Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012

Σύναξη Νέων Ιεράς Μητροπόλεως Ιερισσού.



ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ
ΙΕΡΙΣΣΟΥ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ & ΑΡΔΑΜΕΡΙΟΥ
Αρναία 27/ 03/ 2012
ΔΕΛΤΙΟΥ ΤΥΠΟΥ
Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η 13η Σύναξη Εφήβων της Ιεράς Μητροπόλεως Ιερισσού Αγίου Όρους & Αρδαμερίου, την Τρίτη 20 Μαρτίου 2012 στο Πολιτιστικό Κέντρο Αρναίας του δήμου Αριστοτέλη.
Το κεντρικό θέμα ήταν: «Όπου και αν σταθώ η Ελλάδα με πληγώνει» Συμμετείχαν 200 μαθητές από τα Γενικά Λύκεια,  τα  ΕΠΑ.Λ. και τα Γυμνάσια της Μητροπόλεως.
Μίλησαν οι ίδιοι οι νέοι πάνω στο θέμα αυτό και με θάρρος και ειλικρίνεια διατύπωσαν τις απόψεις τους  πάνω στην κατάσταση της σύγχρονης Ελλάδας σε σχέση με την ιστορία και τον πολιτισμό της.
Αναλυτικά τα σχολεία πού συμμετείχαν ανέπτυξαν τα ακόλουθα θέματα:         
Το ΕΠΑ.Λ. Αρναίας, «H έννοια της πατρίδας σήμερα», το Γενικό Λύκειο Αρναίας «Αρετές και ελαττώματα των Ελλήνων», το Γυμνάσιο Αρναίας «Πόσο μας εμπνέει η ιστορία του παρελθόντος;», το Γενικό Λυκείο Ζαγκλιβερίου «Η Ελλάδα μέσα στην χωάνη της Παγκοσμιοποίησης», το Γυμνάσιο Παλαιόχωρας «Πώς ονειρευόμαστε την πατρίδα μας», το Γενικό Λύκειο Ιερισσού «Ελλάδα, Ορθοδοξία, συμπόρευση 2.000 ετών», το Γυμνάσιο Ιερισσού «Η θέση των νέων μέσα στην πατρίδα», το Γενικό Λύκειο  Νέας Μαδύτου  «Πατριώτες ή Σοβινιστές», το Γυμνάσιο Μεγάλης Παναγίας «Ο ρόλος της Εκκλησίας στην Σύγχρονη Ελλάδα», το Γυμνάσιο  Σταυρού «Η παράδοση στην σύγχρονη  Ελλάδα», τό Επαγγελματικό Λύκειο Σταυρού «Ελλάδα γλυκειά μου πατρίδα»,  τα Γυμνάσια Στρατωνίου, Παλαιοχωρίου,  Νέας Απολλωνίας  και το Γενικό Λύκειο  Πολυγύρου με θέμα: «Όπου και αν σταθώ η Ελλάδα με πληγώνει»
Ακολούθησαν πολιτιστικές εκδηλώσεις:
  • Θεατρικό ιστορικό σκετς από το Γυμνάσιο Αρναίας
  • Χορωδία μαθητών Λυκείου Αρναίας και Χορωδία -  Χορευτικό  Συγκρότημα Γυμνασίου Ζαγκλιβερίου.

                                                                       ΕΚ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου