Τρίτη, 3 Απριλίου 2012

ΕΘ.ΣΥΜΒ.ΓΕΡΜΑΝ.ΥΠ.ΕΞ.‏

Ο Εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών, Γρ. Δελαβέκουρας, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων και του αναγκαστικού δανείου, ανέφερε τα εξής:

«Για το θέμα αυτό, οι θέσεις της Ελλάδας είναι σταθερές. Ισχύουν στο ακέραιο, όσα δήλωσε πρόσφατα ο Υπουργός Εξωτερικών στη Βουλή των Ελλήνων.

Συγκεκριμένα, ο Υπουργός Εξωτερικών Σταύρος Δήμας, στη συνεδρίαση των Επιτροπών Οικονομικών Υποθέσεων και Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής, που πραγματοποιήθηκε στις 28 Μαρτίου, σχετικά με τη διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων και του αναγκαστικού δανείου, ανέφερε ότι το θέμα παραμένει ανοικτό και πρόσθεσε ότι:

Η εκκρεμότητα των γερμανικών αποζημιώσεων και του αναγκαστικού δανείου υφίσταται και διατηρούμε πάντα το δικαίωμα και τις δυνατότητες για τον χειρισμό του θέματος, ώστε να έχει τη δέουσα και προσφορότερη κατάληξη για τη χώρα μας. Για να μην υπάρχει καμία αμφιβολία, επαναλαμβάνω ότι η Ελλάδα ουδέποτε παραιτήθηκε των αξιώσεών της και δεν πρόκειται να το κάνει.

Ο Υπουργός Εξωτερικών ανέφερε επίσης ότι το ζήτημα αυτό μπορεί και πρέπει να συζητηθεί ξανά, με τη δέουσα τεκμηρίωση που θα ενισχύσει την ισχύ των επιχειρημάτων μας, στο πλαίσιο του αμοιβαίου σεβασμού και της εμπιστοσύνης που πρέπει να διέπουν τις σχέσεις Ελλάδας-Γερμανίας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου