Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012

Η διζωνική μόνο με τους Τούρκους πάτρονές της συμβιβάζεται

Εύστοχο το άρθρο του αγαπητού Σάββα Ιακωβίδη στην Σημερινή 29.3.2012 «Πώς συμβιβάζονται διζωνική, ένταξη στην Ε.Ε. και υδρογονάνθρακες;»
Καθόλου δεν  συμβιβάζονται η τουρκογενής και βρετανο-προωθούμενη διζωνική με την ένταξη στην Ε.Ε. και υδρογονάνθρακες. ΄Οπως ούτε βέβαια με οποιαδήποτε εφαρμογή των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και επιστροφή των Ελληνοκυπρίων προσφύγων/εκτοπισμένων στις κλεμμένες τους περιουσίες από τους Τούρκους εισβολείς και Τουρκοκύπριους που τις εκμεταλλεύονται από το 1974. Με τους μόνους που συμβιβάζεται είναι με τους Τούρκους πάτρονές της και τους Βρετανούς που υποσχέθηκαν στους Τούρκους να την επιβάλουν…
΄Ομως, η ίδια διγλωσσία και ασυναρτησία του ΔΗΣΥ προβάλλεται και από τον κ. Γιαννάκη Ομήρου της ΕΔΕΚ που κάθε μέρα τις τελευταίες εβδομάδας μας βομβαρδίζει με δηλώσεις «αγωνίας» διαλαλώντας και παραμιλώντας  για ανάγκη αλλαγή στρατηγικής κατεπειγόντως! Αλλά δεν γυρίζει η γλώσσα του να αποκηρύξει την διζωνική. Το ίδιο ισχύει και στην περίπτωση του Μάριου  Καρογιάν του ΔΗΚΟ ο οποίος από το Λονδίνο υποσχόταν πρόσφατα να ξεκαθάριζαν στο «εθνικό συμβούλιο» (εθνικό γουμά) τι… εννοούν με την διζωνική!  Ακόμα ένα φιάσκο και περιπαίξιμο του λαού από τους ίδιους…
Το ίδιο  ισχύει και με τον κ. Δ. Συλλούρη του ΕΥΡΩΚΟ, ο οποίος λέει το κόμμα του απορρίπτει την διζωνική όμως ενώ τα λέει αυτά  υποστηρίζει την απόφαση του εθνικού γουμά της 18.9.2009 που επιβεβαιώνει τη πίστη και αφοσίωση όλων στην τουρκική διζωνική!
Τέτοιες κοροιδίες μας σερβίρουν εδώ και 38 χρόνια. Μέχρι και ο Δρ. Β. Λυσσαρίδης (βλέπε άρθρο μου «Αντίφαση ζωής Δρ. Λυσσαρίδη» που βρίσκεται στο μπλόκ μου www.fanoulla.koukouvagia.com μαζί με άλλα άρθρα που έγραψα για την διγλωσσία όλων σε σχέση με την τουρκογενή διζωνική και την ατολμία τους να απεγκλωβιστούν από αυτήν).
Ο Δρ. Λυσσαρίδης για δεκαετίες μας πλάσαρε την θέση  ότι «δεν μας ενδιαφέρει το όνομα ας την ονομάσουν ότι θέλουν φτάνει...να, να, να...» και το 2009 από το Ράδιο Πρώτο δήλωσε ότι θα ήταν αντίφαση ζωής να δεχθεί τη ρατσιστική διζωνική. ΄Ομως  τις προάλλες υποστηρίζοντας τον Γ. Ομήρου (προφανώς για προεκλογικούς λόγους) επικαλέστηκε και εκείνος την απόφαση του γουμά τους της 18.9.2009 που ενσωματώνει την διζωνική συν όλες τις υποχωρήσεις Χριστόφια προς Τούρκους και τις οποίες επικαλούνται κατά τα άλλα ότι επικρίνουν και ζητούν απόσυρσή τους...  Απομένουν οι Οικολόγοι οι οποίοι εξ΄όσων πληροφορούμε δεν έχουν μέχρι σήμερα συζητήσει το θέμα της τουρκικής ρατσιστικής διζωνικής σε ανώτατο επίπεδο του κόμματός του, άρα συμφωνούν και εκείνοι με την απόφαση της 18ης Σεπτεμβρίου 2009.
Ο μόνος πρώην πολιτικός που απορρίπτει τώρα την διζωνική και τοποθετεί το κυπριακό στη σωστή του βάση εκείνη της εισβολής και κατοχής και το είπε δημόσια και καθαρά (ελπίζω να συνεχίσει με τον ίδιο ρυθμό) είναι ο κ. Γ. Λιλλήκας στην πρόσφατη συγκέντρωση στη Λευκωσία στις 20 Μαρτίου 2012.
Τελικά όλοι μαζί του εθνικού γουμά επιβεβαιώνουν τις προβλέψεις των Τούρκων που έκαναν από το 1957 όταν είπαν στους Βρετανούς ότι «Με την βοήθεια των Ελληνοκυπρίων θα κατορθώσουν τις δύο ζώνες στην Κύπρο» (βλέπε «Διζωνική Εκτέλεση της Κυπριακής Δημοκρατίας 1955-2011» της γράφουσας) και που ήταν και ο στόχος της τουρκικής βάρβαρης εισβολής.
Ακολουθεί το σχετικό άρθρο του κ. Σάββα Ιακωβίδη.
Αντιστάσεις Σημερινή 29.3.2012
Με τον Σάββα Ιακωβίδη
Πώς συμβιβάζονται διζωνική, ένταξη στην Ε.Ε. και υδρογονάνθρακες;
Επιβεβαιώνεται ξανά ότι η ηγεσία του ΔΗΣΥ ασεβεί προς το σωτήριο ΟΧΙ του κυπριακού Ελληνισμού στο τερατούργημα Ανάν. Υπενθυμίζουμε: Στο προοίμιο του σχεδίου ρητώς αναφερόταν ότι αν η μία εκ των δύο πλευρών απέρριπτε το σχέδιο, αυτό ήταν νεκρό. Το σχέδιο Ανάν ήταν η συμπύκνωση όλων των υποχωρήσεων και συμβιβασμών της ελληνικής πλευράς από το 1977 μέχρι το 2004.
Οι πολίτες, απορρίπτοντας το σχέδιο, ΑΠΕΡΡΙΠΤΑΝ και όλα όσα οι ηγέτες μας, είτε από ανεπάρκεια είτε από καλοπαιδισμό είτε μετά από πιέσεις, αποδέχτηκαν ή παραχώρησαν. Κυρίως, οι Έλληνες ΑΠΕΡΡΙΨΑΝ την τουρκογενή και αγγλότροπη διζωνική λύση και επιφόρτισαν την ηγεσία να αναζητήσει μιαν άλλη, ιδιαίτερα μετά την ένταξή μας στην ΕΕ, που να ανταποκρίνεται στις αρχές και αξίες της Ένωσης.
Ούτε ο μ. Τάσσος ούτε ο πρόεδρος Χριστόφιας σεβάστηκαν κατ’ ελάχιστον το ΟΧΙ της συντριπτικής πλειοψηφίας. Ο μεν Τάσσος συνομολόγησε τη Συμφωνία της 8ης Ιουλίου 2006, που επιμένει στην τουρκογενή διζωνική. Ο δε Χριστόφιας τσιμεντώνει, διά των συνομιλιών, το σχέδιο Ανάν, το οποίο, δήθεν, βελτιώνει....
Για το υπόλοιπο του άρθρου του Σάββα Ιακωβιδη στους συνδέσμους πιο κάτω:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου