Δευτέρα 26 Μαρτίου 2012

Παρέλαση στην Πάτρα: Οι τοπικοί κοτσαμπάσιδες των ΜΑΤ και οι τρομαγμένοι πολιτικοί στην γωνία – Ο λαός στο προσκήνιο

«Παρέλαση με τα…ΜΑΤ και στην Πάτρα- Έτοιμη η εξέδρα – Το σχέδιο της αστυνομίας για να μην πλησιάσουν οι διαδηλωτές»: Αυτά έγραφαν τα τοπικά ΜΜΕ.  Ενώ τρομοκρατήθηκαν οι εκπρόσωποι της  δοτής κυβέρνησης και δεν τόλμησαν να εμφανιστούν, ενώ οι τοπικοί βουλευτές παντός καιρού κρύφτηκαν, το σύστημα έπαιξε – και έχασε – με τοπικούς κοτσαμπάσηδες.
Η αστυνομία έβαλε σε νοητό κλουβί τον άβουλο ή και δίβουλο δεσπότη της Πάτρας – στη μέση – παρέα με τον αποψιλωμένο δήμαρχο, ένα τοπικό αντιδήμαρχο και το γιο ενός αξιοπρεπούς τοπικού Πολίτη για να παραστήσουν τους επίσημους.
Ο Πατρινός λαός ήθελε να γίνει η μαθητική παρέλαση και έκανε υπομονή μέχρι να τελειώσει, πλην μιας ομάδας φοιτητών και μελών λαϊκών συνελεύσεων που ήθελαν να μπουν μπροστα και έφαγαν χημικά μαζί με τους παρευρισκόμενος στην Αγίου Νικολάου. Εκεί έγιναν αρκετές «προληπτικές;» προσαγωγές…
Και ενώ τα ΜΑΤ και ο σιδερόφρακτος δήμαρχος είχαν αποστειρώσει το χώρο [1] στην πλατεία Τριών Συμμάχων:
1) Η – απλήρωτη -μπάντα του δήμου παιάνισε για πάρτη της και μας και έφυγε μακράν…
2) Οι μαθητές δεν κοίταξαν ούτε πλαγιαστά τους δήθεν επίσημους και απλά τίμησαν το πνεύμα της αντίστασης και ελευθερίας,  πλην όσων τους … μούντζωσαν, που το τίμησαν διπλά!!!!. (Δείτε εδώ φωτό)
3) Ο λαός στο τέλος με συνθήματα έκανε διπλή πορεία [2], κύκλωσε τα ΜΑΤ στην Αγίου Νικολάου τους έριξε τα σχετικά και σπάζοντας την τρομοκρατία έφυγε νικητής στα … σημεία.
4) Ο δύσμοιρος δεσπότης των ΜΑΤ, άκουσε τα σχετικά πλησιάζοντας προς την εξέδρα, χωρίς μάλλον να κατανοεί ποιον θα αφήσει και ποιόν έχει διαλέξει να κάνει … παρέα… Δυστυχώς λίγη ώρα πριν έκανε και το εκκλησιαστικό παράδοξο και … ημαρτημένο να αποκλείσει το Ναό της ευαγγελίστριας από τους πιστούς:
«…Επίσης, αρκετοί πολίτες αντέδρασαν έντονα όταν από μία χρονική στιγμή και μετά τους απαγορεύτηκε η πρόσβαση ακόμη και στον εορτάζοντα Μητροπολιτικό Ναό της Ευαγγελίστριας, στο κέντρο της Πάτρας. Οι πολίτες δεν έκρυψαν το θυμό τους κάνοντας λόγο στο «attacktv.gr» για μη δημοκρατικές μεθόδους (Δείτε το σχετικό video)» (Εδώ: http://www.attacktv.gr/Pages/…..=56719).
Που να κατανοήσει το θεολογικό κοινωνικό πρόβλημα:   Δυο βιβλία για την οικονομική κρίση
UP DATET, 26-32012, Μεσημέρι:
5) Αξίζει να σημειωθεί πως τελικά με παρέμβαση του Τελετάρχη (Περίφερεια) παρέλασε αντιπροσωπεία πό τη λαϊκή συνέλευση Άνω Πόλης κρατόντας φωτογραφίες ηρώων!!!
6) Στο τέλος της παρέλασης οι παρευρισκόμενοι επί της Αγίου Ανδρέου θυμωμένοι για την προσπάθεια τρομοκράτησης και αποστείρωσης, απωθούν τα ΜΑΤ που πήγαν να φράξουν την Αγίου Ανδρέου και τα κάνουν σάοντοιτσ επί της αγίου Νικολάου, όπου ήταν συγκεντρωμένες  οι αποκλεισμένες λαικές συσπειρώσεις. Δείτε μικρό Βίντεο [ΠΗΓΗ: την 25 Μάρ 2012]:
 [1] «…Ιδιαίτερη μέριμνα έχει ληφθεί από την αστυνομία στο χώρο γύρω από την εξέδρα των επισήμων, που έχει στηθεί στην πλατεία Τριών Συμμάχων. Ο χώρος γύρω από την εξέδρα θα είναι απαγορευμένος για τους πολίτες και σε αυτόν θα έχουν πρόσβαση μόνο όσοι έχουν πρόσκληση. Παράλληλα, σε όλο το μήκος της Αγίου Ανδρέου έχουν αναπτυχθεί ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, ώστε να αποτρέψουν ενδεχόμενη είσοδο των διαδηλωτών…»
[2] «|13.11 Πορεία στο κέντρο της Πάτρας φωνάζοντας συνθήματα ” Ψωμί, παιδεία, Ελευθερία” ξεκίνησαν πριν απο λίγα λεπτά πολίτες και φοιτητικοί σύλλογοι. Η πορεία ξεκίνησε απο την Αγίου Ανδρέου και ακολουθεί τη διαδρομή προς Κολοκοτρώνη» (Εδώ: http://www.thebest.gr/news/index/viewStory/118837
http://manitaritoubounou.wordpress.com/2012/03/25/patra-kotsamp-mat-antistasi-1821/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου