Τετάρτη, 2 Μαΐου 2012

Παπανδρέου: "Υπήρξαμε το πειραματόζωο της Ευρώπης"


«Ήμασταν το πειραματόζωο» δηλώνει στο περιοδικό Time ο πρώην πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου, αναφερόμενος στα όσα συνέβησαν τα δύο τελευταία χρόνια, ενώ υπερασπίστηκε για μια ακόμα φορά την απόφασή του για δημοψήφισμα.

Η αρθρογράφος του Time σχολιάζει ότι "τα μέτρα λιτότητας συνέθλιψαν την ελληνική οικονομία, η οποία διανύει την πέμπτη χρονιά ύφεσης. Το ποσοστό ανεργίας εκτοξεύτηκε από το 9% το 2009 στο 21% σήμερα. Αύξηση παρουσιάζουν και τα ποσοστά αυτοκτονιών. Δεκάδες χιλιάδες επιχειρήσεις έκλεισαν. Ορισμένοι από τους οικονομικά ασθενέστερους Έλληνες βρέθηκαν ξαφνικά άστεγοι και ζουν από τα συσσίτια".

"Μακάρι να μπορούσαμε να το αντιμετωπίσουμε με πιο ήπιο τρόπο για τον λαό, κυρίως γι' αυτούς που δεν έφταιγαν σε τίποτα, όπως οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι. Όμως τελικά όλοι πλήρωσαν και πλήρωσαν ακριβά" απαντά ο κ. Παπανδρέου.

Και προσθέτει: "Δεν θα μπορούσαν να έχουν αποφευχθεί. Ήμασταν το πειραματόζωο".

Ο κ. Παπανδρέου χαρακτηρίζει επίσης "λαϊκιστές" τους Ευρωπαίους που δεν αναγνωρίζουν τις θυσίες του ελληνικού λαού.

"Ορισμένοι υποστηρίζουν ότι το πρόβλημα δεν είναι η Ελλάδα, αλλά οι Έλληνες. Πώς μπορεί ένας βουλευτής ή ένας ηγέτης να λέει από τη μία πλευρά ότι θα στηρίξει την Ελλάδα και, από την άλλη πλευρά, να χαρακτηρίζει τους Έλληνες τεμπέληδες;" διερωτάται.

Υπερασπίζεται εκ νέου την απόφασή του να προτείνει δημοψήφισμα, σημειώνοντας ότι ο λαός έπρεπε να αποφασίσει για να μην υπάρχει η αίσθηση ότι κάποιοι του επιβάλλουν το δεύτερο μνημόνιο και εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για το γεγονός ότι υπήρξαν αρνητικές αντιδράσεις στην Ευρώπη.
 http://www.nooz.gr/greece/papandreou-upirksame-to-peirmatozoo-tis-europis

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου