Τρίτη, 27 Μαρτίου 2012

βρε το Μπουταρη βρε!‏

Χ.Μάτης: Να σταματήσουν αμέσως οι απευθείας αναθέσεις του Δήμου Θεσσαλονίκης!
Να σταματήσει αμέσως η διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης τις απευθείας αναθέσεις, οι οποίες σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του 2011, ανέρχονται στο 36,65% των συνολικών προμηθειών του δήμου, ζήτησε ο δημοτικός σύμβουλος Θεσσαλονίκης, επικεφαλής της παράταξης «ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ – Οικολογία στην Πράξη», Χρήστος Μάτης.
«Οι απευθείας αναθέσεις καταστρατηγούν το ΠΔ 60/2007, τη βασική νομοθεσία εναρμόνισης της διαδικασίας προμηθειών στο ευρωπαϊκό κεκτημένο, το οποίο προβλέπει ότι οι προμήθειες γίνονται με διαγωνισμούς και κατ’ εξαίρεση, σε ειδικές περιπτώσεις, με αναθέσεις», είπε ο κ.Μάτης.
Ο επικεφαλής της παράταξης αναφέρθηκε στο διαγωνισμό ασφάλισης οχημάτων του δήμου, έναντι 29.226 ευρώ το μήνα για δύο χρόνια, ο οποίος απορρίφθηκε το Δεκέμβριο 2010, επειδή ήταν ακριβή η τιμή, αλλά στη συνέχεια έγινε απευθείας ανάθεση στην ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ έναντι 47.087,09 ευρώ το μήνα, η οποία δεν εγκρίθηκε από το Ελεγκτικό Συνέδριο, επειδή προκαλούσε οικονομική βλάβη στο δήμο.
Ο κ.Μάτης κατέληξε:
«Σήμερα έχει προκηρυχθεί νέος διαγωνισμός για την ασφάλιση στις 18 Απριλίου έναντι 56.166 το μήνα, με τις εξής προδιαγραφές για τις συμμετέχουσες εταιρείες:
Παραγωγή ασφαλίσεως περιουσιακών στοιχείων 5 εκ. ευρώ, ποσό το οποίο ξεπερνούν 2-3 ελληνικές εταιρείες,
παραγωγή ασφαλίσεως στον κλάδο αυτοκινήτου 200 εκ. ευρώ, που υπερκαλύπτει μία ελληνική εταιρεία
πιστοποιητικό αξιολόγησης Α- (μειον Α) από διεθνή οίκο αξιολόγησης, που κανένας δεν έχει αξιολογήσει ελληνικές εταιρείες, όπως προκύπτει από τις απαντήσεις των οίκων.
Συνεπώς προδιαγράφεται ένας νέος άγονος διαγωνισμός, ο οποίος θα οδηγήσει πάλι σε ανάθεση. Αυτό πρέπει να σταματήσει αμέσως»
Σχολιάζοντας την απάντηση του αντιδημάρχου, ο κ.Μάτης είπε:
«Ο κ.Καπόν είπε ότι ο Δήμαρχος έχει διατάξει ΕΔΕ για τους λόγους της απόρριψης της προσφοράς το Δεκέμβριο του 2010. Δηλαδή ο κ.Μπουτάρης έχει διατάξει ΕΔΕ για απόφαση της Δημαρχιακής Επιτροπής και του Δημοτικού Συμβουλίου. Εκθέτει απλώς την ασέβεια του στις διαδικασίες. Αλλά δεν απαντά πως η απόρριψη της ασύμφορης προσφοράς των 29.226 ευρώ του 2010, μας οδήγησε στην προκήρυξη διαγωνισμού έναντι 56.166 ευρώ το μήνα το 2012. Αλλά αυτά δεν τα εξήγησε καλά, ούτε στο Ελεγκτικό Συνέδριο και γι’ αυτό και έχει καταπέσει η απευθείας ανάθεση που έκανε».  


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου