Τρίτη 27 Μαρτίου 2012

Τα ίδια Παντελάκη μου...‏

Τα είπαν Τσίπρας και Ουράς

Πρώτη καταχώρηση: 26/03/2012
Για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις και το κυπριακό αντάλλαξαν απόψεις ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας και ο νέος πρεσβευτής της Τουρκίας στην Αθήνα Κερίμ Ουράς.
Όπως αναφέρει και σχετική ανακοίνωση ο κ. Τσίπρας, ενημερώνοντας τον κ. Ουράς για τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ, επανέλαβε την πάγια θέση της αριστεράς για λύση των ελληνοτουρκικών προβλημάτων με διάλογο στη βάση του διεθνούς δικαίου και του αμοιβαίου σεβασμού της εθνικής κυριαρχίας.
 Επίσης, ο κ. Τσίπρας υπενθύμισε την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για μια συμφωνία ανάμεσα στις δυο χώρες για την αμοιβαία και ισόρροπη μείωση των εξοπλισμών, προς όφελος της επίλυσης των οικονομικών και κοινωνικών προβλημάτων των δυο λαών.
Για το κυπριακό, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες του Πρόεδρου της Κύπρου Δημήτρη Χριστόφια και στην ανάγκη επίλυσης του προβλήματος με βάση τις αποφάσεις του ΟΗΕ, για μια διζωνική- δικοινοτική Ομοσπονδία.
Τέλος ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε στις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ υπέρ μιας αποπυρηνικοποιημένης Μέσης Ανατολής, τασσόμενος κατά των απειλών νέου πολέμου στην περιοχή, με πρόσχημα το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου