Τρίτη, 27 Μαρτίου 2012

Συμπαράσταση στους Συλληφθέντας

Το νέο καθεστώς Αθηνών δεν άργησε να δείξει το "φιλολαϊκό" του πρόσωπο. Επ' ευκαιρία των εορτασμών της 25ης Μαρτίου έδειξε ότι και μπορεί, και θέλει, να άρχεται ενός ΤρομοΚράτους αφοσιωμένου στην με κάθε τρόπο καταστολή της ατμόσφαιρας παλλαϊκής ειρηνικής διαμαρτυρίας που ξέσπασε ξανά παντού στην Ελλάδα.
 
Το προηγούμενο καθεστώς Αθηνών έπεσε με την αυθόρμητη ειρηνική εξόρμηση του λαού στις παρελάσεις της 28ης Οκτωβρίου 2011 κατά τις οποίες οι αντιπρόσωποι της εξουσίας παντού, σε κάθε πόλη, χωριό και νησί βρέθηκαν ενώπιον της ιερής αγανάκτησης του κόσμου και τράπηκαν εις φυγήν. Έφυγαν όχι μόνο από τις εξέδρες των παρελάσεων, αλλά την επόμενη μέρα έφυγαν και από την Κυβέρνηση!
 
Ο μόνος εξουσιαστής που δεν ταράχτηκε εκείνη την 28η Οκτωβρίου ήταν ο Πρόεδρος Χριστόφιας, ο οποίος ήβρε την ιδανική λύση: διευθέτησε ώστε η παρέλαση να είναι μόνο για τον ίδιο και τους υποτακτικούς του. Η Αστυνομία του απομάκρυνε τον κόσμο τόσο μακριά από τις εξέδρες ώστε υπήρχε πλήρης αποκοπή μεταξύ του κόσμου και των επισήμων. Έτσι κατάφερε ο Πρόεδρος να απολαύσει την παρέλαση μόνος του, αποκλειστικά για τον εαυτό του. Όσοι προσπάθησαν να πλησιάσουν υπέστησαν επίθεση και συλλήψεις από κρατικές και παρακρατικές δυνάμεις άμεσα και επί τόπου.
 
Αντιγράφοντας λοιπόν το σταλινικό καθεστώς του κου Χριστόφια, το νέο Ελλαδικό καθεστώς του χρηματο-πιστωτικού Ιμπεριαλισμού και τοκογλύφων επέβαλε το ίδιο πράμα στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου. Όχι μόνο στην Αθήνα αλλά και σε πολλές πόλεις, μεγάλες και μικρές. Ένα ολόκληρο καθεστώς τρομοκρατίας γονάτισε πάνω στον λαό με την ελπίδα να αποπνίξει κάθε φωνή διαμαρτυρίας που θα προσπαθούσε να εμφανιστεί στις παρελάσεις.
 
Ακόμα και η ίδια η συνδικαλιστική οργάνωση των Αστυνομικών διαμαρτυρήθηκε ενάντια στα μέτρα καταστολής! - σε δήλωση της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων είπε:
"Δεν είναι δυνατόν οι εθνικές επέτειοι να εορτάζονται με την επιβολή μέτρων αστυνομίας και μάλιστα καταστρατηγώντας κάθε έννοια ωραρίου, αδειών και ημερήσιων αναπαύσεων του αστυνομικού. Δεν είναι αυτή η αποστολή μας. Τα κοινωνικά προβλήματα και ο θυμός ενός ολόκληρου λαού, δεν αντιμετωπίζονται με την καταστολή."
Φρούριο η Αθήνα για τη στρατιωτική παρέλαση της 25ης Μαρτίου:
 
Τα δρακόντεια μέτρα περιγράφονται στο ανακοινωθέν της Κίνησης Πολιτών Άρδην πιο κάτω. Μαζί τους και οι συλλήψεις των μελών της Κίνησης.
 
Μας προκαλεί αηδία και οργή η γνώση πως οι συναγωνιστές, φίλοι και σύντροφοι μας μέλη της Κίνησης Πολιτών Άρδην και άτομα του ευρύτερου δικτύου φίλων του Άρδην υπέστησαν όλα τούτα στην πόλη που γέννησε τη Δημοκρατία που έσπειρε το φως της σ' όλο τον πλανήτη. Ντροπή στους καθεστωτικούς, ντροπή και αίσχος.
 
Ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι η Ελληνοκύπρια φοιτήτρια Ιλιάνα Κουλαφέτη, που είναι εντεταγμένη στον αγώνα από τα μαθητικά της χρόνια και πρόσφατα ενεργός στις κινητοποιήσεις των Αγανακτισμένων σε Κύπρο και Ελλάδα, και ο Γιώργος Καραμπελιάς, ετών 66, αγωνιστής, θεωρητικός, συγγραφέας και συντάκτης στην παράταξη της πατριωτικής οικολογικής ριζοσπαστικής Αριστεράς για ολόκληρη του τη ζωή.
 
Εκφράζουμε την συμπαράσταση και αλληλεγγύη μας σε όλους τους συλληφθέντες και τα θερμά μας αισθήματα θαυμασμού για την πρωτοβουλία της Κίνησης Πολιτών Άρδην τη μέρα της παρέλασης. Παρακαλούμε διαβάστε την ανακοίνωση πιο κάτω.
 
Ομάδα Σύνταξης Ενδο~Μήδεια / CyprusIndyMedia
* * *
 
ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ Ο ΝΕΟΣ ΦΑΣΙΣΜΟΣ
 
Η Κίνηση Πολιτών Άρδην καταγγέλλει το σκηνικό απίστευτης τρομοκρατίας που έστησε η κυβέρνηση και ο κατοχικός υπουργός Τάξης, Χρυσοχοΐδης, αμαυρώνοντας την επέτειο της μεγάλης ελληνικής επανάστασης. Τα εγκλήματα των νέων πασάδων και των νενέκων τους, εναντίον του λαού και του τόπου, είναι τόσο σκληρά και απροκάλυπτα, που, πλέον, δεν μπορούν να εμφανιστούν δημόσια στο Σύνταγμα παρά μόνο υπό την ασφυκτική προστασία 7.000 αστυνομικών και με μια ντουζίνα ελεύθερων σκοπευτών να περιπολούν από τις γύρω ταράτσες. Αυτό είναι το επίπεδο της αποδοχής που απολαμβάνει πλέον το πιο σάπιο και προδοτικό καθεστώς της νεώτερης ελληνικής ιστορίας.
 
Το σκηνικό του εκφοβισμού είχε στηθεί εδώ και εβδομάδες. Τα ΜΜΕ, τηλεοράσεις και εφημερίδες, έκαναν ό,τι περνούσε από το χέρι τους για να αναγκάσουν τον κόσμο να κλειστεί στα σπίτια του και να αποφευχθεί μια ακόμη αυθόρμητη έκρηξη της λαϊκής οργής, όπως συνέβη κατά την 28η Οκτωβρίου του 2011. Μέχρι και τις «πατριωτικές πολιτοφυλακές» φούσκωσαν για να δημιουργήσουν κλίμα εθνικιστικής προβοκάτσιας, ενώ ο «δεν-έχω-διαβάσει-το-μνημόνιο-που-ψήφισα», Μ. Χρυσοχοΐδης, πρωτοστατούσε τις τελευταίες μέρες με εμπρηστικές δηλώσεις τύπου «ακροδεξιά στοιχεία ετοιμάζονται ν’ αμαυρώσουν την επέτειο».
 
Βεβαίως, αυτοί που πέτυχαν να τρομοκρατήσουν τον κόσμο και να αμαυρώσουν την επέτειο ήταν η ίδια η κυβέρνηση και ο υπουργός της κατοχικής τάξης. Και το πέτυχαν, κυρίως διότι τα κόμματα της αντιπολίτευσης, και ιδιαίτερα η αριστερά, λούφαξαν. Αντί να μπουν μπροστά, σήμερα, καλώντας σε μαζικές κινητοποιήσεις, ώστε να σπάσουν τον τρόμο, να προφυλάξουν τους πολίτες από την αυθαιρεσία και την καταστολή και να απομακρύνουν και τους πιθανούς προβοκάτορες, προτίμησαν να μείνουν στα σπίτια τους, βλέποντας από την τηλεόραση τα γεγονότα. Έφθασαν μάλιστα να μιλούν για πιθανές προβοκάτσιες, συμβάλλοντας έτσι στην κατατρομοκράτηση του λαού. Και πως αλλιώς θα μπορούσε να είναι, καθώς, ούτως ή άλλως, και μέχρι πολύ πρόσφατα, αυτοί οι χώροι πρωταγωνιστούσαν στην αποδόμηση της εθνικής σημασίας της επανάστασης και την κατασυκοφάντηση της επετείου, καλώντας στην κατάργηση των παρελάσεων. Αυτή τη φορά, βέβαια, οι ευθύνες είναι μεγαλύτερες, μια και η παρουσία του κόσμου στους δρόμους δεν είχε μόνο συμβολικό νόημα, δηλ. να αποδείξουμε ότι οι αγώνες των Ελλήνων για ελευθερία συνεχίζονται και το 2012: Είχε και άμεσο πολιτικό νόημα, καθώς σήμερα, ανήμερα της μεγάλης εθνικής επετείου, η κυβέρνηση επέλεξε να δώσει την τελευταία, πριν τις εκλογές, μεγάλη αντιπαράθεση με το κοινό λαϊκό αίσθημα.
 
Εμείς, ως Κίνηση Πολιτών Άρδην, είχαμε έγκαιρα καταγγείλει τις άθλιες μεθοδεύσεις της κυβέρνησης και του Χρυσοχοΐδη. Γι’ αυτό και καλέσαμε δημόσια τους φίλους και τις φίλες να κατεβούμε οργανωμένα στην παρέλαση. Η αντίδραση του καθεστώτος υπήρξε άμεση. Δεν προλάβαμε να κάνουμε λίγα μέτρα από τα γραφεία μας, και να κολλήσουμε μία-δυο αφίσες με τον Κολοκοτρώνη, και αμέσως περικυκλωθήκαμε από δυνάμεις ΔΙΑΣ και ΔΕΛΤΑ, ακολουθούμενοι από δεκάδες ασφαλίτες και εκατοντάδες ένστολους, οι οποίοι, με συνεχείς προκλήσεις, έστησαν το σκηνικό της προσαγωγής μας. Σύντομα, ο επικεφαλής διέταξε την προσαγωγή πέντε μελών της Κίνησής μας (Γ. Καραμπελιά, Χ. Σταματοπούλου, Ιω. Ξένου, Β. Στοϊλόπουλος και Ιλ. Κουλαφέτη), οι οποίοι οδηγήθηκαν στη ΓΑΔΑ και αφέθηκαν ελεύθεροι έπειτα από ώρες. Το περιστατικό αυτό, καθώς και δεκάδες άλλα στην Ελλάδα, οι προσαγωγές ηλικιωμένων που χτυπούσαν κουτάλια σε τάπερ, και άλλα παρόμοια συμβάντα, καθιστούν σαφές το μήνυμα που ήθελε να δώσει το υπουργείο της κατοχικής τάξης: πλέον, η έκφραση του κοινού λαϊκού αισθήματος, που ξεχειλίζει από οργή, έχει ποινικοποιηθεί. Και πέραν αυτού, όλο το σκηνικό της διαπόμπευσής μας από την αστυνομία, η περικύκλωση μερικών ανθρώπων από δεκάδες αστυνομικούς και οι προσαγωγές για τα τρικάκια και τις αφίσες με τον... Κολοκοτρώνη, καταδεικνύουν τα νέα, πολύ επικίνδυνα για τον λαό και τον τόπο, πρότυπα γελοιότητας και νοητικής υστέρησης που έχει υιοθετήσει η ΕΛΑΣ.
 
 Ωστόσο, η μεγάλη επιχείρηση κατατρομοκράτησης του ελληνικού λαού δεν πέτυχε εντελώς. Στις περισσότερες πόλεις της Ελλάδας, ο ελληνικός λαός βροντοφώναξε παρών και γιόρτασε την επέτειο της μεγάλης απελευθέρωσης, γιουχάροντας τους εκπροσώπους του άθλιου πολιτικού κατεστημένου. Και τούτο ήταν μια τρανή απόδειξη, ότι, όσο κι αν αυτό το καθεστώς κουρελιάζει Σύνταγμα και αναφαίρετα δικαιώματα του πολίτη, όσο κι αν μισεί τον λαό και καταδιώκει απηνώς κάθε συλλογική έκφραση της βούλησής του, δεν μπορεί να κατασιγάσει την οργή για την υποδούλωση του τόπου.
 
1821-2012: Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ
 
ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ Ο ΝΕΟΣ ΦΑΣΙΣΜΟΣ
 
ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ
 
Κίνηση Πολιτών Άρδην
 
~~~~~~~~~~~~~~~ 
Σημειώσεις ~ Παραπομπές
 
Γιώργος Καραμπελιάς - Βιογραφικό
 
Κυκλοφορεί το νέο τεύχος του Άρδην
 
Φρούριο η Αθήνα για τη στρατιωτική παρέλαση της 25ης Μαρτίου
 
Ματαιώθηκε η παρέλαση στο Ηράκλειο, επεισόδια σε Πάτρα, Λάρισα και Θεσσαλονίκη
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου