Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2012

ΛΑΪΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ !

Από αυτό το ιστολόγιο και από  πολλά άλλα, έχουν ενεργοποιηθεί αναρίθμητες  σειρήνες και συναγερμοί – σε απεργίες, σε διαδηλώσεις, σε συγκεντρώσεις στο Σύνταγμα, στα γραφεία της ΔΕΗ, σε αντιμνημονιακά δρώμενα κάθε είδους. Και τώρα μια άλλη μεγάλη συγκέντρωση, αυτή που θα γίνει αύριο στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη και σε άλλες ελληνικές πόλεις,   αξιώνει νέους υπερθετικούς και νέες φωνές  στη «διαπασών» .

Πρέπει όλοι να βρεθούμε  σε αυτές τις συγκεντρώσεις  ,  σύμφωνοι. Ταυτόχρονα όμως πρέπει  να διατηρήσουμε μια πολύτιμη εφεδρεία : Τη Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου, όταν η νέα τροϊκανή  ρύθμιση θα έχει περάσει με τη πλειοψηφία  των Βουλευτών, θα πρέπει να διαθέτουμε πολιτικό σθένος και   διάθεση για να μετρηθούμε ξανά . Να δούμε ποιοί ξέφυγαν από τη «στρούγκα» των πουλημένων, χεσμένων, εξαρτημένων και ψιλοφιλόδοξων αρριβιστών. Να δούμε ποιοι άκουσαν τη τελευταία στιγμή κάποια φωνή – υποθετικά της συνείδησής τους-  κι αποφάσισαν να πάρουν αποστάσεις από την καταστροφή  της χώρας.

Ομολογώ ότι εντυπωσιάστηκα από τη δήλωση του πρώην Υπουργού Γεωργίας κ.Ροντούλη, που είπε ότι δε θα ψηφίσει τα νέα μέτρα γιατί έχει 4 παιδιά και δε θέλει να  μεταναστεύσουν από τη χώρα  : Όπως  είχα  εντυπωσιαστεί πέρυσι από τη δήλωση του βουλευτή  κ. Κουρουπλή , όταν  καταψήφισε τα προηγούμενα μέτρα   παραπέμποντας επίσης στα παιδιά του, που  του ζήτησαν  να είναι υπερήφανα κι όχι να ντρέπονται γι αυτόν…..

Απομένουν όμως πολλοί και διάφοροι προς αξιολόγηση, άτομα  και συλλογικότητες : Όπως λόγου χάρη η  Δημοκρατική Αριστερά,  που έχει υποδεχθεί (σε δημοσκοπικό επίπεδο) τους  μετανοημένους πασόκους, ή  η Δημοκρατική Συμμαχία της κ. Μπακογιάννη, που πηγαίνει να πει κάτι αλλά της βγαίνει το δυτικοστραφές γενετικό της πρόγραμμα,  ή το ΚΚΕ, που έχει πάρει οριστικά διαζύγιο από κάθε πρόταση τακτικού χαρακτήρα   για τη λαϊκή εξουσία και  παραπέμπει    απευθείας στην αταξική κοινωνία…..

Τι θα κάνουν όλοι αυτοί και τι θα  πουν;  Τι θα κάνουν όσοι τους περιστοιχίζουν, τι θα  κάνει ο Καμμένος ή οι νησιώτες βουλευτές ;

Σήμερα ο Λεγκαλισμός και η υποτιθέμενη ισχύς των θεσμών – ΕΕ, ευρώ, Δικαστήριο της Χάγης κλπ . -  φέρονται ως προστάτες χωρών όπως η Ελλάδα, τη στιγμή που όλα επιβεβαιώνουν το σενάριο της χρησιμοποίησης  της ευρωπαϊκής περιφέρειας προς όφελος του μεγάλου χρηματοπιστωτικού κεφαλαίου. Δεν υπονοώ ότι ο  Λεγκαλισμός  είναι τελείως για πέταμα, απλά σημειώνω ότι  δεν πρέπει να τον παίρνει ο καθένας τοις μετρητοίς.

Αυτά που  μας λείπουν δεν είναι  τα καλά ευρωπαϊκά δικαστήρια και οι υπεράνω πάσης υποψίας ευρωπαϊκοί θεσμοί. Σήμερα μας λείπει μια σκληρή  πολιτική βούληση  με στόχο την επαναστατική ανατροπή:  Για την στάση διεθνών πληρωμών, για την επανεκτίμηση του χρέους, για την άμεση αλλαγή (όχι αναθεώρηση) του Συντάγματος του 1975, για την επαναφορά της νομισματικής λειτουργίας   στο ελληνικό κρατικό Imperium, για τον ριζικό αναπροσανατολισμό των διεθνών σχέσεων της χώρας.

Ο βρεγμένος τη βροχή δε φοβάται. Οι κυρίαρχες  δυνάμεις έχουν ήδη καταρρακώσει  το νομικό καθεστώς της χώρας. Η  λαϊκή επανάσταση μπορεί να θεσπίσει μια νέα νομιμότητα, μετουσιώνοντας τα πρόσφατα παθήματα σε θεσμίσεις δημοκρατίας…..
http://oikonikipragmatikotita.blogspot.com/2012/02/blog-post_3586.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου