Τετάρτη 2 Μαΐου 2012

Λούκα Κατσέλη - Τα πέντε ψέματα του Βενιζέλου


Σκληρή κριτική στον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελο Βενιζέλο, άσκησε η πρόεδρος της Κοινωνικής Συμφωνίας, Λούκα Κατσέλη, κατηγορώντας τον ότι επιχειρεί, μία βδομάδα πριν από τις εκλογές, να παραπλανήσει τους πολίτες. Μιλώντας το πρωί της Κυριακής σε συγκέντρωση στον κινηματογράφο Σπόρτιγκ στη Νέα Σμύρνη, έκανε λόγο για πέντε ψέματα που, όπως ανέφερε, είπε ο κ. Βενιζέλος, κατά την παρουσίαση των προγραμματικών δεσμεύσεων του ΠΑΣΟΚ. Διαβάστε τα πέντε ψέματα του Βενιζέλου κατά την κ. Κατσέλη, εδώ.

«Πρώτο ψέμα,
η υπόσχεση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ ότι δεν θα θιγούν χαμηλόμισθοι και χαμηλοσυνταξιούχοι και ότι δεν θα γίνουν οριζόντιες περικοπές μισθών και συντάξεων». Η κ. Κατσέλη τόνισε ότι η υπόσχεση αυτή αναιρείται πλήρως από την υπογραφή που ο ίδιος ο κ. Βενιζέλος επέλεξε να βάλει στο δεύτερο Μνημόνιο, με το οποίο τον Ιούλιο έρχεται νέα μείωση του κατώτατου μισθού, νέο ψαλίδισμα των συντάξεων, ενώ δεν αποκλείεται να ξανανοίξει το ζήτημα της κατάργησης του 13ου και 14ου μισθού στον ιδιωτικό τομέα.
«Ψέμα δεύτερο, η παρουσίαση από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ του Εθνικού Σχεδίου Ανασυγκρότησης για την στρατηγική της αυτοδύναμης Ελλάδας». Η κ. Κατσέλη επεσήμανε ότι ενώ η ίδια από τις αρχές του 2010, πριν ακόμα υπογραφεί το πρώτο Μνημόνιο, είχε ζητήσει από την κυβέρνηση να εκπονήσει ένα Εθνικό Σχέδιο Ανασυγκρότησης, ο κ. Βενιζέλος θυμήθηκε τώρα ν’ αντιγράψει την πρόταση που η ίδια τότε είχε εκθέσει και σήμερα αποτελεί βασική επιλογή της «Κοινωνικής Συμφωνίας». Η κ. Κατσέλη χαρακτήρισε πλήρως αναξιόπιστη αυτή την πρόταση του κ. Βενιζέλου, και αναρωτήθηκε, εάν πραγματικά την πιστεύει, γιατί δεν την έκανε πράξη τους 10 μήνες που ήταν Υπουργός Οικονομικών και είχε την πλήρη και αποκλειστική ευθύνη στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα.
«Ψέμα τρίτο, οι δεσμεύσεις που διατυπώνει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά και την υπαγωγή στις σχετικές ρυθμίσεις των ατομικών επιχειρήσεων». «Ο κ. Βενιζέλος» τόνισε η κ. Κατσέλη «οφείλει να εξηγήσει γιατί απέσυρε η κυβέρνηση τις ρυθμίσεις αυτές από τη Βουλή πριν λίγες εβδομάδες», συρόμενη ουσιαστικά, όπως ανέφερε, από τις υποδείξεις της τρόικας και εγχώριων εξωθεσμικών κέντρων εξουσίας. Η κ. Κατσέλη, επεσήμανε, επίσης, ότι για άλλη μια φορά ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ χρησιμοποίησε την πρακτική αντιγραφής των θέσεων της Κοινωνικής Συμφωνίας, καθώς οι βουλευτές που την απαρτίζουν είχαν πρώτοι καταθέσει σχετική πρόταση νόμου στη Βουλή ήδη από τον Μάρτιο του 2012.
«Ψέμα τέταρτο, το κάλεσμα του προέδρου του ΠΑΣΟΚ προς τους ψηφοφόρους να τον υποστηρίξουν για να πιάσουν τόπο οι μεγάλες θυσίες που κάνει ο ελληνικός λαός και να ολοκληρωθεί αυτό το επίτευγμα». Η κ. Κατσέλη χαρακτήρισε τουλάχιστον προκλητικό αυτό το κάλεσμα του κ. Βενιζέλου. «Αποτελεί, άραγε, επίτευγμα η εξαθλίωση των πολιτών, η ραγδαία συρρίκνωση των εισοδημάτων και το κλείσιμο χιλιάδων επιχειρήσεων;», αναρωτήθηκε, καλώντας τον κ. Βενιζέλο πάψει να εμπαίζει τους πολίτες.
«Ψέμα πέμπτο, η προσπάθεια του προέδρου του ΠΑΣΟΚ να εμφανισθεί ως ομογάλακτος του Γάλλου σοσιαλιστή Ολάντ και ως αντιμαχόμενος με την πολιτική των Μέρκελ Σαρκοζί». Η κ. Κατσέλη επεσήμανε ότι το ΠΑΣΟΚ του κ. Βενιζέλου δεν έχει καμία απολύτως σχέση με τον δημοκρατικό σοσιαλισμό, είναι αντίθετα ταυτισμένο, όπως τόνισε, με την «βαθύτατα συντηρητική μνημονιακή προσέγγιση της κας Μέρκελ και του κ. Σαρκοζί».
Παράλληλα, η κ. Κατσέλη εξέφρασε τη πεποίθηση ότι η «Κοινωνική Συμφωνία» θα κάνει τη μεγάλη ανατροπή στις εκλογές της 6ης του Μάη, ώστε, με την είσοδό της στη Βουλή, να μπει «ένα ισχυρό ανάχωμα στον κατήφορο που οδηγεί η πολιτική του Μνημονίου που ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. έχουν συμφωνήσει και υπογράψει».
Επιδίωξη της «Κοινωνικής Συμφωνίας», επεσήμανε, είναι «να ανασυγκροτηθεί η προοδευτική παράταξη», ώστε «να προταχθούν προτάσεις που θα βγάλουν τη χώρα από την κρίση απέναντι στο Μνημόνιο της λιτότητας και της μειωμένης εθνικής κυριαρχίας». Η «μάχη είναι πολιτική», πρόσθεσε, είναι «μάχη ενάντια στα εξωθεσμικά κέντρα και τη διαπλοκή που φοβούνται την ανεξάρτητη φωνής της Κοινωνικής Συμφωνίας».
Κατά το τέλος της ομιλίας της, η κα Κατσέλη, κάλεσε τους πολίτες να δώσουν μαζί τη μάχη τις επόμενες ημέρες, ώστε η «Κοινωνική Συμφωνία» μπει στη Βουλή, ως μια ισχυρή φωνή που θα εργαστεί για νανατρέψει «τον αδιέξοδο και επικίνδυνο δρόμο που ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. έχουν προδιαγράψει για τη χώρα».
Πηγή: Zougla.gr
30 Απριλίου 2012

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου