Δευτέρα 23 Απριλίου 2012

ΨΗΦΙΣΤΕ ΔΑΓΚΩΤΟ ΟΧΙ


Του Στέλιου Παπαθεμελή
Προέδρου της  ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ

Πηγαίνουμε σε εκλογές εξπρές με κύριο θέμα τους –αν πετάξει κανείς τις διάφορες ψιμυθιώσεις που μηχανεύονται οι συστημικοί, είναι-, φευ-η τιμή ξεπουλήματος της πατρίδας μας.
Οι λεγόμενες, αντιμνημονιακές δυνάμεις, δεν θέλησαν να βρουν ένα modus operandi για να συλλειτουργήσουν για το εθνικό και λαϊκό συμφέρον. Κατακερματισμένες προς τέρψιν των καθεστωτικών που τρίβουν τα χέρια τους με την ασυνεννοησία των δυνητικών ανατροπέων τους. Σε πείσμα εν τούτοις των εγγενών δυσχερειών η Δημοκρατική Αναγέννηση, το ΕΠΑΜ και άλλες αξιόλογες συσπειρώσεις συγκροτήσαμε το εκλογικό σχήμα του OXI”.
Δεν παρακάμπτουμε την επιστροφή της χώρας στις αγορές, ιεραρχούμε ωστόσο σε απόλυτη προτεραιότητα στην αξιοπρέπεια.
Λέμε «όχι»στα Μνημόνια και τους μνημονιακούς, «όχι» στους κρυπτομνημονιακούς και στους όψιμους (κατά δήλωσή τους) αντιμνημονιακούς. Των περισσοτέρων η στάση θυμίζει την Τουρκία που εισήλθε στον Β’ παγκόσμιο πόλεμο τις παραμονές της λήξεώς του.
Οι τελευταίοι, αφού στήριξαν τα μνημόνια, ξιφουλκούν τώρα κατά του ειδώλου τους, με την επιβολή ενός «μοντέλου φτώχειας»με αποβιομηχάνιση, διάλυση του κοινωνικού ιστού, αύξηση καταστολής, κλπ.
Το μνημόνιο είναι «έργο Ελλήνων» (Στρος Καν). Ο καλά πληροφορημένος Μιχάλης Ιγνατίου (Έθνος 14-15/04) επιβεβαιώνει την αλήθεια: οι εκπρόσωποι των δανειστών κάθονται απέναντι από τους  Έλληνες αρμοδίους και τους ζητούν την πρότασή τους για την Ελληνική οικονομία. Αυτοί απαντούν ότι δεν είναι έτοιμοι και εισηγούνται να τους δώσουν οι εκπρόσωποι των δανειστών το «σχέδιο σωτηρίας της Ελληνικής οικονομίας» για να το αντιγράψουν και να τους το παραδώσουν».
Θου Κύριε φυλακήν τω στόματί μου!
Δεν θα μας σώσουν, σε καμία περίπτωση, αυτοί που μας κατέστρεψαν. Οι ολετήρες δεν δικαιούνται να παριστάνουν τους σωτήρες. Ούτε και οι στενοί εξ ιδεολογίας συγγενείς που καμώνονται ως προερχόμενοι από παρθενογένεση.
Δεν υπάρχει εύκολος δρόμος σωτηρίας. Αλλά αποκλείεται ο δικός τους να είναι μονόδρομος. Στο κάτω, κάτω αυτός οδηγεί στην κόλαση την κοινωνία μας.

Οι Έλληνες «πληρώνουν το κόστος ενός ανόητου οικονομικού πειράματος» έγραψε προχθές η Indipendence. Στο ίδιο μήκος κύματος ο Guardian σημείωνε την ίδια μέρα ότι η Ελλάδα «πληρώνει το τίμημα ενός ηλίθιου πειράματος» . Στρογγυλεύοντας το ευρωπαϊκό πλέον χάλι ο Κρούγκαμαν μίλησε για μια «οικονομική αυτοκτονία της Ευρώπης» . Αιτία η Γερμανική συνταγή Βερολίνου-(Μέρκελ)-Φραγκφούρητς (Ντράγκι, γνωστού και ως επίτιμου Γερμανού). Δίκιο έχει ο νομπελίστας θυμίζοντας το μάθημα που απομνημονεύουν οι φοιτητές της οικονομικής ιστορίας: Οι οικονομίες σε ύφεση βυθίζονται σε ακόμα μεγαλύτερη οικονομική ύφεση. Αλλά οι κατώτεροι των περιστάσεων ευρωηγέτες  «είναι αποφασισμένοι να σπρώξουν τις οικονομίες και τις κοινωνίες τους στο γκρεμό» .
Αυτό είναι και μια ισχυρότατη προειδοποίηση στους αθεράπευτους εραστές μιας Ευρώπης που είναι πια η σκιά του εαυτού της. Ένα πουκάμισο αδειανό!
Ο παλιός γνώριμος του γράφοντος Γκίντερ Βαλφοφ ο οποίος έχει ξεσκεπάσει την αθέατη πλευρά του «γερμανικού θαύματος»μας προειδοποίησε (Έθνος, 14-15/04/2012) για γερμανικό σχέδιο εξουδετέρωσης της Ελληνικής οικονομίας.
Άσχετα με τον αδιέξοδο δρόμο τους αυτοί οι άνθρωποι διέλυσαν το κράτος . Παραδείγματα: 1) Από τα έσοδα 7,5 δις € που έχουν τελεσιδίκως επιδικάσει τα δικαστήρια, οι εφορίες εισέπραξαν μόλις το 7,5%. 2) Από 83 κατηγορούμενους του ποδοσφαιρικού υποκόσμου 10 μήνες μετά το σκάσιμο της βόμβας, οι 68 από αυτούς δεν έχουν ακόμα κληθεί στον εισαγγελέα.
Δια ταύτα,
Ψηφίστε δαγκωτό ΟΧΙ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου