Τρίτη 24 Απριλίου 2012

ΣΥΡΙΖΑ: Η Τουρκία να φύγει από την Κύπρο «Η Τουρκία δεν θα μπει στον 21ο αιώνα αν δεν φύγει από την Κύπρο».








Description: http://www.kathimerini.com.cy/layout/images/gallery_left_btn.png
Description: http://www.kathimerini.com.cy/layout/images/gallery_right_btn.png
Description: http://www.kathimerini.com.cy/assets/modules/kat/articles/201204/86749/images/det_tsipras2.jpgDescription: http://www.kathimerini.com.cy/layout/images/loading.gif

Τη θέση ότι «η Τουρκία δεν θα μπει στον 21ο αιώνα αν δεν αναγνωρίσει την γενοκτονία των Αρμενίων και δεν φύγει από την Κύπρο, ανεξάρτητη χώρα – μέλος του ΟΗΕ και της Ε.Ε., όπου διατηρεί στρατεύματα κατοχής από το 1974», εξέφρασε σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή στην Αθήνα για την 97η επέτειο της γενοκτονίας των Αρμενίων, ο Πάνος Τριγάζης, υποψήφιος βουλευτής στη Β΄ Αθηνών, που εκπροσώπησε τον πρόεδρο της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα.
Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τριγάζης προσερχόμενος στην εκδήλωση «η γενοκτονία των Αρμενίων, το 1915, έχει πλήρως επιβεβαιωθεί από την ιστορική έρευνα και έχει αναγνωριστεί από τα κοινοβούλια πολλών χωρών του κόσμου και το Ευρωκοινοβούλιο. Η εμμονή της κυβέρνησης Ερντογάν στη μη αναγνώριση της γενοκτονίας αυτής από το σύγχρονο τουρκικό κράτος δεν συμβιβάζεται με τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό της χώρας ούτε τις διακηρύξεις περί «μηδενικών προβλημάτων της Τουρκίας με τις γειτονικές χώρες».
Η Τουρκία δεν θα μπει στον 21ο αιώνα αν δεν αναγνωρίσει την γενοκτονία των Αρμενίων και δεν φύγει από την Κύπρο, ανεξάρτητη χώρα – μέλος του ΟΗΕ και της Ε.Ε., όπου διατηρεί στρατεύματα κατοχής από το 1974».
www.kathimerini.com.cy με πληροφορίες από ΚΥΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου