Τρίτη 27 Μαρτίου 2012

Η Παγκόσμια Πορεία στην Ιερουσαλήμ‏

Η Παγκόσμια Πορεία στην Ιερουσαλήμ-Global March to Jerusalem
Η ιστορική μέρα της 30 Μαρτίου σηματοδοτεί την Ημέρα Παλαιστινιακής Γης* στην εθνική μνήμη των Παλαιστινίων. Φέτος ο στόχος είναι να επισημανθεί η Παγκόσμια Πορεία στην Ιερουσαλήμ ως διεθνές γεγονός για την αλληλεγγύη στους Παλαιστίνιους αλλά και για την προστασία της Ιερουσαλήμ. Αυτό θα επιτευχθεί με τη διοργάνωση μιας Παγκόσμιας Πορείας στην Ιερουσαλήμ ή στο πλησιέστερο σε αυτήν σημείο.

Η οργανωτική επιτροπή της Παγκόσμιας Πορείας στην Ιερουσαλήμ αναμένει τη συμμετοχή περισσοτέρων των δύο εκατομμυρίων ανθρώπων στην πορεία η οποία θα ξεκινήσει από τις γειτονικές στην Παλαιστίνη χώρες, τα παλαιστινιακά εδάφη, καθώς και από ορισμένες άλλες πρωτεύουσες στις 30 Μαρτίου 2012.

Η πορεία θα απαιτήσει την ελευθερία για την Ιερουσαλήμ και τους ανθρώπους της και θα απαιτήσει να τερματιστεί το απαρτχάιντ, η εθνοκάθαρση και οι πολιτικές εξιουδαϊσμού που επηρεάζουν τους ανθρώπους, τη γη και την ιερότητα της Ιερουσαλήμ.

Στόχος της διοργάνωσης της Πορείας και των παράλληλων δραστηριοτήτων είναι να αναδειχτεί το θέμα της Ιερουσαλήμ ( Πόλη της Ειρήνης) το οποίο θεωρείται ως το κλειδί για την ειρήνη και τον πόλεμο στην περιοχή και τον κόσμο.

Η πορεία θα επιβεβαιώσει ότι οι πολιτικές και οι πρακτικές του ρατσιστικού σιωνιστικού κράτους του Ισραήλ εναντίον της Ιερουσαλήμ και του λαού της είναι ένα έγκλημα όχι μόνο εναντίον των Παλαιστινίων, αλλά εναντίον ολόκληρης της ανθρωπότητας.

Η πορεία θα ενώσει τις προσπάθειες των Παλαιστινίων, Αράβων, Μουσουλμάνων, Χριστιανών, Εβραίων και όλων των πολιτών με συνείδηση στον κόσμο, να θέσουν ένα τέρμα στην περιφρόνηση του Ισραήλ για το διεθνές δίκαιο μέσω της συνεχιζόμενης κατοχής της Ιερουσαλήμ και του υπολοίπου της παλαιστινιακής γης.

Στόχος είναι να γίνει η Πορεία ένα σημείο καμπής στη φύση της αντιπαράθεσης, με την ισραηλινή κατοχή να πρέπει να αντιμετωπίσει τα εκατομμύρια των διαδηλωτών οι οποίοι θα απαιτούν ελευθερία για την Παλαιστίνη και την πρωτεύουσά της την Ιερουσαλήμ.

Η καινούργια αυτή προσπάθεια για το τέλος της κατοχής μέσω μη-βίαιων δράσεων είναι εμπνευσμένη αρχικά από τις πεποιθήσεις των διοργανωτών και των συμμετεχόντων, δεύτερον από το δίκαιο του αγώνα τους και τρίτον από το πνεύμα των Αραβικών επαναστάσεων ειδικά τώρα που τα έθνη έχουν συνειδητοποιήσει τη μαγική επίδραση της βούλησης του λαού για να κάνει το αδύνατο δυνατό.

Το σύνθημα, «οι λαοί απαιτούν« έχει αποδειχθεί ότι είναι πιο αποτελεσματικό από στρατούς και όπλα.


* Η Ημέρα Παλαιστινιακής Γης γιορτάζεται από τους Παλαιστίνιους στις 30 Μαρτίου κάθε έτους. Η επέτειος σηματοδοτεί τα γεγονότα του Μαρτίου του 1976, όταν οι ισραηλινές αρχές κατέσχεσαν χιλιάδες dunums(παλ. μονάδα μέτρησης γης) ιδιωτικών και δημόσιων εκτάσεων σε πολλές Παλαιστινιακές περιοχές, κυρίως στη Γαλιλαία.

Μετά από αυτό το γεγονός οι Αραβικές μάζες στο εσωτερικό της Παλαιστίνης κήρυξαν γενική απεργία αντιμετωπίζοντας τις ισραηλινές αρχές για πρώτη φορά μετά την κατοχή της Παλαιστίνης το 1948.

Η ισραηλινή απάντηση ήταν μαχητική και βίαιη, καθώς τα ισραηλινά τανκς εισήλθαν στα παλαιστινιακά χωριά και τα ανακατέλαβαν αφήνοντας πίσω τους έναν μεγάλο αριθμό νεκρών, τραυματιών και συλληφθέντων μεταξύ των αμάχων.

http://gm2j.com/main/concept-and-objectives/


Με αφορμή την Παγκόσμια Πορεία στην Ιερουσαλήμ και την Ημέρα Παλαιστινιακής Γης , η Πρωτοβουλία "Ένα Καράβι για τη Γάζα" και ο "Σύλλογος Ιντιφάντα" συνδιοργανώνουν την εκδήλωση «Al-Quds: η Γη της Ιερουσαλήμ», την Παρασκευή 30.03.2012, στον χώρο πολιτισμού @Ρουφ, Κωνσταντινουπόλεως 10 & Ανδρονίκου 18

Περισσότερες πληροφορίες για την εκδήλωση εδώ.
(shiptogaza.gr)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου