Δευτέρα, 23 Απριλίου 2012

Εκλογές στιφάδο κρασάτο με μπλε και πράσινες ανταύγειες

Λακεδαίμων

α) Τα υλικά του μαγειρέματος των εκλογών
Τα πιό βασικά υλικά γιά τις εκλογές της Κυριακής 6 Μαΐου 2012 είναι οι ψηφοφόροι, οι οποίοι φέτος περιλαμβάνουν, όχι μόνον τους ιθαγενείς και τους υπάκουους υπηκόους της Ελλάδος, αλλά και τους τουρίστες. Υπάρχει βέβαια κάποια παρεξήγηση μεταξύ ιθαγενείας και υπηκοότητος.
Ιθαγενής είναι ένας άνθρωπος που γεννήθηκε στην Ελλάδα από Έλληνες γονείς. Ο υπήκοος μπορεί να είναι είτε Έλλην ή και αλλοδαπός, ο οποίος όμως απέκτησε νομικά και νόμιμα την ελληνική υπηκοότητα.
Όταν λοιπόν ο ‘πρωθυπουργός εξωτερικών’ ΓΑΜΑΠ και ο Ραγκούσης ετοίμασαν το σχετικό, άρδην παράνομο νομοσχέδιό τους, έβαλαν μέσα το όρο “ιθαγενής”. Από χέρι λοιπόν το νομοσχέδιο τούτο είναι άκυρο διότι, στο διεθνές δίκαιο δεν υπάρχει καμμία αρχή, σε καμμία χώρα, που έχει το δικαίωμα να απονέμει ιθαγένεια!
β) Η διαδικασία του μαγειρέματος των εκλογών
1) Δεν θα διεξαχθούν ‘exit polls’. Αυτά είναι πράγματα γιά κάτι υπανάπτυκτες χώρες όπως, π.χ., η Ελβετία και οι ΗΠΑ.
2) Δεν ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα της απογραφής του 2011. Άρα οι εκλογές θα διεξαχθούν με την απογραφή του 2001 ώστε, εκτός από τους ιθαγενείς τους υπηκόους και τους τουρίστες, να μπορούν επιτέλους να ψηφίσουν και οι καημένοι οι πεθαμένοι.
3) Η κυρία Φώφη Γεννηματά  προχωρά ακάθεκτη σε ελληνοποιήσεις, μαζύ με την ΝΔ, η οποία βάζει πλάτη στο ΠαΣοΚ.
4) Τα μικρά κόμματα δεν θα έχουν εκλογικούς αντιπροσώπους σε όλα τα εκλογικά κέντρα. Άρα προβλέπεται μία τεράστια νοθεία στην καταμέτρηση των ψήφων.
5) Η διαδικασία επιλογής των νομικών που θα στελεχώσουν τα εκλογικά κέντρα διαρκεί κανονικά πάνω από ένα μήνα, λόγω της επιτακτικής ανάγκης γιά την αντικειμενική πρόσληψή τους. Άρα θα τοποθετηθούν άτομα “εμπιστοσύνης” των δύο μεγάλων κομμάτων ΝΔ και ΠαΣοΚ.
6) Η εκλογική αναμέτρηση ξανά θα διεξαχθεί και πάλι από μία ιδιωτική εταιρία, τη Singular. Θα θυμάστε βεβαίως τι έγινε το έτος 2000… ΝΔ κυβέρνηση γύρω στις 7-9 μ.μ. το απόγευμα.
7) Πού είναι η υπηρεσιακή κυβέρνηση, που κατά το Σύνταγμα πρέπει να μας οδηγήσει σε εκλογές; Όλος ο μηχανισμός του υπουργείου εσωτερικών είναι στα χέρια του Γιαννίτση και της (πρώην) κυβέρνησης των ΝΔ·ΠαΣοΚ. Θα γίνει δηλαδή ‘ΤΟ’ μαγείρεμα, ώστε το ‘νέο’ ΠαΝΔοΚ (ΝΔ·ΠαΣοΚ) να συγκεντρώσει την πλειοψηφία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου