Τετάρτη 18 Απριλίου 2012

ΔΗΛΩΣΗ ΠΑΠΑΘΕΜΕΛΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ



Πηγαίνουμε σε εκλογές εξπρές με κύριο θέμα τους -αν πετάξει κανείς τις διάφορες  που μηχανεύονται οι συστημικοί είναι- , την τιμή  ξεπουλήματος της πατρίδας μας.
Οι λεγόμενες, πέραν της παραδοσιακής αριστεράς αντιμνημονιακές δυνάμεις, δεν θέλησαν να βρουν ένα modus operandi για να συλλειτουργήσουν για το εθνικό και λαικό συμφέρον. Κατακερματισμένες προς τέρψιν των καθεστωτικών που τρίβουν τα χέρια τους με την ασυννεννοησία των δυνητικών ανατροπέων τους. Σε πείσμα εν τούτοις των εγγενών δυσχερειών η Δημοκρατική Αναγέννηση, το ΕΠΑΜ και άλλες αξιόλογες συσπειρώσεις συγκροτήσαμε το εκλογικό σχήμα του «ΟΧΙ».
Δεν ειναι στις προτεραιοτητες μας η επιστροφή της χωρας στις αγορές, ωστόσο παραμενει δικη μας απόλυτη προτεραιότητα την επιστροφή στην αξιοπρέπεια.                                

Λέμε «όχι» στα μνημόνια και τους μνημονιακούς, Όχι ομως και στους όψιμους αρνητες τουςΤων περισσοτέρων η στάση θυμίζει την Τουρκία που εισήλθε στον Βʼ παγκόσμιο πόλεμο τις παραμονές της ληξεώς του.

Οι Έλληνες  «πληρώνουν το κόστος ενός ανόητου οικονομικού πειράματος» έγραψε προχθές η Ιndependence . Στο ίδιο μήκος κύματος ο Guardian σημείωνε την ίδια μέρα ότι η Ελλάδα πληρώνει το τίμημα ενός ηλίθιου πειράματος. Στρογγυλεύοντας το ευρωπαικό πλέον χάλι ο Κρούγκμαν μίλησε  για μια «οικονομική αυτοκτονία  της Ευρώπης». Αιτία η Γερμανική συνταγή Βερολίνου- (Μέρκελ)- Φραγκφούρτης (Ντράγκι, γνωστού και ως επίτιμου Γερμανού). Δίκιο έχει ο νομπελίστας θυμίζοντας το μάθημα που απομνημονεύουν οι φοιτητές της οικονομικής ιστορίας: Οι οικονομίες βυθίζονται σε ακόμα μεγαλύτερη οικονομική ύφεση. Αλλά οι κατώτεροι των περιστάσεων εν  ηγέτες «είναι που στελνουν τις οικονομίες και τις κοινωνίες τους  στο γκρεμό».
Αυτό είναι και μία ισχυρότατη προειδοποίηση στους αθεραπευτους εραστές μιας  Ευρώπης που είναι πια η σκιά του εαυτού της. Ένα πουκάμισο αδειανό.
Ο παλιός γνώριμος του γράφοντος Γκίντερ Βαλροφ ο οποίος έχει ξεσκεπάσει τη αθέατη πλευρά του γερμανικού θαύματος μας προειδοποιήσε (Έθνος,14-15/04/2012) για γερμανικό σχέδιο εξουδετέρωσης της Ελληνικής οικονομίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου