Τρίτη 24 Απριλίου 2012

Ένας σύγχρονος εφιάλτης

Τήν ώρα πού διαβάζετε αυτές τις γραμμές, χιλιάδες ανθρώπινες ζωές έχουν τραυματιστεί ή καταστραφεί ανεπανόρθωτα ή ακόμα έχουν τερματιστεί εξαιτίας ύπουλων και επικίνδυνων θεωριών και πρακτικών, που διαφημίζονται σαν λυτρωτικές, υγιείς και αθώες.

ΟΙ «ΛΑΤΡΕΙΕΣ» ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ: ΠΛΥΣΗ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ, ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΣΚΕΨΗΣ, ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΦΟΒΙΑΣ, ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΕΞΑΠΑΤΗΣΗ, ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ

ΟΙ ΛΑΤΡΕΙΕΣ ΧΩΡΙΖΟΝΤΑΙ ΣΕ:
  •  Θρησκευτικές: έχουν χαρακτήρα θρησκείας με ιεραρχία, ιδιαίτερο λατρευτικό τυπικό καί εορτές. Ευθύνονται γιά εκμετάλλευση ανθρώπων, διάλυση οικογενειών και τελετουργικές αυτοκτονίες.
  • Θεραπευτικές: χρησιμοποιούν με θεραπευτικό σκοπό πρακτικές οι οποίες δέ γίνονται παραδεκτές από την ιατρική επιστήμη. Ευθύνονται γιά αποφυγή της κλασσικής ιατρικής, με συνέπεια επιδείνωση της υγείας ή καί θάνατο.
  • Λατρείες αυτογνωσίας: Υπόσχονται εξέλιξη, βελτίωση των ικανοτήτων που υπάρχουν και απόκτηση νέων, ανάπτυξη της προσωπικότητας και αυτοπραγμάτωση του ανθρώπου. Ευθύνονται γιά μονομανίες, νευρολογικές διαταραχές, ψυχολογικά προβλήματα, διάλυση οικογενειών, αυτοκτονίες.
  • Πολιτικές λατρείες: Εχουν εμφανείς ή αφανείς πολιτικούς στόχους-εμπλέκονται σε εθνικά ή διεθνή προβλήματα.
  • Εμπορικές λατρείες: Πωλούν υπηρεσίες (σεμινάρια, διαλέξεις) καθώς και βιβλία, περιοδικά, ακόμα καί γλυκίσματα. Ευθύνονται γιά αλλοίωση προσωπικοτήτων, οικονομικές αφαιμάξεις, εκμετάλλευση ανθρώπων.
  • Λατρείες των νέων: Απευθύνονται κυρίως στη νεολαία. Κάνουν ό,τι όλες οι άλλες.
  • Σατανιστικές ή λατρείες «τελετουργικών θυσιών». Προβαίνουν σε όργια, θυσίες ζώων, ακόμα και ανθρωποθυσίες. Ευθύνονται γιά προώθηση σε πορνεία, ναρκομανία καί δολοφονίες.
Η κοινωνία μας μαστίζεται κυριολεκτικά από ομάδες, οργανώσεις και αιρέσεις -μέ μιά λέξη, λατρείες- πού, μέ τό πρόσχημα της θρησκευτικής ελευθερίας, προσηλυτίζουν ανύποπτους συνανθρώπους μας και τους καθιστούν άβουλα όργανά τους. Με δολώματα όπως «αυτογνωσία», «σωτηρία του κόσμου» καί «λύτρωση από επερχόμενα δεινά», τά θύματα των ομάδων αυτών εγκαταλείπουν γονείς, συζύγους καί παιδιά, διακόπτουν τις σπουδές τους, παραιτούνται από την εργασία τους ή παραχωρούν τα έσοδά τους στην οργάνωση, ενώ πολλές φορές εργάζονται σκληρά γιά να διαδώσουν τις ιδέες της, χωρίς κανένα μισθό. Κάποιες λατρείες θεωρούνται ως «αιρέσεις» (Μάρτυρες του Ιεχωβά) ενώ άλλες που ανήκουν στο χώρο της παραθρησκείας (Σαϊεντολογία, Χάρε Κρίσνα κ.ά.) χαρακτηρίζονται «Καταστροφικές Λατρείες» (Destructive Cults).

Οι λατρείες αυτές υποκινούνται από ισχυρά κέντρα του εξωτερικού, ενώ συχνά διευθύνονται από «Μεσσίες» που διαδίδουν ότι έχουν θεϊκή αποστολή, ότι είναι θεοί. Οι «σύγχρονοι Μεσσίες» απαιτούν πλήρη καί απόλυτη υποταγή, και την αποκτούν με μεθόδους όπως η πλύση εγκεφάλου, η πνευματική τρομοκρατία, η καλλιέργεια φοβιών, ο περιορισμός και η καταστολή της ελεύθερης σκέψης. Πάγια τακτική των «λατρειών» είιναι η απόκρυψη των πραγματικών σκοπών τους, και η σκληρή κι ενορχηστρωμένη επίθεση εναντίον όσων τις ξεσκεπάζουν. Συχνά η επίθεση δέν είναι άμεση, αλλά επιστρατεύουν δημοσιογράφους και «αγανακτισμένους πολίτες». Οι επικίνδυνες πρακτικές των «λατρειών» όπως Γιόγκα, διαλογισμός, «εναλλακτικές» θεραπείες, πού δέν θεραπεύουν κ.α. διαφημίζονται συνεχώς από παντού. Οι ίδιες οι λατρείες, προπαγανδίζουν τις ιδέες τους και δημιουργούν σύγχυση ως πρός τους σκοπούς τους με τους εξής τρόπους:
  • Αυτοπροβάλλονται πολλές φορές ως φιλανθρωπικές οργανώσεις και ασκούν παραπλανητικά κάποια κοινωφελή δραστηριότητα.
  • Συχνά προσεταιρίζονται ανθρώπους επώνυμους (επιστήμονες, γιατρούς, δικηγόρους κ.α.) πού αγνοούν τους σκοπούς και τα κίνητρα των ομάδων αυτών.
  • Επιδιώκουν συνεργασία με δημόσιους φορείς που αγνοούν περί τίνος πρόκειται.
  • Οργανώνουν ποικίλες εκδηλώσεις με ελεύθερη, συνήθως, είσοδο: σεμινάρια φιλοσοφικού δήθεν περιεχομένου, μελέτες της Βίβλου, γιορτές με χορό και μουσική, παιχνίδια καί χορτοφαγικά γεύματα.
  • Στρατολογούν μέλη που θα γίνουν διαφημιστές τους και κυνηγοί νέων μελών.
  • Προσφέρουν δωρεάν «αναλύσεις προσωπικότητας» με επιστημονικό, τάχα, κύρος.
  • Σφετερίζονται τίτλους που ανήκουν σε επιστημονικά ιδρύματα.
  • Ισχυρίζονται ψευδώς ότι διαθέτουν -ή χορηγούν- τίτλους σπουδών και διπλώματα.
  • Επικαλούνται δήθεν συνεργασία με πανεπιστήμια καί διεθνείς οργανισμούς.
  • Χρησιμοποιούν άλλες ομάδες που δεν φαίνονται σχετικές όπως π.χ. σχολές πολεμικών τεχνών.
  • Παρερμηνεύουν χωρία της Βίβλου και δίνουν άλλο νόημα σε Χριστιανικούς όρους, γιά να παγιδεύσουν όσους είναι και θέλουν να παραμείνουν Χριστιανοί.

ΠΟΛΛΕΣ «ΛΑΤΡΕΙΕΣ» ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ:

ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ, ΥΓΕΙΑ, ΕΥΤΥΧΙΑ, ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ, ΞΕΠΕΡΑΣΜΑ ΤΩΝ ΦΟΒΩΝ, ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑΣ, ΓΝΗΣΙΑΕΡΜΗΝΕΙΑ ΤΩΝ ΓΡΑΦΩΝ, ΑΠΟΔΟΧΗ ΚΙ ΑΓΑΠΗ -ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ-, ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΣΤΙΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ...

...ΚΑΙ ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΕ:

ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ, ΥΠΟΤΑΓΗ ΣΤΗΝ ΑΥΘΕΝΤΙΑ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ Ή ΤΟΥ ΜΕΣΣΙΑ ΤΗΣ, ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΗ ΣΥΓΧΥΣΗ, ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΡΑΧΕΣ, ΝΕΥΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΒΛΑΒΕΣ, ΑΛΛΟΙΩΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑΣ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΦΑΙΜΑΞΗ, ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ, ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΣΕ ΠΟΡΝΕΙΑ, ΧΡΗΣΗ -ΕΜΠΟΡΙΑ-ΚΑΤΟΧΗ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ, ΔΙΑΠΡΑΞΗ ΕΓΚΛΗΜΑΤΩΝ (ΚΛΟΠΕΣ, ΑΠΑΓΩΓΕΣ, ΦΟΝΟΙ, ΑΠΟΠΕΙΡΕΣ ΦΟΝΩΝ), ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ-ΘΑΝΑΤΟ!

ΜΙΛΟΥΝ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ
  •  Τό 1969 η ομάδα του Τσάρλς Μάνσον δολοφονεί την έγγυο Σάρον Τέητ, ηθοποιό και σύζυγο του σκηνοθέτη Ρόμαν Πολάνσκι. Το θύμα, ο σύζυγός της και οι θύτες ανήκαν στη «Εκκλησία του Σατανά».
  • Το 1979, κατόπιν εντολής του «Μεσσία» Jim Jones, 923 μέλη του «Ναού του Λαού» αυτοδηλητηριάστηκαν στο Jonestown της Γουϊάνα.
  • Το 1993, στο Wako του Texas 95 άτομα, οπαδοί του Μεσσία Ντέηβιντ Κορές, οδηγήθηκαν στο να καούν ζωντανά. 17 από αυτούς ήταν παιδιά!.
  • Τό 1971 ο γκουρού της Ινδουϊστικής οργάνωσης «Ανάντα Μάργκα» καταδικάστηκε σέ ισόβια γιά τη δολοφονία 14 πρώην μελών της οργάνωσής του. Τότε άλλοι οπαδοί έκαναν τρομοκρατικές ενέργειες -μάλιστα δύο νέοι αυτοπυρπολήθηκαν!
  • Το 1988 αυτοκτονεί ο νεαρός οπαδός της Σαϊεντολογίας Πάτρικ Βίκ. Άλλα 11 μέλη αυτής της οργάνωσης έχουν αυτοκτονήσει στην Αμερική, μεταξύ αυτών, ο γιός του Χάμπαρντ, ενώ απόπειρα έχει κάνει και η κόρη του. Ο ιδιος ο Χάμπαρντ, που ισχυριζόταν ότι με την μέθοδό του θεραπεύεται κάθε ψυχασθένεια, είχε τάσεις αυτοκτονίας.
  • Τό 1979 Ελληνας οπαδός του γκουρού Σατυανάντα, αφού είχε εξουθενωθεί ψυχολογικά και οικονομικά, αυτοκτονεί έξω από το άσραμ του Γκουρού στην Παιανία.
  • Τό 1994 στην Ελβετία, 53 μέλη της ομάδας «Ναός του Ηλίου» του ομοιοπαθητικού Λύκ Ζυρέ, αυτοκτόνησαν (οι πιό δειλοί «βοηθήθηκαν» από τους άλλους).Τό 1995, άλλα 15 μέλη βρέθηκαν δολοφονημένα στο δάσος Βεκόρ.
  • Το 1993 αποκαλύπτεται ότι στα γεγονότα της Παλλήνης, 2 γυναίκες θυσιάστηκαν στο βωμό του Σατανά. Θύματα και θύτες μπλέχτηκαν στα δίχτυα διεθνών κέντρων του Νεοσατανισμού. Επίσης, η μητέρα νεαρής μαθήτριας, που αυτοκτόνησε στα Χανιά, αποκάλυψε ότι η κόρη της είχε μπλέξει με σατανιστές, ενώ στην Κοζάνη συλλαμβάνεται καθηγήτρια, που μυούσε μαθητές της στο σατανισμό με τελετές και σέξ.
  • Το 1995 η Ομάδα «Αούμ Σίνρι Κίο» του ιάπωνα γκουρού Σόκο Ασαχάρα επιτίθεται με τό φονικό αέριο «Σαρίν» στο μετρό του Τόκυο. Αποτέλεσμα: 11 νεκροί καί 5.000 τραυματίες.
  •  Η ίδια ομάδα συγκέντρωνε δηλητήρια γιά νά ...επισπεύσει τά γεγονότα της «Αποκάλυψης»!
  • Από τό 1968 έως καί σήμερα, χιλιάδες κοπέλες εκπορνεύθηκαν γιά να φέρουν χρήματα και οπαδούς στην οργάνωση «Παιδιά του Θεού» του David Berg (Mo). Η λατρεία αυτή προωθεί την ομοφυλοφιλία, την αιμομιξία και την παιδεραστία.
  • Από τη δεκαετία του 60 έως και σήμερα, η τύχη χιλιάδων νέων που έψαξαν γιά σοφία και γνώση στην Ινδία, αγνοείται. Χιλιάδες άνθρωποι έχουν αποκτήσει μόνιμες νευρικές διαταραχές ή έχουν αυτοκτονήσει, προσπαθώντας να «διευρύνουν τη συνείδησή τους» με γιόγκα καί διαλογισμό ή ψυχεδελικά ναρκωτικά ή καί τα δύο.
  • Μεγάλος αριθμός ανθρώπων έχουν χάσει τη ζωή τους ή έχουν σοβαρά προβλήματα υγείας επειδή αντί της κλασσικής ιατρικής χρησιμοποίησαν «θεραπευτικές» μεθόδους όπως ομοιοπαθητική, βελονισμό, ρέϊκι, κρυσταλλοθεραπεία κ.ά.
  • Πολλά μέλη των «Μαρτύρων του Ιεχωβά» έχουν πεθάνει, επειδή η οργάνωση απαγορεύει τη μετάγγιση αίματος.
  • Χιλιάδες άνθρωποι στήνονται καθημερινά στους δρόμους ή γυρίζουν στα σπίτια, γιά να πουλήσουν τα προϊόντα της οργάνωσής τους και να παγιδεύσουν κι άλλους σ΄ αυτήν...
  • Χιλιάδες άνθρωποι έχουν υποχρεωθεί από τον «ηγέτη» τους να παντρευτούν άτομα που δεν έχουν διαλέξει, ή οδηγούνται έντεχνα στην εγκατάλειψη της οικογένειάς τους.
  • Αμέτρητοι γονείς ψάχνουν γιά τα παιδιά τους, τα οποία οργανώσεις όπως οι «Χάρε Κρίσνα» και το «ΚΕΦΕ-Σαηεντολογία» (στη συνέχεια παρουσιάστηκε σαν «Ελληνικό Κέντρο Διανοητικής & Σαηεντολογίας» και σήμερα σαν «Εκκλησία της Σαηεντολογίας») έχουν μεταφέρει προς εκμετάλλευση σε χώρες του εξωτερικού.
  • Κανείς δεν μπορεί να απαριθμήσει τα τόσα περιστατικά. Κανείς δεν μπορεί να περιγράψει τον πόνο των ανθρώπων, που έχουν χάσει κάποιο μέλος της οικογένειάς τους εξαιτίας μιας καταστροφικής λατρείας.

ΟΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΕΣ ΛΑΤΡΕΙΕΣ ΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ:
  •  Γιά κακοποίηση, παραμέληση καί θάνατο παιδιών.
  • Γιά παράνομες δραστηριότητες (συχνά αντεθνικές όπως κατασκοπεία, αλλά και παράνομη μετανάστευση κ.ά.) γιά επιχειρήσεις μέ κολοσσιαία κέρδη.
  • Αποθήκευση και εμπορία όπλων και πυρομαχικών.
  • Απειλές, ταλαιπωρία και εκβιασμούς των οικογενειών και φορέων που ασκούν κριτική, με μηνύσεις και άθλιες πράξεις.

ΟΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΕΣ ΛΑΤΡΕΙΕΣ ΕΠΙΒΟΥΛΕΥΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ, ΑΠΕΙΛΟΥΝ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ, ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ

ΜΑΡΤΥΡΙΑ:

Ο Γκουρού μου μπορεί να κάνει ό,τι θελήσει με μένα, γιατί είμαι δική του. Η μόνη σαντάνα μου κι η μόνη απόφασή μου είναι να τον ακούω περισσότερο. Δεν προσέχω αν μ' αγαπά ή όχι, αν μ' ευλογεί ή όχι. Παρακαλώ να με κατηγορεί, να με βλάπτει και να με απαρνείται. Τον ζητώ μόνο στην καρδιά μου. Είναι μητέρα, πατέρας και σύντροφός μου.

Σουάμι Ατμανάντα, γιά τό γκουρού της,
Σατυανάντα.(Γιόγκα, 7- 80 σελ. 13).

Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ

Αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα υπάρχουν εκατοντάδες αιρέσεις και «λατρείες». Μερικές από αυτές είναι: Κέντρα Διαλογισμού του Σρι Τσινμόυ, Κέντρα Γιόγκα του γκουρού Σατυανάντα, Υπερβατικός Διαλογισμός του Μαχαρίσι Μαχές Γιόγκι, οι οργανώσεις του γκουρού Σάι Μπάμπα κι αυτές που διευθύνουν οι οπαδοί του (Αρμονική Ζωή, Ένωση Γιόγκα Ηλίανθος, Ελληνοϊνδικός Φιλοσοφικός Σύνδεσμος) Κίνηση του Όσσο Ραζνίς, Μεγάλη Λευκή Αδελφότητα του Αιβανχώφ, Μάρτυρες του Ιεχωβά, Μπαχάϊ, Τάγμα του Ναού της Ανατολής (Ο.Τ.Ο), διάφορες σατανιστικές ομάδες, Νέα Ακρόπολη, Παγκόσμια Γνωστική Χριστιανική Κίνηση της Ελλάδος, Σίλβα Μάϊντ Κοντρόλ, Παγκόσμιο Πνευματικό Πανεπιστήμιο Μπράχμα Κουμάρις, Σαϊεντόλοτζυ (καί τά παρακλάδια της), Χάρε Κρίσνα, Ενωτική Εκκλησία του Μούν, Ουφολογικές κινήσεις όπως Γκαλακτέους, Κέντρο Παραψυχολογίας Γ. Βουλούκου, Ομακόειο του Ν. Μαργιωρή, Σαχάτζα Γιόγκα, Ροδόσταυροι, Κριναετοί, Θεοσοφία και τα παρακλάδια της, Όσιρις- Ισις, σχολές πολεμικών τεχνών και αμέτρητες άλλες.
Αν προσθέσουμε και τους χιλιάδες μάγους-αποκρυφιστές-αστρολόγους που διαφημίζονται παντού ως επιστήμονες, πρόκειται γιά μιά άκρως επικίνδυνη κατάσταση. Ο κάθε συνάνθρωπος που είναι απληροφόρητος, καλοπροαίρετος και δεν έχει θεολογική κατάρτιση, είναι ένα υποψήφιο θύμα. Ιδιαίτερα κινδυνεύουν οι νέοι, που ψάχνουν γιά ιδανικά στην υλόφρονα κοινωνία που ζούμε, αλλά και όσοι βρίσκονται σε δύσκολη περίοδο της ζωής τους -ασθένεια ή θάνατος αγαπημένου προσώπου, διαζύγιο κ.α. Οι «λατρείες» αποτελούν κίνδυνο και σε εθνικό επίπεδο, καθώς πολλές από αυτές αποσπούν από τα μέλη τους στρατιωτικά μυστικά, άλλες τους εντάσσουν σε «Παγκόσμιες Αυτοκρατορίες», άλλες τους απαγορεύουν νά υπερασπίσουν την πατρίδα τους (Μάρτυρες του Ιεχωβά) και κάποιες τους δίνουν ταυτότητα δηλωτική του ότι είναι πιά υπήκοοι άλλου κράτους!

Οι ομάδες αυτές έχουν χαρακτηριστεί από Πανορθόδοξες Συνδιασκέψεις, ασυμβίβαστες προς την Ορθόδοξη πίστη η δέ ένταξη Ορθοδόξων σ' αυτές, ακυρώνει το μήνυμα του Ευαγγελίου και την εν Χριστώ ελπίδα της σωτηρίας.

Στή χώρα μας ο μόνος εξειδικευμένος φορέας γιά την αντιμετώπιση τέτοιων καταστάσεων είναι η Π.Ε.Γ. (Πανελλήνια Ενωση Γονέων γιά τήν Προστασία της Οικογενείας και του Ατόμου). Είναι επίσης, ο μόνος φορέας που συνεργάζεται με τη Συνοδική Επιτροπή επί των Αιρέσεων της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Η Π.Ε.Γ. αντιμετωπίζει πληθώρα περιστατικών και μέλη της δέχονται συχνά μηνύσεις από τις πανίσχυρες οικονομικά «λατρείες», που δεν ενδιαφέρονται τόσο να κερδίσουν μία δίκη όσο να αποθαρρύνουν όσους τις αποκαλύπτουν.

Η Π.Ε.Γ. βοηθά επίσης τις γειτονικές Ορθόδοξες χώρες, που δε διαθέτουν παρόμοιο φορέα, γι΄ αυτό χρειάζεται οικονομική ενίσχυση και τήν ενεργή συμμετοχή νέων συνεργατών ώστε να καλυφθούν αποτελεσματικά τα πεδία πρόληψης και αντιμετώπισης των Καταστροφικών Λατρειών, να υπάρξει κατάλληλη πληροφόρηση και να γίνει ομαλή επανένταξη των θυμάτων στήν κοινωνία.

ΠΡΟΛΗΨΗ ΚΑΙ ΘΕΡΑΠΕΙΑ

Στο εξωτερικό οι καταστροφικές λατρείες αντιμετωπίζονται από ειδικούς φορείς όπως π.χ. η Βρεττανική Fair (Family Action Information and Rescue), που κυκλοφορεί έντυπα με συμβουλές όπως οι παρακάτω:
  • «Πολλοί άνθρωποι, ασχέτως του πόσο είναι τρωτοί, δέν αποφασίζουν από μόνοι τους να ενταχθούν σε μιά ομάδα αν δέ συναντήσουν έναν προσηλυτιστή. Γι΄ αυτό τό λόγο:
  • Φυλαχθείτε από ανθρώπους που είναι πολύ και άνευ λόγου φιλικοί. Υπάρχουν μόνο ελάχιστες περιπτώσεις που δημιουργήθηκε πραγματική φιλία στη στιγμή.
  • Φυλαχθείτε από τους ανθρώπους που έχουν απλουστευμένες απαντήσεις ή λύσεις γιά τα δύσκολα προβλήματα της ανθρωπότητας. Δεν υπάρχουν εύκολες απαντήσεις.
  • Φυλαχθείτε από οποιονδήποτε προσφέρει δωρεάν ή πολύ φτηνά γεύματα και διαλέξεις. Ελέγξτε τήν ταυτότητά τους.
  • Φυλαχθείτε από προσκλήσεις σε απόμακρες τοποθεσίες γιά εργαστήρια κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, τα οποία έχουν αόριστους στόχους. Δεν υπάρχει λόγος να είναι αόριστοι ή να προφασίζονται διάφορους σκοπούς, εκτός αν έχουν κάτι να κρύψουν.
  • Φυλαχθείτε από ανθρώπους που σας πιέζουν να κάνετε κάτι γιατί «όλοι οι άλλοι το κάνουν». Οι περισσότεροι από «όλους τούς άλλους» απατήθηκαν με το ίδιο τέχνασμα.
  • Φυλαχθείτε από ανθρώπους που σας προσηλυτίζουν μέσω των ενοχών σας. Η ενοχή είναι πάντα ένα μή παραγωγικό αίσθημα.

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ:

Οι λατρείες ενδιαφέρονται γιά σας γιατί θέλουν την πλήρη συμμετοχή σας ως προσηλυτιστού, ως ατόμου πού θά τούς φέρει χρήματα και πιθανά ως απλήρωτου εργάτη. Θα δείτε σε λίγο ότι η ελεύθερη θέλησή σας θα ελαττωθεί σοβαρά.

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ:
Οι απατηλές τεχνικές μπορεί να χρησιμοποιηθούν εις άγραν μελών και δωρεών. Η ταυτότητα της λατρείας συχνά είναι εσκεμμένα κρυφή. Ότι κάτω από ορισμένες συνθήκες, ο καθένας μπορεί να είναι τρωτός. Ότι δεν πρέπει να ενδίδετε στην περιέργειά σας. Μην παίζετε με τη σκέψη της εμπλοκής σας σε μιά λατρεία. Ποτέ, κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες, μή δίνετε σε μιά ομάδα ή σ΄ ένα άτομο χρήματα, εκτός αν είστε απόλυτα σίγουροι γιά τη νομιμότητά του. Χρήματα που μαζεύονται γιά τους «φτωχούς» ή γιά «ελεημοσύνη» μπορεί νά πηγαίνουν σε λατρείες. Ενημερώστε τον εαυτό σας, την οικογένειά σας και τους φίλους σας γι΄ αυτές τις ομάδες και τί αντιπροσωπεύουν. Γράψτε στους βουλευτές και τους τοπικούς άρχοντες γι΄ αυτά τά θέματα».
Όμως δεν υπάρχει πιό αποτελεσματική πρόληψη καί θεραπεία από τήν ενεργό συμμετοχή στη ζωή της Εκκλησίας, γιατί η εν Χριστώ ζωή απελευθερώνει τον άνθρωπο -σε αντίθεση με τις λατρείες που τον υποδουλώνουν- και η πληρότητα της αληθείας πού υπάρχει σ΄ Αυτήν ικανοποιεί τον ειλικρινή αναζητητή.

Πιστεύουμε ότι ξεχωριστά από την ατομική ιδεολογία του κάθε ανθρώπου, η ελευθερία της σκέψης και βούλησης είναι ιερά και αναφαίρετα δικαιώματα, που δεν μπορούν και δεν πρέπει να αντικατασταθούν από όποια λογική απορρέει από "αυθεντίες" και από ομάδες που κάτω από το μανδύα προβάτου είναι αδηφάγα τρωκτικά ανθρωπίνων ψυχών.

Αν θέλετε να συμπαρασταθείτε στο έργο μας και βρίσκετε ότι έχουμε τους ίδιους προβληματισμούς η παρουσία σας μας είναι απαραίτητη.

Γιά περισσότερες πληροφορίες:
Π.Ε.Γ., τηλ.: 210 6396.665, 210 6082.271. Fax: 210 6082.219. ή γράψτε μας : Τ.Θ. 60120, 153 42  Αγία Παρασκευή.
Γιά την οικονομική ενίσχυσή μας:
Π.Ε.Γ.,  Εθνική Τράπεζα  Ελλάδος,  Αριθ. Λογ. 180-2960004-44.

Σας περιμένουμε στις συναντήσεις μας, που γίνονται
κάθε Κυριακή 11.00' - 13.00' στην οδό Αποστόλου Παύλου 10, Αγία Παρασκευή Αττικής.

 http://www.impantokratoros.gr/omadikes-aytoktonies.el.aspx

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου