξεχνιόμαστε) Πάνος Μπεγλίτης τον κ. Πεπόνη ότι επιδεικνύει «επικίνδυνη αφέλεια»;

Όλο το άρθρο

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου