Τρίτη, 3 Απριλίου 2012

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ‏


Η Συντονιστική Επιτροπή του Εθνικού Συμβουλίου, μετά τις απαντήσεις πολλών μελών και φίλων του Ε.Σ., για  τεχνικούς λόγους, αποσύρει την πρόταση για μια μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας αύριο Τρίτη, στις 5 το απόγευμα, έξω από τη Γερμανική Πρεσβεία.
Θα πραγματοποιηθεί το συντομότερο δυνατό, έπειτα από μια πλατειά,συστηματική και ολοκληρωμένη ενημέρωση του Ελληνικού λαού για το μέγιστο αυτό Εθνικό θέμα,έπειτα μάλιστα από την προκλητική δήλωση του Υπουργείου Εξωτερικών της Γερμανίας.
Απαιτώντας  ταυτόχρονα από την Κυβέρνηση και όλα τα Κόμματα να αναλάβουν τις ιστορικές ευθύνες τους, να πάρουν ξεκάθαρη θέση και να απαντήσουν δυναμικά σ’αυτή την προκλητική δήλωση των Γερμανών.
Η αποστομωτική απάντηση του Προέδρου του Ε.Σ.Μανόλη Γλέζου που ακολουθεί, είναι   η δική μας σταθερή θέση από την πρώτη μέρα της ίδρυσης του Εθνικού Συμβουλίου.
Για τη Συντονιστική Επιτροπή,ο Γραμματέας Στέφανος Ληναίος – 2.4.12
‘’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’
Ανιστόρητη, ψευδής και εξοργιστική είναι η δήλωση του Υπουργείου Εξωτερικών τηςΓερμανίας για τις Γερμανικές επανορθώσεις

«Ανιστόρητη, διότι αγνοεί την απόφαση της 19μελούς Διασυμμαχικής Επιτροπής των Παρισίων του 1946, η οποία καταλόγισε στη Γερμανία ότι οφείλει να καταβάλλει στην Ελλάδα 7 δις εκατό εκατομμύρια δολάρια, αγοραστικής αξίας 1938, δηλαδή 108 δις ευρώ χωρίς τους τόκους. Αγνοεί επίσης το αναγκαστικό δάνειο ύψους 31/2 δις δολάρια, αγοραστικής αξίας 1938, δηλαδή 54 δις ευρώ.

Ψευδής, διότι δεν έχει καταβάλει, έναντι αυτών των οφειλών ούτε ένα μάρκο, ούτε μια δραχμή, ούτε ένα ευρώ στην Ελλάδα, ενώ έχει εξοφλήσει όλες ανεξαιρέτως τις χώρες με τις οποίες βρέθηκε σε εμπόλεμη κατάσταση.

Εξοργιστική, διότι αποφασίζει από μόνη της ότι «δεν αποτελεί πλέον θέμα» η καταστροφή της ελληνικής οικονομίας από τα γερμανικά στρατεύματα και ο θάνατος των Ελλήνων για την επιβίωση του γερμανικού λαού.

Τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας δεν παραγράφονται.

Μανώλης Γλέζος:- 2.4.12

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου