Πέμπτη, 19 Απριλίου 2012

Παπαδημούλης : Για να μην μας πουν «σκάσε και σκάβε»….


Αυτό το εδάφιο από την ομιλία του Δημήτρη Παπαδημούλη στον Αθήνα 9,84 δεν πρέπει να το χάσει κανείς. Το παραθέτω αυτούσιο :
«Όταν η κοινωνία διαλύεται, τα παιδιά μεταναστεύουν, κόβονται μισθοί και συντάξεις, επιδόματα ανεργίας και λείπει οποιαδήποτε ελπίδα και προοπτικής αλλά το μόνο που βασιλεύει είναι η ατιμωρησία και η διαφθορά, τότε οφείλουμε να κάνουμε κάτι ΣΗΜΕΡΑ και όχι στην μέλλουσα ζωή….Σε μια βδομάδα τα βρήκαν Παπαδήμος-Παπανδρέου-Σαμαράς και Καρατζαφέρης και στη συνέχεια Παπαδήμος-Βενιζέλος –Σαμαράς, ο κόσμος ρωτάει: «εσείς δε μπορείτε;»
Κατά τα άλλα  ο  Παπαδημούλης επισημαίνει ότι όσο   πλησιάζουμε προς τις εκλογές η δύναμη της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ δείχνει να μειώνεται….
« Όταν έχεις δυο κόμματα σε κοινοπραξία πολλοί εργάζονται για την επανάληψη της κοινοπραξίας και μετά τις εκλογές. Γι΄ αυτό και περισσότερο από τη διαφορά μεταξύ τους ενδιαφέρει το άθροισμα. Ο λαός με το ένστικτό του θέλει το άθροισμα των δυο να είναι πολύ πιο κάτω από το 50% γιατί να μην του «τρίψουν», κάποιοι στην μούρη μετεκλογικά το αποτέλεσμα λέγοντας: «Ο λαός ψήφισε μνημόνιο, σκάσε και σκάβε».
Αν δεν περάσουν τις 151 έδρες με το μπόνους των 50 εδρών αλλά είναι μια λαϊκή μειοψηφία, τότε υπάρχει αδυναμία πολιτικής νομιμοποιήσης, πολύ περισσότερο όταν το 2ο μνημόνιο προβλέπει για τον Ιούνιο πολύ σκληρά μέτρα ύψους 11,5 δις. Τα δυο κόμματα κάνουν τα πάντα για να κρύψουν από την ατζέντα τους, από πού θα βρουν αυτά τα χρήματα, με ποια μέτρα.
Στα κόμματα πέραν του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, στα αριστερά του φάσματος, οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ παρουσιάζει μια ανοδική δυναμική γιατί είναι η μόνη δύναμη που προτείνει μια εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης  έναντι της συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ-ΝΔ.

Όταν το 26% των πολιτών επιθυμεί κυβέρνηση συνεργασίας της αριστεράς, ποσοστό πολύ μεγαλύτερό από το 10% που επιθυμεί συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, φαίνεται ότι αυτή η εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης με συνεργασία των ευρύτερων δυνάμεων της αριστεράς πάνω σε ένα κοινό πρόγραμμα κερδίζει διαρκώς έδαφος μέσα στη κοινωνία.
Αν υπάρχει κάπου μια αναντιστοιχία, τότε αυτή εντοπίζεται ανάμεσα σ’ ένα ανοδικό ενωτικό ρεύμα που αναπτύσσεται  και λέει «επιτέλους, να συσπειρωθεί η αριστερά, ας συζητηθεί από τις ηγεσίες τουλάχιστον αυτή η προοπτική που προέρχεται από την κοινωνία».

Εμείς θα επιμείνουμε στον δρόμο της σύμπραξης και της συνεργασίας γιατί πρέπει να ανταποκριθούμε στις ανάγκες της κοινωνίας. Αναρωτιέμαι γιατί δεν την ακούν η Αλέκα και ο Φώτης…..»
Ολόκληρη η εκπομπή του Παπαδημούλη στo
 http://www.syn-europe.gr/index.php?ata_id=8&catb_id=&Datain=2908&LID=1

http://oikonikipragmatikotita.blogspot.com/2012/04/blog-post_19.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου