Τρίτη 13 Μαρτίου 2012

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

(Ανίκανος  αναποτελεσματικός,  χωρίς διορατικότητα, με άθλιες επιλογές και  με χιλιάδες ψέματα …)
Οι δηλώσεις του όταν έγινε Πρωθυπουργός.
«Να πάρουμε, ακούω, σκληρά μέτρα, να πάρουμε σκληρά μέτρα για ποιούς? Να  «παγώσουμε» τους μισθούς και τις συντάξεις των εργαζομένων? Θα λύσουν το πρόβλημά μας τα 500 εκατ.ευρώ που θα εξοικονομήσουμε από τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους? Θα τονώσει την οικονομία μας η αφαίρεση κι άλλου εισοδήματος από τα πιο αδύναμα στρώματα της ελληνικής κοινωνίας? Ζητάτε να πληρώσουν τα πιο ευάλωτα στρώματα της ελληνικής κοινωνίας τη διεθνή ύφεση αλλά και την ευνοιοκρατία των τελευταίων ετών?» (Ομιλία του στις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης, 18.10.2009).
«Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η κρίση χρησιμοποιήθηκε από πολλές συντηρητικές κυβερνήσεις για τον περιορισμό των κοινωνικών δικαιωμάτων, τη μείωση της εργασιακής ασφάλειας, τη μείωση των επιδομάτων κοινωνικής πρόνοιας και των δικαιωμάτων του Κινήματος της εργατικής τάξης των εργαζομένων σε ολόκληρο τον κόσμο, ενός Κινήματος που τα  κατέκτησε  όλα αυτά μέσω πολλών και επίμονων αγώνων. Κι αυτό είναι κάτι που δεν θα επιτρέψουμε». (Στη Σοσιαλιστική Διεθνή, στον ΄Αγιο  Δομίνικο, 23.11.2009).
«Προχωρούμε στην πλήρη και πραγματική καταγραφή των στατιστικών μας στοιχείων με διαφάνεια» (Στο Υπουργικό Συμβούλιο στις 5.9.2010).  (Δύο χρόνια αργότερα οι Εισαγγελείς ΠΕΠΟΝΗΣ και ΜΟΥΖΑΚΙΤΗΣ ζήτησαν να παραπεμφθεί στη Βουλή η δικογραφία με σειρά μαρτυρικών καταθέσεων για «πιθανή τεχνητή διόγκωση και αυθαίρετο προσδιορισμό του ελλείμματος του 2009).
«Πρέπει να πάμε σε μια Ελλάδα των αξιών, αυτό είναι το λεγόμενο «πράσινο μοντέλο ανάπτυξης, η πράσινη ανάπτυξη δεν είναι μόδα, είναι όρος επιβίωσης, είναι επιταγή, αλλά και χρυσή  ευκαιρία για μια χώρα με χαρακτηριστικά όπως τα δικά μας». (Ετήσιο Συνέδριο Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου. 30.11.2009).
«Το έλλειμμα το 2012 θα είναι….3%. (ΒΒ C 28.1.2010).
«Το ΔΝΤ δεν έχει φήμη για την κοινωνική πολιτική του. Δεν υπάρχει περίπτωση ούτε να φύγουμε από το ευρώ,  ούτε να προσφύγουμε στο ΔΝΤ. ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΑΓΚΗ!!». (Σε συνέντευξη Τύπου στις 14/1.2010).
Πολύ γρήγορα ήρθε ο μηχανισμός στήριξης, τον οποίον υποτίθεται δεν είχαμε ανάγκη. « Είναι σημαντική απόφαση αυτή που πήραμε σήμερα, και συμβολικά, στην εθνική μας εορτή. ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!!! (25.03.2010).
«Είναι ανάγκη εθνική και επιτακτική» (Ανακοίνωσε στον σοκαρισμένο λαό την προσφυγή της χώρας στο μηχανισμό στήριξης.  23.04.2010).
Κόβονται οι μισθοί? Ψέματα είπε. «Δεν έχω ακούσει τίποτα για νέα περικοπή μισθού,  έχετε εσείς κάποια πληροφόρηση? Εγώ πάντως, τέτοια πληροφόρηση δεν έχω. Γι’ αυτό λέω προσοχή στο τι λέμε και τι κλίμα δημιουργούμε». (Στη συνέντευξη  Τύπου στη ΔΕΘ στις 12.09.2010).
«Εμείς δεν μπορούμε, το τόνισα αυτό, να ανταγωνιστούμε με βάση τη λογική ότι θα έχουμε τους ίδιους μισθούς της Κίνας ή της Ινδίας. Θα επενδύσουμε στην ποιότητα». (Στη Σύνοδο Κορυφής στις  05.02.2011).
«Κούρεμα? Αποκλείεται! Αυτό που εμείς έχουμε αποκλείσει-και το λέω επανειλημμένως-είναι η αναδιάρθρωση του χρέους!»(05.02.2011).
«Υπάρχει σχέδιο? Άκουσα να λέει κάποιος. Πρώτη φορά έχουμε πρόγραμμα εθνικό, συστηματικό και μακρόπνοο και δεν εννοώ  μόνο το δημοσιονομικό κομμάτι, δεν εννοώ μόνο το Μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα, εννοώ κι όλες τις μεγάλες αλλαγές, αυτές που όχι μόνο υποσχεθήκαμε, αλλά που ήδη προγραμματίζουμε, ένα εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης….». (Στην Κ.Ο του ΠΑΣΟΚ στις 16.06.2011).
«Ενημέρωσα τους εταίρους μου ότι, έχοντας διαβουλευθεί χθες με το Υπουργικό Συμβούλιο στην Ελλάδα, θα μπορέσουμε να διεξάγουμε αυτό το δημοψήφισμα το ταχύτερο  δυνατόν-πιστεύουμε ότι μπορεί να γίνει πιθανόν στις 4 Δεκεμβρίου». (Κάννες, 02.112011).
Το δημοψήφισμα ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Οδήγησε στην αποχώρησή του από την πρωθυπουργία ενώ πριν φύγει είχε προτείνει να γίνει πρωθυπουργός  η ΄Ελσα Παπαδημητρίου, ο Φίλιππος  Πετσάλνικος  κ.ά.
«Την ώρα αυτού του πόνου θέλω να στείλω ένα σαφές μήνυμα ελπίδας σε κάθε Ελληνίδα και κάθε ΄Ελληνα…κι άλλοι λαοί πέρασαν παρόμοιες κρίσεις με εμάς, αλλά άντεξαν, τα κατάφεραν. Τα κατάφερε η Κορέα, τα κατάφερε η Ουρουγουάη, τα κατάφερε η Εσθονία. Γιατί τα κατάφεραν οι γείτονές μας, οι Τούρκοι, να έχουν μια δυναμική οικονομία σήμερα και να μην μπορούμε εμείς? Κι εμείς θα τα καταφέρουμε, όπως τα έχουμε καταφέρει σε δύσκολες στιγμές της ιστορίας μας».
Από το να κάνει την Ελλάδα ΝΟΤΙΑ ΔΑΝΙΑ ο Γεωργίος Παπανδρέου, κατάφερε με τα ψέματα, την ανικανότητά του και τα ψευτο-οραματά του  να φέρει  τα ΜΝΗΜΟΝΙΑ,  την φτώχια σε όλα σχεδόν τα νοικοκυριά, να εργάζεται με το ζόρι ένα μέλος από κάθε οικογένεια και να έχει ο ΄Ελληνας, ο ΠΟΛΙΤΗΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ,  για παράδειγμά του τους Κορεάτες, τους Ουρουγουανούς  και τους Τούρκους!!!!!
Επιθυμία μου να βγει  ξανά στην τηλεόραση και με φόντο το ΚΑΣΤΕΛ(Λ)ΟΡΙΖΟ να κάνει την αυτοκριτική του, να ζητήσει συγνώμη από τον Ελληνικό λαό, από το κόμμα του, από τους Σοσιαλιστές ξένους φίλους της Ελλάδας και να πάει στο καλό του. 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου