Πέμπτη 5 Απριλίου 2012

Βιοι Παράλληλοι:Σόιμπλε και Τσουκάτος

Baron Βόλφγκανγκ Σόιμπλε(Austerity)

Τον Ιανουάριο 2000, το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα (CDU) πήρε αποστάσεις από τον Κολ που παραιτήθηκε από επίτιμος πρόεδρος και έτσι άνοιξε ο δρόμος για την Ανγκελα Μέρκελ (γραμματέας του κόμματος και εξ απορρήτων έμπιστη του Κολ που όμως... δεν γνώριζε τίποτε).
Το CDU υποχρεώθηκε σε πρόστιμα 6.5 εκατομμυρίων μάρκων για «μαγείρεμα βιβλίων» και έγιναν γνωστοί μυστικοί λογαριασμοί του στην Ελβετία από μίζες, ενώ ο διάδοχος του Κολ στην κομματική ηγεσία, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ομολόγησε ότι είχε λάβει κι αυτός 100.000 μάρκα από τον έμπορο όπλων Σράιμπερ.
Ο Σόιμπλε είπε ότι δεν κράτησε τα χρήματα αλλά ότι τα παρέδωσε στην τότε ταμία του CDU, Μπριγκίτε Μπαουμάιστερ, η οποία όμως το αρνήθηκε, λέγοντας ότι ο σημερινός υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας «παρέλαβε τα χρήματα σε φάκελο» (η υπόθεση δεν έφθασε ποτέ στα δικαστήρια αλλά ο Σόιμπλε έχασε την ηγεσία από τη Μέρκελ).
[Χάρης Μπότσαρης,Oι αδιάφθοροι Γερμανοί και άλλες ιστορίες, http://www.paraskhnio.gr]

Θεόδωρος Τσουκάτος

Ο Θεόδωρος Τσουκάτος παραδέχτηκε τον Ιούνιο του 2008 ότι το 1999 έλαβε ένα εκατομμύριο μάρκα. Υποστηρίζει πως τα χρήματα αυτά σταδιακά μπήκαν στα ταμεία του ΠΑΣΟΚ, κάτι που όμως ακόμη δεν έχει αποδειχτεί.
[Σκάνδαλο Siemens στην Ελλάδα , http://el.wikipedia.org]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου