Σάββατο 7 Απριλίου 2012

ΦΤΟΥ ΣΟΥ ΚΟΡΙΤΣΙ ΜΟΥ...

Ε. Ελευθερίου: Η εμφάνισή της
στην Τουρκία [του Αττίλα] προκάλεσε αντιδράσεις στην Κύπρο!

Η παραλιμνίτισσα Ελευθερία Ελευθερίου ταξίδεψε ως τη  Τουρκία προκειμένου να προωθήσει το τραγούδι “Aphrodisiac”, το οποίο θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στο διαγωνισμό της Eurovision στο Μπακού του Αζερμπαιτζάν.
Οι Τούρκοι την υποδέχτηκαν, φυσικά, με ενθουσιασμό και η τραγουδίστρια που τα δείχνει όλα, γεμάτη κέφι, μίλησε με τους παρουσιαστές, αλλά ερμήνευσε και το “Aphrodisiac”.
Εκεί που άφησε τους Τούρκους με το στόμα ανοιχτό, ήταν όταν ερμήνευσε live τα γνωστά τραγούδια «Πίστα από Φώσφορο» και «Σ΄αγαπώ γιατί είσαι Ωραία», όχι μόνο στα ελληνικά αλλά και στα Τούρκικα!
Αυτή η εμφάνιση της Ελευθερίας Ελευθερίου προκάλεσε τεράστιες αντιδράσεις στην Κύπρο―κυρίως από δυσμενή  σχόλια στο facebook― το πως δέχθηκε να επισκεφθεί την Τουρκία  για προώθηση του τραγουδιού της από την στιγμή που η πατρίδα της είναι υπό τούρκικη κατοχή.
Μπορεί στην ΕΡΤ να μην τους καίγεται καρφάκι για το εθνικό μας πρόβλημα, αφού γενικά η ελληνική τηλεόραση γέμισε τουρκικά σήριαλ στον βωμό της τηλεθέασης  και της κρίσης, η Κύπρια τραγουδίστρια που κατάγεται από το Παραλίμνι [τη γενέτειρα των ηρωομαρτύρων Τάσου Ισαάκ και Σ.Σολωμού] δεν έχει άποψη; Απ΄ότι φάνηκε μάλλον όχι! Άποψη έχει μόνο για τον... κώλο της και γενικά τη ξετσίπωτη αμφίεσή της...



ΥΠΕΓΡΑΦΗ ΤΟ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ ΤΟΥ ΑΙΣΧΟΥΣ
Συνεργάζονται ελληνικό και... τουρκικό «Πανεπιστήμιο Αιγαίου»!
«Γέφυρα Παιδείας που ενώνει τις δύο πλευρές του Αιγαίου φιλοδοξούν να γίνουν τα ομώνυμα πανεπιστημιακά ιδρύματα»

Πρωτόκολλο συνεργασίας με το συνονόματό του Πανεπιστήμιο της Σμύρνης, υπέγραψε το Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Αντιπρόσωποι του Πανεπιστημίου Αιγαίου (Ege) της Σμύρνης ανταπέδωσαν την επίσκεψη που είχε κάνει το περασμένο Φθινόπωρο η πρυτανική αρχή του ελληνικού Ιδρύματος και επισφράγισαν την απόφαση που είχε ληφθεί τότε, για τη συνεργασία τους σε διάφορα επίπεδα και με απώτερο στόχο την ενίσχυση και προώθηση του ακαδημαϊκού τους έργου.
Η υπογραφή του πρωτοκόλλου μεταξύ των δύο Πανεπιστημίων του Αιγαίου ήρθε μετά από προσπάθειες, που είχαν ξεκινήσει ήδη από το 2000. Τον περασμένο Νοέμβριο ο πρύτανης Πάρις Τσάρτας, ο αντιπρύτανης Φοιτητικής Μέριμνας και Ακαδημαϊκών Υποθέσεων Νίκος Σουλακέλλης και η αντιπρύτανις Οικονομικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης, Αγγελική Δημητρακοπούλου, συναντήθηκαν στη Σμύρνη με τους ομολόγους τους μετά από πρόταση που τους είχε γίνει και συζήτησαν το ενδεχόμενο της έναρξης συνεργασίας μεταξύ των Ιδρυμάτων.
Το σχετικό πρωτόκολλο υπεγράφη στο γραφείο του πρύτανη του Πανεπιστημίου Αιγαίου, στο κτίριο της Διοίκησης, παρουσία όλων των αντιπρυτάνεων και των προέδρων των Τμημάτων της Μυτιλήνης. Οι δύο πλευρές συζήτησαν επιπλέον τα βήματα που μπορούν να ακολουθηθούν άμεσα, τα οποία και θα διευκρινιστούν σταδιακά. Αυτό που συζητήθηκε επίσης είναι η πραγματοποίηση, πιθανότατα στη Μυτιλήνη, ενός συνεδρίου μεταξύ συναδέλφων των δύο Πανεπιστημίων, μέσα στον Ιούνιο ή τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.
Πηγή: ΑΠΕ

Δηλώσεις για το θάνατό του
Ετάφη ο πατέρας του ηρωομάρτυρα Τάσου Ισαάκ

Πέθανε την Πέμπτη σε ηλικία 68 χρόνων ο Ισαάκ Ισαάκ, πατέρας του ήρωα Τάσου Ισαάκ, που δολοφονήθηκε από τον τουρκικό “όχλο” το 1996. Στην κηδεία του παρέστησαν εκπρόσωποι της κυπριακής κυβέρνησης και της ελληνικής πρεσβείας εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης.
Ο Τάσος Ισαάκ σκοτώθηκε στις 11 Αυγούστου 1996 στα επεισόδια που προκάλεσαν οι «Γκρίζοι Λύκοι», κατά τη διάρκεια αντικατοχικής διαδήλωσης στην περιοχή της νεκρής ζώνης κοντά στην κατεχόμενη Αμμόχωστο.
«Είχα την τιμή να γνωρίσω τον Ισαάκ Ισαάκ. Ήταν ένας περήφανος και πονεμένος Έλληνας που έχασε ό,τι πολυτιμότερο είχε, το ίδιο το παιδί του», ανέφερε σε δήλωση του ο Αντιπρόεδρος της Ελληνικής κυβέρνησης, Θεόδωρος Πάγκαλος, όσον αφορά το θάνατο του Ισαάκ Ισαάκ, πατέρα του Τάσου Ισαάκ που σκοτώθηκε στις 11 Αυγούστου 1996 από τους Γκρίζους Λύκους, στη διάρκεια αντικατοχικής διαδήλωσης στην περιοχή της νεκρής ζώνης κοντά στην κατεχόμενη Αμμόχωστο.
Αναφερόμενος στον εκλιπόντα, ο κ. Πάγκαλος, ο οποίος είχε βαφτίσει, εκ μέρους της ελληνικής πολιτείας, την κόρη του Τάσου Ισαάκ, Αναστασία, σημείωσε ότι «το οικογενειακό του δράμα συμβολίζει την αποφασιστικότητα του Ελληνισμού της Κύπρου απέναντι στη βαρβαρότητα. Στις δύσκολες στιγμές που περνάει η οικογένειά του, έχει την ψυχική συμπαράσταση όλων των Ελλήνων όπου και αν βρίσκονται».
Εκ μέρους της ΝΔ, ο βουλευτής του κόμματος, Πάνος Παναγιωτόπουλος ανέφερε ότι «η απώλεια του Ισαάκ Ισαάκ, ενός θαρραλέου και πολύ πονεμένου πατέρα, μας ξαναφέρνει στη μνήμη μια από τις πιο ηρωικές σελίδες του σύγχρονου Κυπριακού Ελληνισμού, που περιλαμβάνει τον αγώνα και την θυσία του γιού του Τάσου Ισαάκ, ο οποίος υπήρξε θύμα της Τουρκικής θηριωδίας και βαρβαρότητας. Είχα την ευκαιρία να επισκεφθώ το σπίτι της οικογένειας Ισαάκ και να γνωρίσω τον πατέρα και τα υπόλοιπα μέλη της».
Ο ίδιος σημείωσε ότι δε θα ξεχάσει το πατριωτικό φρόνιμα, το ήθος, την αξιοπρέπεια και την αγωνιστικότητα, που είδε να συνυπάρχουν στα πρόσωπα και στις ψυχές τόσο του Ισαάκ Ισαάκ όσο και των υπόλοιπων μελών της οικογένειας του, «με τον βαθύτατο πόνο και την οδύνη για τον φόνο του γιού τους. Σε αυτή την πολύ δύσκολη στιγμή της νέας δοκιμασίας τους όλοι μας αισθανόμαστε την ανάγκη να σταθούμε και πάλι δίπλα τους, αλληλέγγυοι και συμπαραστάτες».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου